EUROLYGA 2023

Teisėjams pastabų turėjęs Ž. Urbonas: „Dalykus buvo galima sukontroliuoti geriau“

Pirmadienį Šiaulių „Šiauliai“ Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) išvykoje 76:85 nusileido Klaipėdos „Neptūno“ ekipai, o šiauliečių strategas turėjo pastabų rungtynių teisėjams.

Ž.Urbonas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ž.Urbonas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-11 22:41, atnaujinta 2024-03-11 22:42

Likus rungtyniauti pusketvirtos minutės „Šiauliai“ turėjo 6 taškų deficitą – 71:77, tačiau Tomašas Pavelka užsidirbo penktąją pražangą, o netrukus aukštaūgis buvo nubaustas ir technine pražanga.

Toks sprendimas ypatingai nepaliko įspūdžio šiauliečių treneriui Žydrūnui Urbonui, kuris po rungtynių įvardijęs pralaimėjimo priežastis paminėjo ir jo manymu neteisingą teisėjų darbą.

„Pritrūko keleto dalykų, galbūt vieno žmogaus rotacijoje, nes kažkiek pavargome, L.J. Thorpe'as žaidžia daugokai, o įžaidėjo pozicija visiems svarbi. Norisi daugiau aktyvumo gynyboje. Rungtynės buvo lygios, o mus nulaužė likus žaisti kelias minutes.

Bet kažkaip neskaniai, visi švilpukai buvo lyg ir geri, bet tie keli švilpukai rungtynių pabaigoje, tokiose rungtynėse... Jie yra labai svarbūs, negalima tokių techninių duoti. Žmogus sėda gavęs penktą pražangą, dar techninė. Šiuos dalykus buvo galima sukontroliuoti geriau.

Jokiu būdu kalbu ne apie kažkokias tendencijas. Pavyzdžiui, sekmadienį buvo pražanga prieš Marcusą Fosterį? Aš sakyčiau, kad buvo, akivaizdi bauda, užgulę žmogų buvo. Mano toks vertinimas, bet švilpukas buvo kitoks. Toks diskusijų reikalas, taip pat ir čia. Diskusiniai momentai, bet jie mums labai kainavo.

Žinoma esame patys kalti, nepataikėme laisvi tritaškių. Trūko to pataikymo. Metėme labai daug, bet neįkrito. Yra kaip yra, pataikymas yra toks dalykas. Ir psichologija, nervingumas, diena, pasiruošimas, išvyka ar namai. Tai priklauso nuo daug dalykų.

Bet aš tikiu vyrais. Kokybes prasme tikrai nedėjome žingsnio atgal. Atrodo, galėtume ir sugriūti, dviejų žmonių nėra. Bet mes tikrai nesugriuvome, išlaikome savo stilių. Reikia pripažinti, kad atvažiavome žaisti prieš energetiškai kitaip žaidžiantį „Neptūną“, pasikeitęs treneris, yra tas emocinis pakilimas. Rungtynės buvo įdomios, gaila, kad gale, svarbiausiu momentu paleidome“, – po rungtynių kalbėjo Ž.Urbonas.

Saulės miesto komandos strategas taip pat patvirtino, jog yra ieškomas naujokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.