EUROLYGA 2023

Įspūdingiausi lietuvių pasirodymai klubiniame krepšinyje 2023-aisiais: NBA monstrai, Eurolygos žvėrys ir siautulys FIBA turnyruose

Lietuviai tiek tarptautinėje arenoje, tiek vietinėse pirmenybėse 2023-aisiais metais buvo surengę aibę galingų pasirodymų, kurie prisidėjo prie jų atstovaujamų komandų pergalių arba bent jau to, kad jų komandos kaip įmanoma ilgiau laikytųsi rungtynėse ir kovotų dėl potencialios pergalės. Tinklalapis lrytas.lt kviečia prisiminti įspūdingiausius Lietuvos krepšininkų pasirodymus klubinio krepšinio komandose, kuriuos mūsiškiams pavyko užfiksuoti būtent 2023-aisiais metais.

 Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Edgaras Ulanovas ir Rokas Jokubaitis<br> AP/SPO/USA Today Sports/Reuters/R.Vilkelio/G.Bitvinsko nuotr.
 Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas, Edgaras Ulanovas ir Rokas Jokubaitis<br> AP/SPO/USA Today Sports/Reuters/R.Vilkelio/G.Bitvinsko nuotr.
 Domantas Sabonis<br> AP/SPO/Scanpix nuotr.
 Domantas Sabonis<br> AP/SPO/Scanpix nuotr.
 Jonas Valančiūnas<br> USA Today Sports/Reuters/Scanpix nuotr.
 Jonas Valančiūnas<br> USA Today Sports/Reuters/Scanpix nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>R.Vilkelio nuotr.
 Tadas Sedekerskis<br> ZUMAPress.com/SPO/Scanpix nuotr.
 Tadas Sedekerskis<br> ZUMAPress.com/SPO/Scanpix nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Marius Grigonis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>ZUMAPress.com/SPO/ZEUS/Scanpix nutor.
Rokas Jokubaitis<br>ZUMAPress.com/SPO/ZEUS/Scanpix nutor.
 Rokas Giedraitis<br> IMAGO/Scanpix nuotr.
 Rokas Giedraitis<br> IMAGO/Scanpix nuotr.
 Tadas Sedekerskis<br> ZUMAPress.com/SPO/Scanpix nuotr.
 Tadas Sedekerskis<br> ZUMAPress.com/SPO/Scanpix nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>R.Vilkelio nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>R.Vilkelio nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ignas Brazdeikis<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br> FIBA nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br> FIBA nuotr.
Margiris Normantas<br>FIBA nuotr.
Margiris Normantas<br>FIBA nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Kristupas Žemaitis<br>T.Bauro nuotr.
Gediminas Orelikas<br>V.Skaraičio nuotr.
Gediminas Orelikas<br>V.Skaraičio nuotr.
 Edvinas Šeškus<br> FIBA nuotr.
 Edvinas Šeškus<br> FIBA nuotr.
 Donatas Tarolis<br> FIBA nuotr.
 Donatas Tarolis<br> FIBA nuotr.
 Martynas Sajus<br> FIBA nuotr.
 Martynas Sajus<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (20)

Lrytas.lt

2023-12-31 17:35

Lietuvos krepšininkai yra išsibarstę po kone visą Europą ir pasaulį, tačiau dauguma lietuvių žaidžia vietinėse komandose.

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje, Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir Vilniaus „Wolves“ Europos taurėje, Vilniaus „Rytas“ FIBA Čempionų lygoje ir Jonavos „CBet“ FIBA Europos taurėje.

Minėtosios komandos 2023-aisiais metais žaidžia (-ė) minėtuose turnyruose, kur rungtyniavo gausus būrys lietuvių, surengusių fenomenalius pasirodymus. Negana to, nereikia pamiršti ir vietinių pirmenybių, kur Lietuvos krepšininkai žaidė solidžiai ir kūrė gražius epizodus krepšinio sirgaliams.

Lietuva savo atstovų turi ir Ispanijoje, Graikijoje, Prancūzijoje bei kitose valstybėse, o pagrindiniai veikėjai ir du Lietuvos bokštai rungtyniauja NBA, kurie stipriausioje planetos krepšinio lygoje 2023-aisiais metais ne kartą privertė aikčioti NBA analitikus bei jų žaidimą sekančius aistruolius.

Tinklalapyje lrytas.lt – įspūdingiausi lietuvių pasirodymai klubiniame krepšinyje 2023-aisiais.

