EUROLYGA 2023

Žaidimo tuščioje arenoje nelaukiantis A. Trinchieri išskyrė W. Baldwino brandą ir talentą

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ (11/16) Serbijoje stos į Eurolygos dvikovą prieš savo šalyje žaisti negalinčią Tel Avivo „Maccabi“ (14/13) ekipą.

Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-06 12:46, atnaujinta 2024-03-06 12:48

Pirmoji komandų akistata Kaune baigėsi Izraelio klubo pergale 78:70.

Žalgiriečiai po 27 turų su 11 pergalių užima 14-ąją vietą, o Tel Avivo klubas turėdamas 14 laimėjimų rikiuojasi 9-oje pozicijoje.

Kauno ekipa rungtynes pasitinka po skaudaus pralaimėjimo namuose 76:95 Pirėjo „Olympiakos“ ekipai. Tuo tarpu „Maccabi“ praėjusiame ture 106:71 sutriuškino Berlyno ALBA komandą.

Kalbėdamas apie būsimą dvikovą „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri akcentavo tragiškas praėjusias rungtynes ir atkreipė dėmesį į puikią „Maccabi“ sportinę formą.

„Nekenčiu būti užknisantis, tačiau šio sezono metu rungtynės prieš „Maccabi“ net ir Belgrade yra labai komplikuotos. Bes nesame geriausioje padėtyje, pastarąsias rungtynes sužaidėme žemiau savo galimybių. Visada savo žaidėjams sakau, jog negali būti jokių pasiteisinimų, o „Olympiakos“ mus pražudė.

Sekmadienį neturėjome rungtynių. Kai iš pradžių sužinojau, kad turėsime laisvą savaitgalį, buvau laimingas, tačiau dabar mums reikia rungtynių, kad sugrįžtume į ritmą. „Maccabi“ rungtynes pasitinka po puikių rungtynių prieš Berlyno ALBA ir nacionaliniame čempionate.

Turėsime pakelti savo lygį visose srityse, tačiau tikiu savo žaidėjais. Tai kas vyksta dabar yra natūralu. Visada tikiesi, kad tai nutiks kuo vėliau, bet su tuo turime susidurti dabar“, – prieš artėjančias Eurolygos rungtynes kalbėjo A.Trinchieri.

– Žaisite rungtynes be žiūrovų. Kuo jos skiriasi?

– Tai siaubinga, to nekenčiu labiausiai. Jie prie to jau pripratę, o mes ne ir tai dar viena viską komplikuojanti detalė. Bandome pamiršti, tačiau vis tiek visi prisimename kovidinius metus. Tai buvo tikra painiava. Iš vienos pusės yra nesąmonė žaisti be sirgalių. Bet kovidas, karas, terorizmas – turime susitvarkyti su tokia situacija. Yra kaip yra ir turėsime greitai prisiderinti prie situacijos rungtynėse.

– Kaip rungtynių neturėjimas savaitgalį paveikė pasiruošimą šiam mačui?

– Nežinau, dar noriu pamatyti pats. Po rungtynių prieš „Olympiakos“ tarsi šunys laižėmės savo žaizdas. Tos rungtynės mus paliko su žaizdomis ir geriausia jas žaidžiant rungtynes. Dabar žaizdos yra likusios ir turėsime rungtynėse prieš „Maccabi“ pamiršti pralaimėjimą „Olympiakos“ komandai ir sugrįžti į gerą ritmą. Gyvenimas yra ėjimas nuo vienos nesėkmės iki kitos neprarandant entuziazmo. Nesėkmės yra dalis gyvenimo dalis. Nepraradimas entuziazmo tokiu laikotarpiu daro skirtumą.

– Ar nepavargote nuo išvykų į Belgradą?

– Niekados. Myliu Belgradą.

– „Maccabi“ lyderis Wade‘as Baldwinas yra karštagalvis...

– Nesutinku. Visų pirma W.Baldwinas yra vienas geriausių žaidėjų Euroylgoje. Pagal savo įgūdžius ir kūną jis yra arčiausiai NBA žaidėjo. Per daug lengva sakyti, jog jis yra karštagalvis, gal tokiu buvo. Aš jį matau kaip subrendusi žmogų ir kaip išskirtinę asmenybę. Jis nėra lengvo charakterio, bet nežinau talentingų žmonių, kurie būtų lengvo charakterio.

Su juo kartu turėjau vienus nuostabius metus, po kurių buvau labai pavargęs. Tačiau kad ir kiek emociškai jei mano kainavo – tai buvo verta. Stebėti, kaip jo asmenybė sužydi, suprasti stiprybės ir silpnybės man atnešė naudos.

Galite uždėti jam „karštagalvio“ etiketę. Aš pats turiu įvairių etikečių. Manęs jos neužvaldo. Kuomet žiūri į žaidėją, gali ieškoti trūkumų ir tu juos surasi. Arba gali ieškoti gerų dalykų, viso turimo talento. Wade‘as nėra lengvas žmogus, bet su juo buvo nuostabi patirtis.

– Kas labiausiai patobulėjo pas W.Baldwiną po to laiko, kuomet dirbote kartu Miunchene?

– Kiekvienas žmogus turi atrasti balansą tarp daug dalykų – talento, lūkesčių, asmeninių poreikių ir tikslų, motyvacijos. Žmogiška galvoti apie save. Kuomet bręsti supranti, kad turi dalį savęs paaukoti, apriboti savo ego, kad padėtum komandai. Matau daugybę gerų dalykų, kuriuos jis daro.

– Kokį matote „Maccabi“ potencialą?

– Matau juos kaip labai pavojingą komandą. Gal nematau jų kaip natūralių kandidatų į Eurolygos titulą. Jie yra „blogiausia“ nuvertinta komanda, su kuria galima susitikti. Jei turi talento ir vieną iš geriausių gynėjų linijų – W.Baldwiną su Lorenzo Brownu. Jie bet kurioje komandoje būtų lyderiai. Bonzie Colsonas gerai renka taškus ir randa savo vaidmenį šalia gynėjų, kurie daug laiko praleidžia su kamuoliu. Nenustebsiu, jei jie žengs toli.

– Kokia galimybė, kad Dovydas Giedraitis žais?

– Maža. Žiūrėsime rungtynių dieną kaip jis jausis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.