EUROLYGA 2023

Į ateitį žiūrėjęs ir byrančią „Wolves“ rotaciją vardijęs K. Žemaitis: „Naujokas nepamaišytų“

Kristupas Žemaitis mačą prieš Londono „Lions“ (7/2) ekipą žaidė karščiuodamas, tačiau jo herojiškų pastangų neužteko. Vilniaus „Wolves“ (4/4) įžaidėjas minėjo, kad vilniečiams neprošal būtų naujokas, o kartu pridėjo, jog buvo nustebintas Klaipėdos „Neptūno“ pergale prieš Kauno „Žalgirį“ LKL pirmenybėse.

Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Europos taurė:<br>T.Bauro nuotr.
Europos taurė:<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Adas Juškevičius<br>T.Bauro nuotr.
Adas Juškevičius<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Džordže Gagičius<br>T.Bauro nuotr.
Džordže Gagičius<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Kemzūra<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 10:42 PM

Vilniaus „Wolves“ 87:101 krito prieš svečius iš Londono bei patyrė ketvirtąjį pralaimėjimą šiame Europos taurės sezone.

„Wolves“ gynėjas aikštelėje praleido 26,5 minutės, per kurias pelnė 6 taškus (2/6 trit.), atkovojo 3 kamuolius, išdalino 9 rezultatyvius perdavimus bei sukaupė 11 naudingumo balų.

„Nusileidome varžovams fiziškumu. Jie darė viską per lengvai, ėjo ten, kur norėjo, – kalbėjo K.Žemaitis. – Žinojome, kad jie yra puolimo komanda, bet teoriškai taškus, kuriuos jie mėgsta daryti, yra du skirtingi dalykai. Galbūt pradėjome pačias rungtynes kiek vangokai, per lengvai jiems leidome įeiti į ritmą.

Po pirmojo kėlinio atsilikome 2 taškais, bet po antrojo buvo chaosas, prastas puolimas, po kurio sekdavo prasta gynyba, kur nespėdavome išsirinkti žaidėjų. Padarėme nemažai klaidų... tas viskas susidėjo. Jie šiandien labai gerai pataikė ir buvo visa galva geresnė komanda.“

Paklaustas apie tai, ar „Wolves“ reikėtų naujoko, K.Žemaitis atsakė, kad jis nebūtų prieš komandos papildymą.

„Be abejo. Tas naujokas nepamaišytų. Matėme, kad „Žalgiris“ pasirašė stiprų naujoką. Pas mus ta pati situacija – Artūras Žagaras sezono pradžioje susitraumavo ir buvo draskantis žaidėjas. Mes su vaidu kažkiek kitokio profilio žaidėjai, kažkiek be jo patempėme. Bus žaidėjas – bus gerai, nebus – bandysime tempti. Sezonas yra daug žadantis. Surinkus kuo didesnę rotaciją, kuo daugiau turėtume žaidėjų, tuo būtų didesnė nauda ir mums, nes visi būtume šviežesni ir būtų platesnė rotacija“, – dėstė K.Žemaitis.

„Wolves“ gynėjas taip pat buvo nustebęs pirmadienį įvykusiu „Žalgirio“ pralaimėjimu prieš „Neptūną“.

„Gerokai nustebino. Žiūrėjau rungtynes. Taip netikėtai, netikėtai... „Neptūnas“ buvo be Deivido Gailiaus, kuris yra vienas komandos puolimo lyderių. Tas nustebino labai, bet reikia duoti kreditų ir „Neptūnui“. Kai taip pataikai, rungtynės būna iškart lengvesnės.

Matėsi, kad „Žalgiris“ šiek tiek yra duobelėje ir žinome, jog iš psichologinės pusės viskas gali labai lengvai keistis. Po kelių rungtynių jau sakysime, kad yra naujokas, yra žaidimas, yra daugiau pergalių ir jie yra atsigavę. Mūsų pirmoji vieta turnyro lentelėje... aišku, smagu, bet žinome, kad padarėme vos trečdalį viso darbo“, – dėstė K.Žemaitis.

– Ar komandai pritrūko koncentracijos?, – žurnalistai paklausė K.Žemaičio.