Domantas Sabonis („Sacramento Kings“, NBA)

Kairiarankis puolėjas 2023-aisiais sužibėjo ir su Sakramento ekipa pasiekė nemažai gražių ir įspūdingų pergalių. Lietuvis 2022–2023 m. sezone ir pirmoje 2023-ųjų pusėje prisidėjo prie „Kings“ patekimo į atkrintamąsias, kur paskutinįkart Sakramento ekipa buvo 2005–2006 m.

D.Sabonio rezultatyviausios rungtynės įvyko visai neseniai.

„Kings“ puolėjas 2023-ųjų gruodžio 27-ąją į „Portland Trail Blazers“ krepšį per 36 minutes aikštelėje sukratė net 34 taškus (14/19 dvit., 6/7 baud.), atkovojo 16 kamuolių ir išdalino 5 rezultatyvius perdavimus.

Nors „Kings“ 113:130 šį mačą pralaimėjo, tačiau būtent šios rungtynės buvo rezultatyviausios D.Saboniui 2023-aisiais metais, vilkint „Kings“ ekipos marškinėlius.

Visgi Lietuvos krepšinio veidas šįmet turėjo įspūdingesnių pasirodymų naudingumo balų prasme.

Universalusis D.Sabonis NBA pirmenybėse 2023-aisiais metais dukart surengė net 45 naudingumo balų pasirodymus.

Pirmąkart D.Sabonis 45-ių naudingumo balų pasirodymą surengė gruodžio 5-ą dieną lietuviškoje dvikovoje prieš Joną Valančiūną, kur D.Sabonis pelnė 26 taškus (8/11 dvit., 0/1 trit., 10/10 baud.), atkovojo 13 kamuolių, išskirstė 10 rezultatyvių perdavimų ir 2 kartus perėmė kamuolį iš varžovų.

Tiesa, tokio „Kings“ puolėjo pasirodymo pergalei prieš „New Orleans Pelicans“ neužteko. D.Sabonio ekipa 117:127 nusileido prieš J.Valančiūno komandą.

Antrąjį monstrišką pasirodymą D.Sabonis surengė vos po dviejų savaičių, kuomet gruodžio 19 dieną „Kings“ puolėjas užsiautė prieš „Washington Wizards“ ekipą.

D.Sabonis akistatoje prieš Vašingtono komandą per 32 minutes aikštelėje pelnė 28 taškus (10/15 dvit., 1/1 trit., 5/6 baud.), atkovojo 13 kamuolių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų. Be to, tokio lietuvio pasirodymo pakako, kad „Kings“ 143:131 įveiktų „Wizards“ krepšininkus.

Jonas Valančiūnas („New Orleans Pelicans“, NBA)

Palyginus su D.Saboniu JV neturėjo tiek daug pompastiškų ir įspūdingų rungtynių. Visgi „Pelicans“ centras labiausiai sužibo 2023-ųjų pradžioje, kuomet sausio 14-ąją dieną prieš „Detroit Pistons“ surengė rezultatyviausią ir naudingiausią pasirodymą 2023-aisiais.

Lietuvis aikštelėje praleido beveik 30 minučių, per kurias tapo rezultatyviausiu ir naudingiausiu rungtynių žaidėju, o kartu užfiksavo ir savo geriausią metų pasirodymą.

31-erių uteniškis į Detroito ekipos krepšį įmetė 33 taškus (11/12 dvit., 1/3 trit., 8/10 baud.), atkovojo 16 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo ir sukaupė 43 naudingumo balus.

Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“, Eurolyga,Lietuvos krepšinio lyga („Betsafe-LKL“)

2023-aisiais metais, o ypač antroje metų dalyje Kauno „Žalgirio“ kapitonas E.Ulanovas gauna daug pylos iš sirgalių už prastą žaidimą. Visgi nepaisant bangavimų, kurie pasitaiko kiekvienam, žalgiriečių kapitonas šįmet buvo surengęs ne vieną galingą pasirodymą, kuris galop itin svariai prisidėjo prie „Žalgirio“ pergalių, o galop tas pergales ir nulėmė.

E.Ulanovas geriausią 2023-ųjų mačą Eurolygoje sužaidė lapkričio 30 dieną, kuomet žalgiriečiai lankėsi Milane, kur 83:70 šventė pergalę prieš „Olimpia“ krepšininkus.

