EUROLYGA 2023

„Visiško pasitikėjimo“ dingimą paaiškinęs P. Jankūnas – apie kompensaciją K. Maksvyčiui ir pokyčius komandoje

Prieš geras dvi savaites Paulius Jankūnas ir visa Kauno „Žalgirio“ organizacija išreiškė „visišką pasitikėjimą“ Kaziu Maksvyčiu, o gruodžio 30-ąją buvo pranešta, kad darbėniškio ir „Žalgirio“ keliai skiriasi, o į K.Maksvyčio vietą atvyko italas Andrea Trinchieri. „Žalgirio“ direktorius P.Jankūnas spaudos konferencijoje padėkojo K.Maksvyčiui, apibūdino, kodėl dingo minėtas „pasitikėjimas“, atskleidė, kad Lietuvos čempionų klubas išmokės visą atlyginimą buvusiam „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui ir apžvelgė potencialius pokyčius komandoje.

Paulius Jankūnas<br>R.Vilkelio nuotr.
Paulius Jankūnas<br>R.Vilkelio nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 1, 2024, 9:18 PM, atnaujinta Jan 1, 2024, 9:52 PM

„Visišką pasitikėjimą“ rodęs „Žalgiris“ prieš pat Naujuosius metus atsisveikino su K.Maksvyčiu, o anot P.Jankūno, tam yra kelios svarios priežastys.

„Aš tikrai tikėjau komanda, tikrai tikėjau treneriais, į aikštelę grįžo traumuoti žaidėjai ir Edmondas Sumneris buvo apsipratęs, į komandą atvyko Austinas Hollinsas. Galvojau, kad galime situaciją apversti į kitą pusę ir galime pasiekti pergalių bei gerinti tą žaidimą.

Bet taip, tos dvi savaitės buvo sunkios. Buvo Eurolygos rungtynės, kur mes kabinomės, bet rezultatas nepasikeitė. Tas žaidimas kardinaliai nesikeitė, tad turėjau priimti tą sunkų sprendimą ir įpūsti komandai naujų vėjų, naujos energijos ir naujų minčių“, – paaiškino „Visiško pasitikėjimo“ dingimą P.Jankūnas.

Visgi „Žalgirio“ direktorius nepagailėjo ir gerų žodžių buvusiam kauniečių specialistui ir kartu pozityviai žvelgė į ateitį.

„Norėčiau pradėti nuo padėkos Kaziui Maksvyčiui už jo darbą „Žalgiryje“. Jis prisijungė tikrai sunkiu momentu ir praėjusiais metais padėjo mūsų komandai atsirasti ten, kur mes norime būti. Bet kiekvienas sezonas kitoks ir krepšinyje situacijos keičiasi labai greitai, tad naujus metus pradedame su nauju treneriu. Tikiuosi, kad išlipsime iš šitos duobės, rezultatai pagerės ir atsiras pergalių“, – aiškino P.Jankūnas.

P.Jankūnas taip pat pridūrė, kad su K.Maksvyčiu bus atsiskaityta iki pat paskutinių pinigų, kurie buvo jo kontrakte.

„Treneris Kazys turėjo kontraktą iki vasaros su klubu ir mes gerbiame tą kontraktą, tad viskas bus atsiskaityta“, – pridūrė P.Jankūnas.

– Ar prie „Žalgirio“ dalinės griūties prisidėjo informacija viešojoje erdvėje?, – žurnalistų buvo paklaustas P.Jankūnas.

– Aš galvoju, kad susidėjo viskas – ir žaidėjų išvykimai, ir žaidėjų traumos, ir visi kiti dalykai. Nuo sezono pradžios atrodė, kad komandoje lieka apie 80 procentų žaidėjų, pasipildėme tais, kurie sustiprina mūsų silpnąsias puses, bet nuo pat sezono pradžios nesiklijavo žaidimas. Atrodė, kad sezonas turi būti stabilus, bet man, kaip naujam vadovui, tai – patirties kalnai.

– Ar esate nustatę pergalių ribą, kur būtumėte patenkinti tuo trenerių pokyčiu, kuris įvyko?

– Riba būtų ta, kad komanda patikėtų pati savimi, įgautų naujos energijos, užtikrintumo ir eitų į kiekvienas rungtynes su mintimi, jog jas reikia laimėti. Mūsų laukia 17 finalų, kur kiekvieną kartą turime atiduoti visą save ir net negalvoti apie pavasarį, o galvoti apie kitas rungtynes.

– Ar nesikeis klubo požiūris atėjus užsieniečiui, kuomet visuomet teikiamas prioritetas lietuviams?

– Ne, nesikeis. Mes esame „Žalgiris“, Lietuvos komanda, o lietuviai visada buvo svarbūs, vaidino svarbų vaidmenį. Tas branduolys buvo stiprus ir dabar yra stiprus.

– Ar „Žalgiris“ žvalgosi papildymo?

– Mes visada sekame rinką, bet kaip ir treneris minėjo – jis atvažiavo ir nori pajausti aplinką, pajausti žaidėjus, pasitikrinti juos. Jam tinka ši sudėtis. Kaip sakė ir dėl Austino Hollinso. Mes pratęsėme jo bandomąjį laikotarpį, kad treneris jį pats pačiupinėtų ir jį pamatytume A.Trinchieri schemose bei suprastume, kiek jis gali duoti naudos.

– Ar nebus pokyčių trenerių štabe?

– Šiuo metu ne. A.Trinchieri nori susidirbti su šiuo trenerių štabu, bet jeigu eigoje kiltų kažkokių minčių, mes visąlaik sėsime ir pasišnekėsime.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.