EUROLYGA 2023

Serbų spauda džiaugiasi iškirtusi „Žalią girią“: „Tai buvo „Partizan“ rapsodija Lietuvoje“

Serbijos spauda negailėjo pagyrimų ketvirtadienį pergalę Kauno „Žalgirio“ arenoje pasiekusiems Belgrado „Partizan“ krepšininkams. Stebėtis dėl to tikriausiai neverta, nes, anot serbų apžvalgininkų, „Partizan“ sužaidė geriausias šio sezono rungtynes. Vis dėlto Serbijos žiniasklaidos pagyrimų sulaukė ir vienas lietuvis – kitose rungtynėse spindėjęs Belgrado „Crvena Zvezda“ puolėjas Rokas Giedraitis.

Belgrado klubas smaginosi Kaune.<br>Lrytas.lt montažas.
Belgrado klubas smaginosi Kaune.<br>Lrytas.lt montažas.
Rungtynių akimrika.<br>R. Vilkelio nuotr.
Rungtynių akimrika.<br>R. Vilkelio nuotr.
Rungtynių akimrika.<br>R.Vilkelio nuotr.
Rungtynių akimrika.<br>R.Vilkelio nuotr.
Rungtynių akimrika.<br>R.Vilkelio nuotr.
Rungtynių akimrika.<br>R.Vilkelio nuotr.
Rungtynių akimrika.<br>R.Vilkelio nuotr.
Rungtynių akimrika.<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-12-15 09:35

„Iškirto Žalią girią“

Nors ketvirtadienį „Žalgiris“ pralaimėjo „Partizan“ krepšininkams nedideliu skirtumu (85:93), didžiąją rungtynių dalį atrodė, kad aikštėje yra tik viena komanda. Ir ta komanda buvo ne arenos šeimininkas „Žalgiris“, kuris trumpam atgijo tik trečiajame kėlinyje.

Svečių komandoje pirmu smuiku griežė amerikietis Kevinas Punteris, kurio sąskaitoje buvo 22 taškai. Nieko stebėtino, kad penktadienį būtent K.Punterio nuotrauka papuošė Serbijos sporto dienraščio „Sportski žurnal“ viršelį. „K.Punterio šou Žalioje girioje“, – šalia Belgrado komandos vedlio nuotraukos parašė „Sportski žurnal“.

Tą pačią pavardę antraštėse minėjo kiti leidiniai. „Juodi-balti“ vėl triumfavo. K.Punteris ir P.J.Dozier nutildė Kauną“, – džiaugėsi „Večernje novosti“.

„Partizan“ sutriuškino „Žalgirį“ Kaune. K.Punterio vedami „juodi-balti“ juda Eurolygos viršūnės link“, – tarsi ragindamas nesustoti rašė „Vesti“ leidinys.

Serbijos žiniasklaida mėgsta versti „Žalgirio“ pavadinimą į serbų kalbą („Zelena šuma“). Po „Partizan“ pergalės taip eilinį kartą pasielgė „Sportski žurnal“ interneto svetainė: „Juodi-balti“ iškirto „žalią girią“. Tai buvo „Partizan“ rapsodija Lietuvoje“.

„Ž.Obradovičiaus komanda meistriškai žaidė pirmojoje pusėje, per kurią pelnė 58 taškus. Tai nutiesė kelią į pergalę „žalioje girioje“, – pirmosiose straipsnio eilutėse parašė „Vesti“.

Geriausios sezono rungtynės

Po ketvirtadienį pasiektos pergalės savo auklėtiniais buvo patenkintas net ir reiklusis „Partizan“ treneris Željko Obradovičius. „Partizan“ nutildė Kauną. Ž.Obradovičius didžiavosi: „Žaidėme tobulai“, – vienoje iš antraščių parašė „B92“ televizijos interneto svetainė.

„Juodais-baltais“ didžiavosi ir Serbijos krepšinio apžvalgininkai. „Partizan“ sudaužė „Žalgirį“. Įtikinamą pergalę nulėmęs puikus Žoco baudžiamosios ekspedicijos žaidimas“, – antraštėje parašė „Blic“ leidinys (Žocas – vienas iš Željko vardo trumpinių).

„Nuo sezono pradžios nematėme Ž.Obradovičiaus komandos žaidžiančios taip, kaip ketvirtadienį ji žaidė pirmojoje rungtynių pusėje“, – „juodus-baltus“ gyrė „Blic“.

„Fenomenalų „Partizan“ žaidimą vainikavo pergalė Kaune. Pirmoji rungtynių pusė buvo nepriekaištinga, Ž.Obradovičiaus auklėtiniai puldami viską pataikė ir labai gerai gynėsi. Nors trečiajame kėlinyje šeimininkai

priartėjo dviejų metimų atstumu, gaisras buvo užgesintas ir trečiojo kėlinio pabaigoje „juodi-balti“ vėl įgijo dviženklį pranašumą“, – rungtynių eigą trumpai išdėstė „Večerjne novosti“).

Pergalė kartu sužadino dar didesnį apetitą.

„Jie neketina sustoti. Rekordinė rungtynių pusė ir pergalė Kaune“, – „Sportska centrala“ antraštėje buvo galima jausti naujų pergalių laukimą.

Pagyrimai R.Giedraičiui

Tą pačią dieną ir net tuo pačiu metu kita Belgrado komanda „Crvena Zvezda“ taip pat žaidė Eurolygos rungtynes. „Zvezda“ namie įtikinamai nugalėjo Berlyno ALBA ekipą 85:71, o vienas iš pagrindinių pergalės kalvių buvo Rokas Giedraitis. Jis ketvirtadienį vakare pelnė 19 taškų.

Nors tarp nugalėtojų dar rezultatyviau žaidė buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas Nemanja Nedovičius (20 taškų), lietuviui skambėjo net garsesni aplodismentai negu serbui.

„Jei N.Nedovičiaus žaidimą vadiname svarbiu pergalės veiksniu, ką turėtumėm pasakyti apie R.Giedraitį? – klausė „Blic“. – Lietuvis atsivežė puikią sportinę formą iš Vitorijos į Belgradą (praėjusią savaitę R.Giedraitis ryškiai spindėjo per rungtynes su „Baskonia“ – vertėjo pastaba) ir triuškino svečių iš Berlyno gynybą. Varžovai neturėjo jokių priemonių jį pridengti.

R.Giedraitis žaidė būtent taip, kaip visada mėgo žaisti – bėgiojo palei galinę liniją ir gaudavo perdavimus, pasitikėjimas savimi išsiplėtė mėtydamas tritaškius, kuriuos pataikė beveik neklysdamas. Tai – aiškus požymis, kad lietuvis gali būti svarbi trenerio Giannio Sfairopoulo komandos dalis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.