Puolėjas mačą pradėjo užsikūręs ir taškus rinko ypač greitai, o galop susitikimą pabaigė su 20 taškų (6/6 dvit., 1/4 trit., 5/5 baud.), 6 atkovotais kamuoliais, 5 rezultatyviais perdavimais, perimtu kamuoliu, 5 išprovokuotomis pražangomis, 2 asmeninėmis pražangomis ir 32 naudingumo balais.

Įdomu, kad iki karjeros naudingumo balų rekordo krepšininkui pritrūko vieno naudingumo balo, o iki taškų rekordo kauniečiui pristigo 2 pelnytų taškelių.

Rezultatyvesnį mačą E.Ulanovas 2023-aisiais sužaidė tik Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finale, kur „Žalgirio“ kapitonas ėmėsi lyderio vaidmens ir vasario 19 dieną Šiauliuose per 29 minutes aikštelėje sumetė 22 taškus (6/8 dvit., 1/1 trit., 7/8 baud.), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas ir užfiksavo 27 naudingumo balų pasirodymą.

Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“, Eurolyga, ACB pirmenybės)

Puolėjas, praktiškai visą savo karjerą praleidęs „Baskonia“ klube, 2023-aisiais sužibo ryškiausiomis spalvomis ir tapo bene patikimiausiu baskų klubo žaidėju, galinčiu būti naudingu tiek puolime, tiek gynyboje, o kartu antroje 2023-ųjų pusėje neringiškis po truputį įsitvirtina tarp elitinių Eurolygos ir Ispanijos pirmenybių puolėjų.

Šįmet T.Sedekerskis turėjo ne vieną ypač gerą ir naudingą mačą. Lietuvis rezultatyviausias savo rungtynes sužaidė gruodžio 8-ąją, kuomet į Belgrado „Crvena zvezda“ ekipos krepšį sumetė 18 taškų (3/4 dvit., 3/3 trit., 3/4 baud.), atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir sukaupė 24 naudingumo balus.

Šiame susitikime dramatišką pergalę 87:85 šventė būtent T.Sedekerskio atstovaujama „Baskonia“ ekipa.

Visgi neringiškis sužaidė du naudingesnius pasirodymus už minėtąjį šou prieš Serbijos grandus.

T.Sedekerskis dukart surengė 27 naudingumo balų pasirodymus.

Pirmasis buvo užfiksuotas spalio 29 dieną, kuomet „Baskonia“ ACB pirmenybėse susikovė su Andoros „MoraBanc“ krepšininkais.

Tąkart lietuvio klubas 68:85 patyrė skaudžią nesėkmę, tačiau pats T.Sedekerskis sužaidė įspūdingą mačą. Krepšininkas per 37 minutes aikštelėje pelnė 13 taškų (4/6 dvit., 1/3 trit., 2/4 baud.), atkovojo net 14 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, suklydo 3 kartus, išprovokavo 5 pražangas ir surengė minėtąjį pirmąjį 27 naudingumo balų pasirodymą 2023-aisiais metais.

Antrąkart T.Sedekerskis užsiautė beveik po dviejų savaičių, kai pergalingame 75:74 mače prieš Pirėjo „Olympiakos“ lietuvis surengė analogišką naudingumo balų skaičių pasirodymą Eurolygoje. Įdomu, kad būtent šis mačas buvo naudingiausias T.Sedekerskio Eurolygos karjeroje.

Lapkričio 9 d. neringiškis į Pirėjo klubo krepšį įmetė 12 taškų (3/4 dvit., 1/2 trit., 3/3 baud.), sugriebė 13 atkovotų kamuolių, išdalino 3 rezultatyvius perdavimus, tiek pat kartų suklydo, 2 kartus prasižengė, išprovokavo 4 pražangas bei sukaupė 27 naudingumo balus.

Marius Grigonis (Atėnų „Panathinaikos“, Graikijos krepšinio lyga)

M.Grigoniui 2023-ieji buvo it amerikietiški kalneliai. Lietuvis 2023-ųjų pradžioje buvo Atėnų klubo mėsmalės sūkuryje, kur keitėsi treneriai, būrys žaidėjų ir pati komanda buvo prastai sukomplektuota, tačiau antroje 2023 m. pusėje, kuomet prasidėjo naujas sezonas, „Panathinaikos“ radikaliai pakeitė savo veidą tiek trenerių, tiek žaidėjų korpuse.

