EUROLYGA 2023

Po pergalės – N. Čanako pagyros Lietuvos krepšinio ateičiai: aš jums pavydžiu M. Brazys įvertino paskutinę „Neptūno“ ataką

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai laimėjo dramatišką kovą ir žengė į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finalo ketvertą. Sekmadienį vykusio atsakomojo ketvirtfinalio mačo metu Nenado Čanako auklėtiniai namuose 79:76 pranoko Klaipėdos „Neptūną“.

Nenadas Čanakas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Nenadas Čanakas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Nenadas Čanakas<br>LKL nuotr.
Nenadas Čanakas<br>LKL nuotr.
Nenadas Čanakas<br>LKL nuotr.
Nenadas Čanakas<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 21, 2024, 7:03 PM, atnaujinta Jan 21, 2024, 8:02 PM

Klaipėdiečiai pirmąjį ketvirtfinalio serijos mačą savo arenoje laimėjo 91:89, tačiau šios persvaros neišlaikė ir bendru rezultatu varžovams nusileido 167:168.

Tiksint paskutinėms sekundėms klaipėdiečiai turėjo šansą pasiekti reikiamą rezultatą, tačiau Ignui Sargiūnui pritrūko kelių centimetrų iki tikslaus metimo.

„Nebuvome geroje situacijoje po penkių iš eilės pralaimėjimų, prisidėjo ir žaidėjų sveikata. Bet trečiajame kėlinyje pavyko perlaužti protingiau. Visgi turėtume žaisti protingiau.

Pabaigoje mums pasisekė, bet tai yra krepšinis“, – po pergalės kalbėjo „Lietkabelį“ treniruojantis N.Čanakas.

„Lietkabelio“ strategas negailėjo šiltų žodžių abiejų žaidėjų jauniesiems krepšininkams – Deividui Sirvydžiui ir Ąžuolui Tubeliui. Abu jie sužaidė puikias rungtynes.

„Esu serbas, todėl jums (lietuviams) pavydžiu. Jie (D.Sirvydis ir Ą.Tubelis) nėra vieninteliai. Panašaus amžiaus yra ir Rokas Jokubaitis, panašiame lygyje galės žaisti ir Paulius Murauskas su Motiejumi Krivu. Lietuvos krepšinis turi šviesią ateitį“, – samprotavo treneris.

Tuo metu „Neptūną“ treniruojantis Mindaugas Brazys įvertino paskutinę „Neptūno“ ataką.

„Nemanau, kad tai buvo bloga situacija. Galbūt tokioje pat situacijoje galėjo ir įkristi metimas. Nežinau, dar nemačiau tos situacijos gyvai (dar kartą). Diskusijų, ar pražanga, ar ne, nenoriu komentuoti, viską patys matėte“, – kalbėjo treneris.

KMT pusfinalyje „Lietkabelis“ kausis su Vilniaus „Rytu“. Turnyro finalo ketvertas vasario 17–18 dienomis vyks Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?