EUROLYGA 2023

P. Laso pateikė savo požiūrį į Š. Jasikevičių: „Niekada neturėjau įsivaizdavimo, kad Šaras nori kontroliuoti viską“

Miuncheno „Bayern“ vyriausiasis treneris Pablo Laso pareiškė, jog Šarūnas Jasikevičius nėra treneris, kuris nori kontroliuoti kiekvieną dalyką komandoje.

 Šarūnas Jasikevičius ir Pablo Laso.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius ir Pablo Laso.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-24 12:33

Kalbėdami apie vieną geriausių Lietuvos krepšinio trenerių Š.Jasikevičių dažnai sakome, jog jis mėgsta kontroliuoti viską komandoje nuo A iki Z.

Tačiau ilgametis jo varžovas, buvęs Madrido „Real“ strategas P.Laso yra susidaręs kiek kitokį įspūdį apie Stambulo „Fenerbahce“ trenerį.

Kalbėdamas su „S Sport“ strategas iš Ispanijos pareiškė, jog Šaras yra nuostabus treneris, tačiau paneigė mitą, jog lietuvis nori kontroliuoti kiekvieną smulkiausią dalyką.

„Aš neturiu tokio jausmo apie trenerius. Suprantu žurnalistus, kurie stengiasi analizuoti trenerius, spręsti kas ką mėgsta, bet aš taip nemąstau. Treneriai įprastai nėra kvaili, jie žino ką treniruoja. Kiekvienas treneris nori gero žaidimo gynyboje, atkovotų kamuolių ir greitų taškų puolime. Tačiau gali būti, jog tam neturi tinkamų žaidėjų.

Ką Šaras sako: „Yra dalykų kuriuos gali kontroliuoti, tačiau nereiškia, jog gali kontroliuoti viską“. Ir jis tai žino. Treneris turi valdyti savo personalą ir jis turi būti pirmasis pastebėti, ko jis negali kontroliuoti.

Pateiksiu gana kvailą pavyzdį. Tarkime noriu treniruotės nuo 16 valandos, tačiau parketas nėra paruoštas. Aš paprasčiausiai negaliu surengti treniruotės, viskas paprasta. Turiu prisitaikyti ir tai reiškia, jog negaliu sukontroliuoti visko. Noriu, kad žmonės suprastų, jog treneriai negali visko sukontroliuoti.

Niekada neturėjau įsivaizdavimo, kad Šaras nori kontroliuoti viską. Manau Š.Jasikevičius yra puikus treneris ir jis tai įrodo metai iš metų, bet jis nėra treneris, kuris kontroliuoja viską. Be abejo, jis kontroliuoja dalykus, kurie jam atrodo svarbūs ir žaidėjai turi prisitaikyti prie tam tikrų dalykų“, – kalbėdamas su „S Sport“ teigė P.Laso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.