EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ krepšinio komanda vėl sieks Žurnalistų čempionato taurės

„Lietuvos ryto“ darbuotojų krepšinio komanda – vėl taikosi į tradicinio Žurnalistų krepšinio čempionato taurę. Šeštadienį Vilniuje, „NBA mokykloje“, bus surengtas jubiliejinis, jau 10-asis Žurnalistų čempionatas, dėl kurio pereinamosios taurės grumsis ir „Lietuvos ryto“ komanda.

 Ignas Grinevičius.<br> Organizatorių nuotr.
 Ignas Grinevičius.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 11:18 AM

Nuolatinė šių čempionatų lyderė ir prizininkė „Lietuvos ryto“ ekipa daug metų laikoma kaip viena favoričių tapti nugalėtoja, tačiau ant aukščiausio laiptelio dar nebuvo užlipusi.

„Amžinai antrųjų sindromas jau ne juokais nervina – iki galutinės pergalės mums vis ko nors pritrūksta. Tačiau džiaugiuosi komanda, kuri metų metus nenuleidžia rankų, tad ir šiemet vėl pabandysime laimėti“, – teigė Lietuvos ryto“ komandos kapitonė, dienraščio Žurnalistinių tyrimų skyriaus korespondentė Eglė Šilinskaitė-Puškorė.

Pernai „Lietuvos ryto“ komanda trečią kartą iš eilės tapo sidabrine prizininke, finale neatsilaikiusi prieš grupės turnyre nušluotą TV3 komandą. Be to, ant prizininkų pakylos „Lietuvos ryto“ krepšininkai kopė ir per ankstesnius turnyrus.

„Praėjusiais metais nepavykus misijai neutralizuoti kone dukart vyresnio kolegos Žilvino Aleksandravičiaus ir kritus finale su TV3 komanda, šiemet sugrįžtame su tikslu žengti dar vieną žingsnį čempionų titulo link.

Mūsų komanda daug kartų iškovojo antrąją vietą, tad šiemet atėjo laikas mums būti pirmiems“, – šypsojosi „Lietuvos ryto“ televizijos laidų vedėjas, prodiuseris 27 metų Ignas Grinevičius.

Žurnalistų čempionate šiemet dalyvaus 8 komandos: be „Lietuvos ryto“ dar žais PRESS‘as, Kaunas, TV3, LRT, LNK, 15min ir Basketnews žurnalistai.

„Lietuvos ryto“ komandą sudaro bendrovės „Lietuvos rytas“, kuriai priklauso ir spaustuvė, žurnalistai, taip pat ekipoje – portalo lrytas.lt bei „Lietuvos ryto“ televizijos darbuotojai. Komandai atstovauja ir buvęs profesionalus krepšininkas Eligijus Redeckas.

Deja, dar vienas lyderių – lrytas.lt Sporto skyriaus redaktorius, naudingiausias pasaulio krepšinio čempionato žurnalistų rungtynių žaidėjas Laurynas Ribakas šįkart negalės padėti, nes rengiasi svarbiam bėgimo maratonui, tad baiminasi traumų.

„Žurnalistų čempionate dalyvaujame nuo pat tada, kai jis 2012 metais surengtas pirmą kartą. Komandos branduolys per tą laiką mažai keitėsi. Mūsų lyderis E.Redeckas šiemet šventė 50-metį. Turime ir vyriausią čempionato žaidėją – į septintą dešimtį įžengusį operatorių Alvydą Laurinavičių, kuris vis dar laksto kaip lygus su jaunikliais.

Bet tikiu, kad per šį dešimtmetį mes ne pasenome, o tik subrendome ir tapome tikrai kieta komanda, kuri kiekviename Žurnalistų čempionate priskiriama prie favoričių. Labiausiai norėčiau, kad pagaliau laimėtume dėl E.Redecko – tai būtų ne tik dovana jo jubiliejui, kurį šventė metų pradžioje, bet ir komandos padėka už visus tuos metus, kai neburnodamas žaidė su mėgėjais ir kiekvieną jų padarė geresniu žaidėju“, – šypsojosi E.Šilinskaitė-Puškorė.

„Lietuvos ryto“ žurnalistų komandai vadovaus pagal seną formatą rengto 2004 m. Italijoje vykusio pasaulio 3x3 krepšinio čempionato vicečempionas Gaudentas Puškorius.

Tradicinį Žurnalistų krepšinio čempionatą organizuoja Tautvydo Vencevičiaus vadovaujami Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubas PRESS'as ir Lietuvos sporto žurnalistų federacija.

Komandos kovos dėl lažybų bendrovės „TOPsport“ įsteigtos taurės. Bendradarbiaujant su „Active Vilnius“ žurnalistų čempionatas vyks Žemynos progimnazijos sporto komplekse įsikūrusioje „NBA mokykloje“. Surengti žurnalistų čempionatą padėjo ir Lietuvos krepšinio federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.