EUROLYGA 2023

Po skaudaus pralaimėjimo V. Šeškus stebėjosi savo auklėtinių ir teisėjų sprendimais: „Aš ne kritikas, bet...“

Šeštadienio vakarą Virginijaus Šeškaus treniruojama Jonavos „CBet“ ekipa patyrė skaudų pralaimėjimą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), po kurio 56-erių treneris turėjo priekaištų tiek savo auklėtiniams, tiek rungtynių teisėjams.

Virginijus Šeškus<br>Betsafe-LKL
Virginijus Šeškus<br>Betsafe-LKL
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2023, 10:33 PM

Jonavos klubas namuose iššvaistė 18 taškų pranašumą ir 84:89 nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždėms“.

Po rungtynių V.Šeškus prisiminė, kaip jo komanda magiškai išsigelbėjo pirmose tarpusavio rungtynėse ir pajuokavo, neva taip grąžino pergalę.

Tačiau po trumpo juokelio sekė ilgas stratego nepasitenkinimas savo auklėtiniais.

„Atidavėme pergalę, kurią pasiėmėme Pasvalyje. O šiaip palyginkite pirmąją ir antrąją puses. Vienos pertraukėlės metu sakiau, jog į ilgąją pertrauką turėjome išeiti su 15–20 taškų pranašumu, o mes sugebame antrame kėlinyje likus 2 sekundėms prasižengti prieš iš toli metantį žmogų.

Tokie žaidėjų sprendimai į neviltį varo. Gal aš neteisus, bet už rankutės nepavedžiosi. Labai blogai. Pirmoji pusė gerai, o antroje pusėje, suprantu, nuovargis ir visa kita... O aišku vėl visa problema – pabaigą ištraukė gynėjai. Įmetė tuos tritaškius Pabaigoje pasvaliečius ištraukė gynėjai, įmetė savo metimus ir viską išsprendė.

O dar matėte Aleksandro Mareljos metimą likus žaisti 25 sekundes! Аš tiesiog nesuprantu. Pažiūri į žaidėjus, atrodo dirba profesionaliai, bet kaip taip galima...“, – kalbėjo V.Šeškus.

Kliuvo ne tik prieniškio auklėtiniams. V.Šeškus taip pat atkreipė į įspūdingą skirtumą tarp komandų mestų baudų metimų skaičiaus bei turėjo papildomų klausimų teisėjams.

„Aš ne kritikas, bet jie metė 43 baudas, mes 20. Aš galvoju, kad skirtumas per didelis. Ketvirtajame kėlinyje Brandonas Tabbas provokavo pražangas, kurių kartais nereikia švilpti. Sušvilpė pražanga tritaškio metu, jaunas teisėjas man nusisukus ir apeliavus skyrė dar techninę pražangą ir iš karto 4 taškai. Visi žiūri ar teisėjai suklydo paskutinėmis sekundėmis, bet aš manau tai buvo vienas esminių rungtynių dalykas.

43 baudos prieš 20. Blemba, per daug. Ateina iš šalies žmonės ir sako, jog atrodo, kad žaidėme išvykoje. Nu negalima taip. Buvo 3 kartus teisėjų peržiūrimi epizodai ir visus kartus kamuolį atidavė varžovams. Vyriausiasis teisėjas man sako „man taip pasirodė“.

Per konferencijas kalbame, jog uždrausta kritikuoti teisėjus. Aš tai suprantu, bet kodėl mes negalime pasišnekėti? Kritika yra kai atsisėdi ir pradedi „čia jis toks, padarė taip ir taip“. O kodėl negalime mes tiesiog pašnekėti? Gal ir aš klystu? Šiandien visi dalykai buvo prieš mus – baudos, abejotini dalykai“, – skundėsi V.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.