EUROLYGA 2023

NCAA žaidžiančio P. Padegimo ekipa buvo priversta atidėti mačą – varžovų universitete profesorius iššaudė studentus

Trečiadienį vienas iš NCCA numatytų mačų neįvyko. Tad nežaidė ir Lietuvos krepšininkas 18-metis 201 cm ūgio Petras Padegimas. Mūsų šalies žaidėjo atstovaujama Daytono universiteto „Flyers“ komanda privalėjo kautis su Nevados universiteto Las Vegase „Runnin Rebels“ atstovais. Kaip aiškėja, dvikova nukelta dėl to, kad Nevados universiteto studentų miestelyje įvyko šaudynės ir žuvo trys žmonės. Šaulys buvo nušautas policijos.

 Petras Padegimas žaidžia Daytono universiteto „Flyers“ komandoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Petras Padegimas žaidžia Daytono universiteto „Flyers“ komandoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2023, 1:50 PM

Įtariamąjį policija neįvardijo, tačiau teisėsaugos šaltinių teigimu, tai 60 metų vyras. Jis pradėjo šaudyti ketvirtame „Beam Hall“ pastato aukšte. Išėjęs iš pastato, kaip teigė policija, šaulys buvo „neutralizuotas“.

Atvykus medikams jis dar buvo gyvas, tačiau po kurio laiko konstatuota mirtis.

„Jei nebūtų buvę studentų miestelyje policijos pareigūnų, kurie sureagavo, būtų daug daugiau mirčių“, – sakė Las Vegaso policijos šerifas Kevinas McMahillas. Žuvo trys studentai ir dar vienas buvo sužeistas.

Vis dėlto žiniasklaida šiek tiek praskleidė žudynių širmą: kalbama, kad šaudė profesorius, kuriam nebuvo pratęstas kontraktas ir jis nutarė tokiu būdu keršyti studentams, kurie reiškė pretenzijas dėl mokytojo darbo kokybės.

Lietuvos krepšininkas P.Padegimas NCAA žaidžią pirmąjį sezoną: „Flyers“ gretose jis per 7 minutes renka vidutiniškai po 1,6 taško ir atsikovoja po 1,1 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.