EUROLYGA 2023

Drama Sakramente: D. Sabonis ir „Kings“ panaikino 24 taškų deficitą bei paskutiniu metimu palaužė „Warriors“ „NBA taurėje“ susikaus su J. Valančiūnu

Net 24 taškų deficitu atsilikusi, bet įspūdingą charakterį pademonstravusi Domanto Sabonio atstovaujama „Sacramento Kings“ (10/6) sėkmingai užbaigė „NBA taurės“ turnyro grupių etapą. Šį kartą naktį iš antradienio į trečiadienį vykusiose rungtynėse „Kings“ namuose pranoko „Golden State Warriors“ (8/10) krepšininkus.

D.Sabonis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2023, 8:07 AM, atnaujinta Nov 29, 2023, 8:19 AM

Aikštės šeimininkai laimėjo dvikovą 124:123 (28:37, 26:35, 40:32, 29:19).

D.Sabonis šiose rungtynėse per 36 minutes įmetė 9 taškus (1/7 dvit., 0/1 trit., 5/6 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Sėkmingesnę atkarpą išgyvenusi „Kings“ šiuo metu yra patekusi į nedidelę duobelę – iš paskutiniųjų ketverių rungtynių D.Sabonis kartu su kitais komandos draugais pergalę šventė vos kartą.

Rungtynes kur kas sėkmingiau pradėjo „Warriors“ ekipa, kuri jau pirmajame kėlinyje ėmė tolti nuo varžovų, o prieš pertrauką komandas ėmė skirti rekordinis 24 taškų skirtumas (48:72).

Vis dėlto „Sacramento Kings“ nesubyrėjo ir antroje ketvirčio pusėje ėmė vis labiau artintis prie varžovų, o įpusėjus ketvirtajam kėliniui De'Aaronas Foxas dvitaškiu metimu persvėrė rezultatą (111:110).

Milžinišką pranašumą iššvaisčiusi „Warriors“ vėl atitrūko nuo varžovų, bet tada aikštės šeimininkai tiksint paskutinėms minutėms surengė dar vieną spurtą, o likus žaisti 7 sekundes M.Monkas vėl išvedė „Kings“ į priekį.

Paskutinysis S.Curry metimas buvo netaiklus ir aikštės šeimininkai šventė dramatišką pergalę.

Svečių nuo pralaimėjimo neišgelbėjo po 29 taškus įmetę Stephenas Curry ir Andrew Wigginsas.

Tai buvo ketvirtoji „Kings“ pergalė „NBA taurės“ turnyre iš tiek pat galimų. D.Sabonio klubas užtikrintai žengė į kitą sezono metu vykstančio turnyro varžybų etapą.

Įdomu, kad „NBA taurės“ ketvirtfinalyje D.Sabonis ir „Kings“ surems ietis su Jonu Valančiūnu ir „New Orleans Pelicans“ klubu. Poros nugalėtojas spręsis iš vienerių rungtynių kovos.

„Sacramento Kings“: De'Aaronas Foxas 29, Kevinas Huerteris ir Malikas Monkas po 21, Harrisonas Barnesas 12.

„Golden State Warriors“: Andrew Wigginsas ir Stephenas Curry po 29, Klay Thompsonas 20, Mosesas Moody 11.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.