Nors lietuvis naujajame 2023–2024 m. sezone turi solidžią rolę ir yra ypač svarbus ginklas Ergino Atamano rotacijoje, tačiau geriausias 2023-ųjų lietuvio pasirodymas įvyko būtent toje prastoje 2022–2023 m. „Pao“ komandoje, kur lietuvis turėjo dar daugiau atsakomybių puolime.

Kaunietis kovo antrą dieną Eurolygos mūšyje prieš Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkus sužibėjo ir per 23 minutes aikštelėje pelnė 23 taškus (1/2 dvit., 5/7 trit., 6/7 baud.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas, pats 5 kartus pažeidė taisykles ir sukaupė 23 naudingumo balus.

Tai – geriausios lietuvio rungtynės Eurolygoje 2023-metais, tačiau šiame mače „Pao“ 82:87 krito prieš Turkijos grandus.

Gynėjas 23 taškais pasižymėjo ir Graikijos krepšinio lygos ketvirtfinalio mače prieš Rodo „Kollosos“ ekipą, kuris įvyko balandžio 26-ą dieną.

M.Grigonis šiame susitikime aikštelėje praleido 25 minutes, pataikė 2 dvitaškius iš tiek pat bandymų, susmeigė 5 tritaškius iš 8, įmetė visas 4 baudas, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius ir 2 kartus suklydo.

Donatas Motiejūnas (Monako „Monaco“, Eurolyga, Prancūzijos krepšinio lyga)

Po klajonių NBA ir Kinijoje į Monako klubą sugrįžęs D-Mo 2023-aisiais metais buvo ypač svarbi Prancūzijos klubo rotacijos dalis.

Lietuvos ne kartą surengė fantastinius pasirodymus, kurie ypač svariai prisidėjo prie „Monaco“ klubo pergalės tiek Eurolygoje, tiek Prancūzijos pirmenybėse.

Puikiai 2023-aisiais Monake žaidęs D-Mo rezultatyviausią mačą Eurolygoje sužaidė gruodžio 5-ą dieną, kuomet jo atstovaujama ekipa Belgrade po dramatiškos kovos 85:89 nusileido prieš vietos „Partizan“.

Centras iš Lietuvos minėtame mače tiesiog liepsnojo, žaidė 22 minutes ir iki ketvirtojo kėlinio antros pusės nebuvo prametęs metimų iš žaidimo. Iš viso mačą D-Mo baigė su 23 taškais (6/7 dvit., 3/4 trit., 2/2 baud.), 3 klaidomis, 2 atkovotais kamuoliais, 4 asmeninemis ir išprovokuotomis pražangomis bei 20 naudingumo balų.

Naudingesnį mačą Eurolygoje D.Motiejūnas sužaidė vasario pirmąją, kuomet išvykoje jo klubas 102:84 susitvarkė su Berlyno ALBA, o D-Mo tame susitikime per 20 minučių aikštelėje pelnė 22 taškus (7/8 dvit., 2/2 trit., 2/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą prasižengė, išprovokavo 3 pražangas ir užfiksavo 25 naudingumo balų pasirodymą.

Visgi naudingiausią savo pasirodymą 2023-aisiais D-Mo surengė Prancūzijos lygos atkrintamosiose, kuomet lietuvis vedė savo komandą į 96:79 pergalę prieš Breso Burgo JL klubą.

D.Motiejūnas gegužės pabaigoje vykusiame mače aikštelėje praleido 22 minutes, įmetė 20 taškų (7/9 dvit., 2/2 trit.), sugriebė 5 atšokusius kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, sykį suklydo ir sukaupė 26 naudingumo balus.

Rokas Giedraitis (Vitorijos „Baskonia“, Eurolyga, ACB pirmenybės)

Lietuvis pirmoje 2023-ųjų pusėje žaidė Ispanijoje, kur atstovavo „Baskonia“ klubui, o antroje metų pusėje persikėlė į Serbiją, kur iki pat šiol žaidžia Belgrado „Crvena zvezda“ klube. Visgi geriausi 2023-ųjų lietuvio pasirodymai, kuriuos R.Giedraičiui pavyko užfiksuoti, buvo tada, kai jis žaidė Ispanijos ekipoje.

Puolėjas 2023-aisiais dukart užfiksavo 31 naudingumo balų pasirodymą, tačiau viename mače buvo truputį rezultatyvesnis.

