EUROLYGA 2023

Skandalas NBA lygoje: australas kaltinamas santykiais su nepilnamete, pastaroji tyli Pasisakė ir A. Bogutas

Praėjusią savaitę NBA bendruomenę sudrebino skandalas. Vienas iš perspektyviausių NBA krepšininkų, 21-erių australas Joshas Giddey buvo apkaltintas santykiais su nepilnamete. Pusnuogių „Oklahoma City Thunder“ krepšininko ir 15-metės merginos Liv Cook nuotraukos buvo išplatintos internete.

J.Giddey kaltinamas santykiais su 15-mete mergina.<br>Reuters/Scanpix ir X nuotr. koliažas.
J.Giddey kaltinamas santykiais su 15-mete mergina.<br>Reuters/Scanpix ir X nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 9:22 AM

„Snapchat“ programėlės prierašas vienoje iš nuotraukų skelbė apie galimai jau įvykusį lytinį aktą. Tuo metu kitame pasirodžiusiame vaizdo įraše „Thunder“ žaidėjas 15-metę vadino savo mergina.

Oklahomos valstijoje, kurioje rungtyniauja krepšininkas, sutartiems lytiniams santykiams galiojanti riba yra 16 metų.

Nors jau yra skelbiama apie pradėtą tyrimą, tačiau jis atsimušė į sieną. Kaip praneša tokio tipo bylose besispecializuojantis portalas TMZ Sports, įtariama paauglė ir jos šeima atsisako bendradarbiauti su policija.

Teigimu, kad visi bandymai kalbėtis baigėsi kategorišku atsisakymu.

15-metės merginos ir jos šeimos bendradarbiavimo trūkumas labai apsunkins tyrimą, nes be jų parodymų bus labai sunku nustatyti, ar buvo pažeistas valstijos įstatymas.

Kaip ir tikėtasi, merginos atsisakymas bendradarbiauti su policija atvėrė daugybę teorijų. Viena jų, kad greičiausiai ji susitarė su J.Giddey ir „Thunder“ ekipa dėl galimybės už tam tikrą finansinę sumą neduoti parodymų.

Nors tyrimas jau pradėtas, bet J.Giddey toliau sėkmingai rungtyniauja NBA. „Oklahoma City Thunder“ klubas nenušalino krepšininko nuo komandos veiklos.

Pats J.Giddey vis dar neatsakė į žurnalistų klausimus. Krepšininkas šiuo metu yra užblokavęs savo „Instagram“ paskyrą.

„Taip, turiu omenyje, kad, aišku, suprantu klausimą, bet šiuo metu daugiau jokių komentarų“, – taip žaidėjas kalbėjo po praėjusios savaitės penktadienio treniruotės.

Australijos krepšinio legenda Andrew Bogutas teigė, kad, nepaisant policijos tyrimo išvadų, J.Giddey jau padaryta žala.

„Per pastaruosius 30 metų mes patyrėme teismą per žiniasklaidą, o dabar teismas per socialinę žiniasklaidą tikriausiai yra šimtą kartų blogesnis, – sakė A. Bogutas savo tinklalaidėje „Rogue Bogues“. – Nepriklausomai nuo to, kas paaiškės per kitą savaitę ar dvi... Visos patyčios dabar, tai bus amžinai. Socialinėje žiniasklaidoje sunku tai pamiršti.“

203 cm ūgio žaidėjas vidutiniškai per rungtynes įmeta po 12 taškų, atkovoja po 5,8 kamuolio ir atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.