– Žinote... nugalėjome „Žalgirį“, po to kritome prieš Veneciją. Nugalėjome „Rytą“, pralaimėjome prieš „Lions“... yra tas emocinis išsikrovimas, bet suprantame, kad Europos taurėje rungtynės yra dar svarbesnės, tikrai einame susikaupę, norime laimėti, bet šiandien irgi trūko rotacijos, trūko Eigirdo, Vaidas po ligos žaidžia, aš irgi karščiuoju... čia nėra pasiteisinimai, bet šiandien tikrai atrodėme vangiai. Gynyboje trūko fiziškumo ir naglumo

– Kiek yra sunku klijuotis, kuomet komandoje vyrauja tiek daug traumų?

– Tas jaučiasi. Kažkokias rungtynes ištempiame, bet vis tiek kažkur ateina nuvargimas, nusėdimas ir trūksta mums vieno aštresnio gynėjo kaip Rasheedas, kuris darė didelę įtaką mūsų rungtynėms, patraukdavo sunkiais momentais ir užduodavo gerą toną puolime, po kurio sekė kur kas geresnė gynyba.

Turime tokią rotaciją, kokią turime, iki sekmadienio turime laiko. Galbūt spėsime išsilaižyti traumas, būsime kažkiek šviežesni su „Šiauliais“, o po to... laukia dar sunkesnis tvarkaraštis gruodį... nėra kada palaukti... mūsų laukia labai stiprūs varžovai.

– Ką treneris akcentavo po rungtynių?

– Yra sunku užkilti į viršų, bet dar sunkiau išsilaikyti toje viršūnėje. Tragedijos kažkokios neįvyko. Aišku, nesmagu prieš savus sirgalius tokiu skirtumu pralaimėti, bet nieko nelaimėjome, nieko nepralaimėjome. Gerai, kad žaidžiame kas tris, keturias dienas, nes nėra kada liūdėti.

– Ar jūsų nuomone reikėtų naujoko?

– Be abejo. Tas naujokas nepamaišytų. Matėme, kad „Žalgiris“ pasirašė stiprų naujoką. Pas mus ta pati situacija – Artūras Žagaras sezono pradžioje susitraumavo ir buvo draskantis žaidėjas. Mes su vaidu kažkiek kitokio profilio žaidėjai, kažkiek be jo patempėme. Bus žaidėjas – bus gerai, nebus – bandysime tempti. Sezonas yra daug žadantis. Surinkus kuo didesnę rotaciją, kuo daugiau turėtume žaidėjų, tuo būtų didesnė nauda ir mums, nes visi būtume šviežesni ir būtų platesnė rotacija.

– Kiek reikia papildymo centro pozicijoje?

– Būna skirtingos rungtynės, kažkada mūsų centrai sužaidžia geriau, kažkada prasčiau, bet taip – abu centrai (Džordže Gagičius ir Christianas Mekowulu) mėgsta prisirinkti greitų pražangų. Galbūt reikėtų labiau klausti vadovybės, ką jie labiau mato. Reikia judėti toliau. Žinome, kad mūsų grupė Europos taurėje yra labai stipri ir vis tiek bandysime gaudyti „Top 6“ ir bilietą į kitą etapą.

– Ką pridės Jeffery Tayloro sugrįžimas į aikštelę?

– Pridės visų pirma gynybos. Jis turi gerą kūną, šuolį ir yra matęs tiek šilto, tiek šalto. Apie jį daug kalbėti nereikia. Žinome jo CV. Mums yra didelė garbė būti su juo ir mes labai laukiame jo grįžtančio. Jis tikrai padės savo energija, savo ramybe ir duos didesnio impulso tiek gynyboje, tiek puolime.

– Kiek nustebino „Žalgirio“ pralaimėjimas prieš „Neptūną“?

– Gerokai nustebino. Žiūrėjau rungtynes. Taip netikėtai, netikėtai... „Neptūnas“ buvo be Deivido Gailiaus, kuris yra vienas komandos puolimo lyderių. Tas nustebino labai, bet reikia duoti kreditų ir „Neptūnui“. Kai taip pataikai, rungtynės būna iškart lengvesnės. Matėsi, kad „Žalgiris“ šiek tiek yra duobelėje ir žinome, jog iš psichologinės pusės viskas gali labai lengvai keistis. Po kelių rungtynių jau sakysime, kad yra naujokas, yra žaidimas, yra daugiau pergalių ir jie yra atsigavę. Mūsų pirmoji vieta turnyro lentelėje... aišku, smagu, bet žinome, kad padarėme vos trečdalį viso darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.