Rezultatyviausią ir kartu naudingiausią mačą R.Giedraitis sužaidė vasario 24-ąją, kuomet Eurolygos mače prieš Bolonijos „Virtus“ aikštelėje praleido 34 minutes, sumetė 25 taškus (6/6 dvit., 2/9 trit., 7/9 baud.), sugriebė 7 atšokusius kamuolius, perėmė 2 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir sukaupė 31 naudingumo balą. Tiesa, šį mačą baskų klubas pralaimėjo (83:88).

Savo naudingiausią 2023-ųjų pasirodymą R.Giedraitis pakartojo gegužės 11 dieną, kuomet Ispanijos ACB pirmenybių pergalingame mače 86:77 prieš Badalonos „Joventut“ per 29 minutes pelnė 23 taškus (4/4 dvit., 4/7 trit., 3/4 baud.), atkovojo 10 kamuolių ir surinko 31 naudingumo balą.

Rokas Jokubaitis (Barselonos „Barcelona“, Eurolyga, ACB pirmenybės)

R.Jokubaitis šiemet turėjo banguotą sezoną, kadangi 2023-ųjų pirmoje pusėje „Barcelona“ klube dirbo su kitu lietuviu Šarūnu Jasikevičiumi, o antroje pusėje su ispanu Rogeriu Grimau.

Visgi Lietuvos rinktinės gynėjas šįmet turėjo ir gražesnių bei geresnių momentų aikštelėje.

Geriausią sezono mačą R.Jokubaitis sužaidė prieš Granados „Coviran“ klubą ACB pirmenybėse. Tame mače „Barcelona“ 80:69 šventė pergalę, o mažeikiškis prie pergalės per 24,5 minutės aikštelėje prisidėjo 20 taškų (8/8 dvit., 1/2 trit., 1/4 baud.), 5 atkovotais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais, 4 išprovokuotomis pražangomis ir 25 naudingumo balais.

Kalbant apie Eurolygą – rezultatyviausią pasirodymą prestižinėse Senojo žemyno klubinio krepšinio pirmenybėse R.Jokubaitis surengė sausio 31-ąją, kuomet Katalonijos klubas 83:78 įveikė Tel Avivo „Maccabi“.

Gynėjas per 14 minučių įmetė 14 taškų (2/4 dvit., 2/3 trit., 4/5 baud.) ir išprovokavo 4 varžovų pražangas.

Visgi naudingiausią pasirodymą Eurolygoje gynėjas sužaidė sausio 11-ąją, kuomet 82:75 pergalingame mače prieš Vilerbano ASVEL pasižymėjo 13 taškų (4/8 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), 5 atkovotais kamuoliais, 4 rezultatyviais perdavimais ir 18 naudingumo balų per 25,5 žaidimo minutes.

Ignas Brazdeikis (Kauno „Žalgiris“, Eurolyga)

Lietuvos rinktinės krepšininkas liepos viduryje pratęsė sutartį su Kauno „Žalgiriu“, tačiau prieš pat sezoną išvyko į Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, kurioje ryškių pasirodymų 2023-aisiais neturėjo.

Visgi universalusis kairiarankis tuomet, kai žaidė Kaune, turėjo ne vieną gerą pasirodymą, kuris įsiminė vietiniams sirgaliams.

Geriausią mačą I.Brazdeikis sužaidė vasario 1 d., kuomet žalgiriečiai išvykoje 70:80 krito prieš Stambulo „Anadolu Efes“.

I.Brazdeikis tame susitikime aikštelėje praleido 30 minučių, pelnė 25 taškus (6/10 dvit., 4/5 trit., 1/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 23 naudingumo balus.

Gediminas Orelikas (Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, Europos taurė, LKL)

2023-ųjų pradžioje po trumpo darbo Turkijoje G.Oreliaks grįžo į Panevėžį, kur iškart susigrąžino turėtą lyderio rolę.

Puolėjas 2023-aisiais surengė ne vieną puikų pasirodymą, tačiau rezultatyviausias šiauliečio mačas įvyko lapkričio 14 dieną, kuomet po pratęsimo „7bet-Lietkabelis“ Europos taurės varžybose 93:86 įveikė Nenadą Čanaką atleidusį Ankaros „Turk Telekom“ klubą.

Šiaulietis per beveik 32 minutes aikštelėje varžovams suleido 31 tašką (1/5 dvit., 8/14 trit., 5/6 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 25 naudingumo balus.

