EUROLYGA 2023

K. Evanso talentu atsistebėti negalintis O. Kattashas: „Laukia rungtynės prieš gerą komandą“

Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai ketvirtadienį Serbijoje „namų“ Eurolygos rungtynėse priims Kauno „Žalgirio“ ekipą.

O. Kattashas<br>G.Bitvinsko nuotr.
O. Kattashas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 12:59 PM

Pirmoji komandų akistata Kaune baigėsi Izraelio klubo pergale 78:70.

Žalgiriečiai po 27 turų su 11 pergalių užima 14-ąją vietą, o Tel Avivo klubas turėdamas 14 laimėjimų rikiuojasi 9-oje pozicijoje.

Kauno ekipa rungtynes pasitinka po skaudaus pralaimėjimo namuose 76:95 Pirėjo „Olympiakos“ ekipai. Tuo tarpu „Maccabi“ praėjusiame ture 106:71 sutriuškino Berlyno ALBA komandą.

Tel Avivo krepšininkai Eurolygos rungtynių vis dar negali žaisti šalia savų žiūrovų Izraelyje, tad komandai tenka nuolatos skraidyti į Serbiją, kur turi žaisti namų rungtynes tuščioje Aleksandaro Nikoličiaus halėje.

„Maccabi“ strategas Odedas Kattashas kalbėdamas prieš rungtynes teigė, jog „Žalgiris“ yra pagerinęs savo žaidimą po Andrea Trinchieri prisijungimo.

„Malonu čia sugrįžti, net ir po sunkios kelionės, – po paskutinės treniruotės Belgrade sakė treneris Odedas Kattahsas. – Laukia rungtynės prieš gerą komandą, kuri žaidžia gerai ir su didesniu pasitikėjimu nuo Andrea Trinchieri prisijungimo. Jie gali nedaryti daug dalykų, bet pasirodyti aukšto lygio. Jie taip pat šiek tiek skiriasi nuo komandos, kuri žaidė prieš mus praėjusį kartą. Bus keista vėl žaisti be žiūrovų, bet dėl šio klausimo mes jau esame pripratę.“

Taip pat treneriui iš Izraelio pro akis nepraslydo ir įspūdingas Keenano Evanso žaidimas.

„Žalgirio“ lyderis šį sezoną Eurolygoje renka po 17,1 taško, 2,7 atkovoto kamuolio, 3,9 rezultatyvaus perdavimo ir 18,5 naudingumo balo.

Keenanas Evansas yra vienas dominuojančių gynėjų Eurolygoje. Pagal apibrėžimą jis yra atakų generolas ir jo vaidmuo yra dalytis kamuoliu su savo komandos draugais, bet jis tapo taškų rinkėju. Turėsime jį prižiūrėti su keliais žaidėjais, o svarbiausia – kiekvienoje situacijoje visi 5 žaidėjai turės būti pasiruošę užkirsti kelią jo lengviems taškams. Jis lengvai renka taškus baudos aikštelėje ir metimais iš po krepšio. Pastaruoju metu jis taip pat atakuoja nepaprastais procentais. Turėsime žinoti, kaip ištraukti kamuolį iš jo rankų“, – „Žalgirio“ lyderio žaidimą įvertino O.Kattashas.

Rungtynės Serbijoje prasidės 21 val. 5 min., o jų eigą gyvai galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.