EUROLYGA 2023

„Visiškas pasitikėjimas K. Maksvyčiu“ – speciali „Žalgirio“ konferencija

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį Eurolygoje namuose 85:93 nusileido Belgrado „Partizan“ ekipai ir patyrė trečiąjį pralaimėjimą paeiliui ir klubo vadovybė nusprendė atsisveikinti su vyriausiuoju treneriu Kaziu Maksvyčiu. Tačiau penktadienį netikėtai „NE“ tokiam sprendimui tarė žaidėjai.

Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 4:44 PM, atnaujinta Dec 15, 2023, 6:51 PM

Praėjusiame sezone Kazio Maksvyčio vedami žalgiriečiai paneigė visų prognozes ir pasiekė Eurolygos atkrintamąsias varžybas. 46-erių darbėniškio komanda prieš sezoną buvo matoma tarp paskutinių komandų, tačiau „Žalgiris“ pradėjo priminti Šarūno Jasikevičiaus laikų komandą.

K.Maksvytis iš karto buvo pradėtas liaupsinti, tačiau šį sezoną nuotaikos Nemuno saloje pasikeitė. Kauniečiai šiemet nebeatrodo taip grėsmingai kaip praėjusiame sezone ir Eurolygoje sužaidus 14 rungtynių, Lietuvos čempionai iškovojo tik 5 pergales ir užima 15-ąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Po pralaimėjimo „Partizan“ komandai tiek Lietuvos, tiek užsienio žiniasklaida trimitavo – „Kazį Maksvytį Kaune keičia Andrea Trinchieri“.

Tokia žinia gerokai supykdė didžiąją „Žalgirio“ gerbėjų dalį, kurie reiškė nepasitenkinimą socialiniuose tinkluose, tačiau pyko ne tik jie.

„Basketnews“ žurnalistas Donatas Urbonas pranešė, kad penktadienį ryte į „Žalgirio“ rytinę treniruotę susirinkę žaidėjai pasikvietė į pokalbį komandos vadovybę ir griežtai prieštaravo trenerio atleidimui.

Prie sienos priremti „Žalgirio“ vadovai su Pauliumi Jankūnu priešakyje karo kirviu nesimosikavo ir atšaukė sprendimą atleisti K.Maksvytį, išreiškė jam pilną pasitikėjimą bei surengė specialią spaudos konferenciją.

Spaudos konferenciją nuo 17 val. gyvai galite stebėti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.