Visgi naudingiausią pasirodymą krepšininkas surengė rugsėjo 25-ąją, kuomet „7bet-Lietkabelis“ 95:92 išplėšė pergalę prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Panevėžio ekipos lyderis per 29 minutes įmetė 30 taškų (5/7 dvit., 5/8 trit., 5/6 baud.), sugriebė 6 atšokusius kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas ir užfiksavo net 35 naudingumo balų pasirodymą.

Kristupas Žemaitis (Vilniaus „Wolves“, Europos taurė, LKL)

2023-ieji metai K.Žemaičiui buvo tikrai įdomūs. Vienu metu krepšininkas buvo tvirtas „Wolves“ rotacijos žaidėjas, o kitu metu jau buvo svarstoma apie tai, kad galbūt reikėtų krepšininką perleisti kitai komandai. Visgi tvirtą charakterį parodęs gynėjas šiemet ne tik tapo puikia „Wolves“ atrama, kai komandoje pasipylė traumos, tačiau ir surengė ne vieną gerą pasirodymą aikštelėje.

Rezultatyviausią savo 2023-ųjų mačą kaunietis sužaidė spalio 24-ąją, kuomet fantastiškame bei 90:88 pergalingame mače prieš Stambulo „Bešiktaš“ gynėjas per 28 minutes pelnė 17 taškų (0/2 dvit., 4/5 trit., 5/6 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas ir sukaupė 20 naudingumo balų.

Visgi naudingiausią metų pasirodymą K.Žemaitis sužaidė spalio 31 dieną, kuomet „Wolves“ 86:78 įveikė Liublijanos „Cedevita Olimpija“ krepšininkus. Tądien kaunietis aikštelėje praleido 32 minutes, įmetė 14 taškų (1/4 dvit., 3/3 trit., 3/3 baud.), sugriebė 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius bei užfiksavo 23 naudingumo balų pasirodymą.

Geriausią mačą „Betsafe-LKL“ pirmenybėse gynėjas sužaidė prieš „7bet-Lietkabelį“, tačiau tai pergalės „Wolves“ ekipai neatnešė (73:78). Krepšininkas į savo buvusios komandos krepšį per 23 minutes sumetė 16 taškų (2/4 dvit., 4/4 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 17 naudingumo balų.

Mindaugas Kuzminskas, (Atėnų AEK, FIBA Čempionų lyga, Graikijos pirmenybės)

Lietuvos rinktinės puolėjas 2023-ųjų pabaigoje patyrė rankos traumą ir kelis mėnesius privalės praleisti be krepšinio, tačiau neskaitant šios niūrios naujienos, patyręs M.Kuzminskas 2023-aisiais tiesiog žibėjo.

Vilnietis geriausią klubinio krepšinio mačą sužaidė spalio 15-ąją, kuomet Atėnų AEK susitiko su Pirėjo „Olympiakos“. Visgi tądien lietuvio komandai 71:79 pergalės švęsti nepavyko.

M.Kuzminskas mače prieš Graikijos grandus ant parketo praleido 32 minutes, varžovams atseikėjo net 23 taškus (3/7 dvit., 4/5 trit., 5/6 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir sukaupė 29 naudingumo balus. Tai – geriausias M.Kuzminsko pasirodymas 2023-aisais.

Tarptautiniuose vandenyse lietuvis taip pat atrodė gerai. M.Kuzminskas gruodžio 5-ąją 110:79 pergalingame FIBA Čempionų lygos mače prieš Sasario ekipą per 21 minutę pelnė 21 tašką (8/11 dvit., 1/2 trit., 2/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir užfiksavo 25 naudingumo balų pasirodymą.

Margiris Normantas (Vilniaus „Rytas“, FIBA Čempionų lyga, „Betsafe-LKL“)

Vilniaus „Ryto“ gynėjas ir Lietuvos vicečempionų kapitonas 2023-aisiais žengė dar vieną žingsnį į priekį ir buvo surengęs ne vieną įspūdingą pasirodymą, tačiau „Ryto“ veidas labiausiai suspindo prieš amžinus vilniečių varžovus Kauno „Žalgirį“.

„Betsafe-LKL“ pirmenybių reguliariojo sezono mače kovo 12-ą dieną M.Normantas buvo sunkiai stabdomas visai Kauno „Žalgirio“ komandai, o įspūdingas vilniečio pasirodymas tądien atnešė „Rytui“ 100:94 pergalę prieš Kauno „Žalgirį“.

