EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinį bandantis suprasti A. Trinchieri įteikė pravardę V. Šeškui: „Jis yra Jackas Sparrow be plaukų“

Sekmadienį Andrea Trinchieri pergalingai debiutavo Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), kuomet jo treniruojamas Kauno „Žalgiris“ išvykoje 75:67 pranoko Jonavos „CBet“.

 A. Trinchieri<br>Betsafe-LKL nuotr.
 A. Trinchieri<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2024, 9:12 PM

Dar ketvirtojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai turėjo 16 taškų pranašumą (66:50), tačiau rungtynėms artėjant prie pabaigos šeimininkai atkūrė intrigą ir sumažino atsilikimą iki 6 taškų.

„Žalgirio“ strategas nepyko ant auklėtinių dėl iššvaistyto pranašumo ir netgi juos pateisino.

„Tikiu, kad 25 minutes buvome geri. Tuomet šiek tiek apsileidome ir susikomplikavome šiek tiek situaciją, tačiau žinant, kad rungtynės yra tarp dviejų dvigubų Eurolygos savaičių tai laikyčiau normaliu, žmogišku dalyku. Kaip jie pasakė, pergalė yra pergalė ir mes ją pasiimam. Žaidėjai buvo pavargę ir aš stengiausi, kad jie duotų kuo daugiau gerų minučių ir jų tikrai šiandien buvo nemažai“, – po rungtynių kalbėjo A.Trinchieri.

Pirmasis italo tiesioginis varžovas Lietuvoje – energingasis Virginijus Šeškus. Pagarbą savo varžovui atidavęs A.Trinchieri suteikė jam ir pravardę.

„Atvykęs paprašiau savo štabo, kad supažindintų mane su LKL ir jie leido suprasti, kad nebus lengvų rungtynių, bus smagios atmosferos, o Jonavos treneris – Jackas Sparrow be plaukų. Jis piratas ir daro viską kas tik įmanoma, visus įmanomus triukus. Aš tuo mėgavausi. Treneris yra komandos variklis.

– Kokie pirmieji jūsų įspūdžiai apie „Betsafe-LKL“?

– Dar ankstoka, tačiau turiu gerą nuojautą dėl teisėjų. Kelis kartus nesutikau su jų sprendimais, bet jie labai gerai komunikavo ir paaiškino savo sprendimus. Tikiu, kad visada reikia bendrauti. Gali likti ties savo sprendimu, tačiau bent jau paaiškink jį.

Šioje lygoje reikia gerai gintis ties perimetru. Daug žaidėjų gali gerai pataikyti. O mažos komandos tik ir laukia, kada gali mus nugalėti, ypatingai po dvigubų Eurolygos savaičių.

– Kaip jums patiko faktas, jog „Žalgirio“ gerbėjai jau sukūrė skanduotę pagal jūsų mėgstamą „ITALODISCO“ dainą?

– Esu labai laimingas. Viena iš priežasčių, dėl ko priėmiau šį darbo pasiūlymą – „Žalgiris“ yra tikrai kažkas ypatingo. Tai galiu pajausti iš daugybės mažių detalių. Tai mus veda į priekį, kristi ant parketo dėl kiekvieno kamuolio. Turime pažiūrėti realybei į akis – kartais dalykai pasisuka netikėta linkme, o pirmasis, kas sumoka kainą yra treneris. Mano tikslas, kad fanai priverstų mano žaidėjus kovoti kiečiau, daugiau bėgioti, turėtų daugiau jėgų. Mano tikslas yra sukurti kažką ypatingo su šia gerbėjų bendruomene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.