EUROLYGA 2023

Profesionalai krepšininkai apie „Gargždų“ bankrotą: „Valios susitarti nebuvimas klubo vadovo veiksmuose privedė prie blogiausio“

Gan netikėtai „Gargždų“ komandos savininkui Ovidijui Jakubaičiui ketvirtadienį paskelbus, kad klubas ne tik traukiasi iš LKL čempionato, tačiau ir skelbia bankrotą. savo poziciją šiuo klausimu feisbuke išreiškė Lietuvos profesionalių krepšininkų asociacija (LPKA).

„Gargždų“ komanda skelbs bakrotą.<br>Betsafe-LKL nuotr.
„Gargždų“ komanda skelbs bakrotą.<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2024, 1:54 PM

Kaip rašoma pranešime, kad asociacija stebėjo įvykius „Gargžduose“ ir tikėjosi, kad viskas išsispręs krepšininkų naudai. Dabar LPKA sieks atsakomybės tiems asmenims, kurie privedė ekipa prie bankroto.

LPKA pozicija „Gargždų“ ekipos atžvilgiu:

„Nuo sezono pradžios sekėme Gargždų klubo situaciją, nes žinojome apie esamas klube skolas iš praėjusio sezono. Kadangi buvome informuoti apie naujus atlyginimų vėlavimus, 2023 m. lapkričio 21 d. buvome nuvykę susitikti su komandos krepšininkais. Suprasdami, jog skolos tik didėja, aktyviai bendravome tiek su klubo vadovu, tiek su klubo krepšininkais bei Klaipėdos rajono meru.

Iki vakar dienos atrodė, jog klubas ras sprendimą šioje sunkioje situacijoje ir su Klaipėdos rajono savivaldybės pagalba išspręs kilusius finansinius sunkumus. Valios susitarti nebuvimas klubo vadovo veiksmuose privedė prie blogiausio įmanomo scenarijaus, kuris paliks dėmę visam Lietuvos krepšiniui.

Mes, kaip Lietuvos profesionalius krepšininkus vienijanti organizacija, kategoriškai smerkiame tokius klubo valdymo organų veiksmus, lėmusius klubo nemokumą. Esame įsitikinę, jog buvo galima išspręsti susidariusias problemas, tačiau nebuvo imtasi tinkamų veiksmų tai padaryti.

Mūsų veiklos pagrindinis tikslas, kad tokių atvejų Lietuvos krepšinyje nebūtų ir dėsime visas pastangas, jog kartu su LKL ir LKF apsaugotume žaidėjus nuo tokių situacijų. Šiuo metu aktyviai bendraujame su klubo krepšininkais, konsultuojamės su teisininkais ir ieškome sprendimų, kaip sumažinti krepšininkų patirtą žalą.

Mes kelsime klausimus klubo vadovui ir bankroto procese sieksime, jog tiems asmenims, kurie privedė klubą prie tokios padėties, kiltų teisinė atsakomybė.

Tikimės, kad tai bus pamoka visiems ir kartu rasime efektyvesnį būdą, kaip apsaugoti krepšininkus nuo tokių situacijų ateityje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje