EUROLYGA 2023

„Aš žmonėms biznio nedarau“: atleidimą iš „Wolves“ prisiminęs R. Kurtinaitis prakalbo apie vertybes

„Aš žmonėms biznio nedarau, o tai reiškia, kad mums – ne pakeliui“, – užtikrintai tarė šiuo metu klubų pasiūlymus svarstantis Rimas Kurtinaitis. Atspėti, apie ką kalba treneris – visiškai nesudėtinga.

 R.Kurtinaitis apie situaciją, kai buvo atleistas iš „Wolves“ klubo nedaugžodžiauja.<br> lrytas.lt koliažas.
 R.Kurtinaitis apie situaciją, kai buvo atleistas iš „Wolves“ klubo nedaugžodžiauja.<br> lrytas.lt koliažas.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 23, 2023, 12:13 PM, atnaujinta Dec 23, 2023, 5:37 PM

Tai, žinoma, žodžiai apie „Wolves“ krepšinio klubą ir Gediminą Žiemelį.

Įprastai skambiomis frazėmis ir laisvai reiškiamomis mintimis garsėjantis R.Kurtinaitis kurį laiką stengėsi susilaikyti nuo atvirų pasakojimų apie tai, kas įvyko tarp jo ir „Wolves“ savininko, kad staiga buvo atleistas, o jį pakeitė Kęstutis Kemzūra.

Toks pasirinkimas netgi virto Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) įteiktu apdovanojimu už metų citatą.

„Aš nesu Viktorija Siegel ir santykių per laikraščius aiškintis nenoriu. Braziliškų dramų Lietuvoje dabar ir taip užtenka“, – taip apie išsiskyrimą su „Wolves“ 15min.lt žurnalistui Rokui Pakėnui dar gegužės mėnesį sakė R.Kurtinaitis.

„Wolves“ jį atleido kovo 28 dieną.

Apie išsiskyrimą su „Wolves“ R.Kurtinaitis nėra linkęs daugžodžiauti ir dabar, tačiau 63-ejų buvęs tokių klubų kaip Vilniaus „Lietuvos rytas“, Rygos VEF ar Maskvos srities „Chimki“ treneris ir vėl meistriškai situaciją nupiešė keletu sakinių.

„Mačiau filmą, kur gyveno tokia bendruomenė. Ten buvo jau išaugusios kelios kartos. Jie nenorėjo, kad ta bendruomenė išsibarstytų. Kadangi turėjo didelį mišką, visuomet imituodavo, kad į tą kaimą ateina kažkoks žvėris, todėl slėpdavo visus vaikus. Esmė, kad nebūdavo galima eiti už to miško, nes ten gyvena „tie, apie kuriuos mes nekalbame.“ Tai taip apie tą situaciją. Jie turi savo kelią, savo matymą“, – paaiškino R.Kurtinaitis.

R.Kurtinaičio ir „Wolves“ išsiskyrimas ilgą laiką buvo pagrindinė Lietuvos krepšinio drama, kol vadžias į savo rankas perėmė Kauno „Žalgiris“, sugebėjęs sukelti didžiules bangas, kai surado pamainą Kaziui Maksvyčiui, bet paskutinę akimirką atsitraukė nuo savo sprendimo, kuris nepatiko krepšininkams.

Krepšinio komentatorius Vaidas Čeponis basketnews.lt tinklalaidėje „Savas kiemas“ yra iškėlęs ir keletą versijų – iš pradžių kalbėjo, kad R.Kurtinaitį atleisti nusprendė dėl pralaimėjimo Jonavoje įsižeidęs G.Žiemelis, vėliau – kad išsiskyrimo norėjo „Wolves“ prezidentas Rimantas Kaukėnas, o viską lėmė krepšininkų nepasitenkinimas.

R.Kurtinaitis į spekuliacijas nesileidžia, tačiau paklaustas apie atleidimą iš „Wolves“ klubo iškart ima kalbėti apie vertybes.

„Aš esu to sovietinio auklėjimo ir manau, kad draugystė yra svarbiau už bet kokius pinigus. Bet esu girdėjęs iš vadovo, kad gyvenime draugų nėra – tik verslo partneriai“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

Dabar jis svarsto kitų klubų pasiūlymus. Kaip sako, Lietuvos klubai prioritetu nėra, tačiau reikia nuspręsti, kokia kryptimi keliaus: „Turiu neblogų pasiūlymų ne iš aukščiausių lygų, bet gan pelningi. Mano apsisprendimas – ko sieksiu. Kaip ginče su moterimi: kas yra prioritetas – ar teisybė, ar ramybė? Tai reikia pasirinkti. Dabar spręsiu, ko noriu – pralobti ar siekti sportinio rezultato.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.