M.Normantas aikštelėje praleido 32,5 minutės, per kurias pelnė net 30 taškų (3/4 dvit., 6/6 trit., 6/6 baud.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas ir sukaupė 32 naudingumo balus.

FIBA Čempionų lygoje vilnietis naudingiausią mačą sužaidė lapkričio 29-ąją, kuomet itin svarbiame ir dramatiškame mače „Rytas“ 77:75 išplėšė pergalę prieš Patrų „Promitheas“, o M.Normantas svarbiausiomis akimirkomis tempė savo komandą į viršų.

Gynėjas šiame susitikime per 34 minutes sumetė 16 taškų (5/5 dvit., 2/5 trit.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir sukaupė 17 naudingumo balų.

Martynas Sajus, (Lugo „Breogan“, FIBA Čempionų lyga, ACB pirmenybės)

Centras šiemet Ispanijos komandoje banguoja, tačiau visai prieš pat 2023-ųjų pabaigą surengė du ypač galingus pasirodymus.

Lietuvis geriausią šio sezono mačą sužaidė FIBA Čempionų lygioje, kuomet pergalingoje 97:92 dvikovoje prieš Bonos „Telekom Baskets“ ekipą gruodžio 20-ąją dieną per 31 minutę įmetė 24 taškus (10/14 dvit., 4/6 baud.), sugriebė 11 atšokusių kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus perėmė kamuolį iš varžovų, blokavo 4 oponentų metimus ir išviso mačą baigė su 33 naudingumo balais.

ACB pirmenybėse gruodžio 17 d. M.Sajaus ekipa 74:83 nusileido prieš Mursijos UCAM, tačiau lietuvis surengė geriausią savo pasirodymą vietinėse Ispanijos pirmenybėse.

Centras per 30 minučių aikštelėje įmetė 21 tašką (7/13 dvit., 7/8 baud.), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir sukaupė 24 naudingumo balus.

Edvinas Šeškus (Jonavos „CBet“, FIBA Europos taurė, LKL)

E.Šeškus šįmet turėjo kelis įsimintinus pasirodymus, kurie Jonavos komandai padėjo papildyti jauno LKL klubo istoriją.

Vasario 18 d. E.Šeškus sužaidė savo geriausią mačą Lietuvoje, kuomet Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) pusfinalyje Šiauliuose surengė fenomenalų pasirodymą ir padėjo „CBet“ žengti į KMT finalą.

Prieniškis pusfinalio mače prieš Vilniaus „Rytą“, kuomet jonaviškiai 92:86 įveikė vilniečius, E.Šeškus per 33 minutes aikštelėje pelnė 24 taškus (6/8 dvit., 2/5 trit., 6/8 baud.), atkovojo 6 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir sukaupė 24 naudingumo balus.

Visgi geriausias E.Šeškaus mačas įvyko lapkričio 8-ąją, kuomet Jonavos „CBet“ po dramatiškos kovos 98:94 įveikė Kauhajokio „Karhu Basket“ krepšininkus, o prie šios pergalės fenomenaliu pasirodymu prisidėjo minėtasis Jonavos žaidėjas.

E.Šeškus prieš Suomijos ekipą per 39 žaidimo minutes pelnė 25 taškus (4/5 dvit., 5/7 trit., 2/4 baud.), atliko 8 rezultatyvius perdaviums, atkovojo 3 kamuolius, perėmė 2 kamuolius ir sukaupė net 30 naudingumo balų.

Donatas Tarolis (Oradijos CSM, FIBA Europos taurė)

D.Tarolis dar vienerius metus leidžia Rumunijoje, kur įsitvirtino tarp geriausių puolėjų tiek vietinėje lygoje, tiek FIBA Europos taurėje.

Mūsiškis šįmet turėjo begalę įspūdingų pasirodymų, tačiau bene geriausias D.Tarolio pasirodymas, kurį jam pavyko užfiksuoti, įvyko lapkričio 15-ąją, kuomet pergalingose 105:92 rungtynėse prieš Suomijos „Kataja Basket“ klubą.

Puolėjas aikštelėje praleido 29 minutes, pelnė 23 taškus (10/15 dvit., 3/5 baud.), sugriebė 10 atšokusių kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė net 31 naudingumo balą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.