EUROLYGA 2023

LKL teisėjų departamentas konstatuoja dėl „Nevėžio“ pergalės: neteisingas arbitrų sprendimas galėjo nulemti rungtynių baigtį

Savaitgalį „Betsafe-LKL“ čempionate dėl taško turnyrinėje lentelėje susitiko Kėdainių „Nevėžio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ komandos. Itin dramatiškoje dvikovoje šeimininkai tik po pratęsimo 96:92 įveikė svečius iš Klaipėdos.

„Nevėžio“ ir „Neptūno“ dvikova.<br>LKL nuotr.
„Nevėžio“ ir „Neptūno“ dvikova.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 5:58 PM

Pasibaigus rungtynėms, LKL teisėjų departamentas išanalizavo krepšinio arbitrų, teisėjavusių šiose rungtynėse, darbą ir konstatavo, kad teisėjų klaida pirmojo pratęsimo metu, galėjo nulemti rungtynių baigtį.

Iki rungtynių pirmojo pratęsimo pabaigos likus žaisti 14,2 sek., Kėdainių komandos kapitonui Ignui Vaitkui išmetant kamuolį iš užribio, teisėjas fiksuoja besiginančio „Neptūno“ žaidėjo Zsomboro Maronkos pražangą prieš „Nevėžio“ krepšininką Seaną McNeilą.

Teisėjai pasinaudoję Skubios Peržiūros Sistema (SPS) peržiūri epizodą ir įsitikina, kad fiksuojant pražangą kamuolys dar buvo I. Vaitkaus rankose.

Kadangi iki pratęsimo pabaigos buvo likę mažiau nei 2 min., tokia gynėjo pražanga („išmetimo iš užribio pražanga“) baudžiama vienu baudos metimu ir kamuolio valdymas toliau lieka puolančiai komandai.

SPS peržiūros metu matyti, kad Kėdainių komandos gynėjas S. McNeil'as parkrenta ne dėl neleistinų Z. Maronkos veiksmų, o užkliuvęs už komandos draugo Courtney Ramey kojos, tačiau oficialios krepšinio taisyklės rungtynių arbitrams nebeleidžia atšaukti neteisingai skirtos pražangos.

Šioje situacijoje teisėjai suklydo ir jų sprendimas galėjo nulemti rungtynių baigtį.

Suklydęs teisėjas LKL nuostatuose nustatyta tvarka yra suspenduojamas trijų savaičių laikotarpiui nuo teisėjavimo LKL organizuojamose varžybose, t.y., iki 2024 m. vasario 26 d. (imtinai).

Dar vienas diskusijų sukėlęs epizodas taip pat įvyko pirmojo pratęsimo metu.

Iki pirmojo pratęsimo pabaigos likus žaisti 14,2 sek., Kėdainių „Nevėžio“ žaidėjas C. Ramsey pasitinka Igną Sargiūną ir kaire ranka siekia išmušti kamuolį, tačiau į jį nepataiko ir užkabina varžovo liemenį.

Kontakto metu I. Sargiūno plaštaka dar nėra po kamuoliu, t.y., kamuolys dar nėra nešamas ar suimtas į rankas, todėl metimo veiksmas dar nėra prasidėjęs.

Pasinaudoję SPS peržiūra, arbitrai teisingai skyrė 2 baudos metimus už Kėdainių komandos žaidėjo pražangą ne metimo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.