EUROLYGA 2023

Prieš rungtynes Vilniuje – turkų pasipiktinimas: „Esame nusivylę ir net šokiruoti“

Dėl marihuanos vartojimo pagauto Tel Avivo „Hapoel“ komandos lyderio Xaviero Munfordo suspendavimo trukmė papiktino jų varžovus Europos taurės ketvirtfinalyje. Vilniuje trečiadienį Europos taurės rungtynes žaisianti Tel Avivo „Hapoel“ išstojo su viešu pareiškimu.

Stambulo klubo treneris Dušanas Alimpijevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Stambulo klubo treneris Dušanas Alimpijevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Pijus Pacevičius, lrytas.lt praktikantas

Mar 12, 2024, 11:22 AM, atnaujinta Mar 12, 2024, 11:26 AM

„Hapoel“ komandos lyderis X.Munfordas, kuris dėl marihuanos vartojimo pagautas dar gruodį, buvo suspenduotas vos 21 dienai. Žaidėjo bausmės pradžia laikoma vasario 19 diena, o tai reiškia, kad jo suspendavimas baigėsi kovo 11-ąją, dėl ko jis nepraleis nė vienerių Europos taurės turnyro rungtynių.

Tokio Izraelio antidopingo agentūros sprendimo nesuprato „Hapoel“ varžovai Europos taurės ketvirtfinalyje Stambulo „Bešiktaš“. Turkai išleido pranešimą, kuriuo smerkia tokį trumpą žaidėjo suspendavimą:

„Mes esame nusivylę ir net šokiruoti gavę žinią, kad mūsų Europos taurės ketvirtfinalio oponentų Tel Avivo „Hapoel“ žaidėjas Xavieras Munfordas, Izraelio krepšinio organizacijos, buvo suspenduotas vos 21 dienai.

21 dienos suspendavimas, paskirtas įvykdžius tokį nusižengimą, prasilenkiantį su sportine dvasia, ir paskirtas likus vos porai dienų iki rungtynių, yra labai lengvas, palyginus su kitais panašiais atvejais. Tokia lengva bausmė meta šešėlį ant tokio elgesio atgrasymo ir prevencijos poelgių, kurie prasilenkia su sportine dvasia ir sukuria situaciją, kuri gali leisti plisti tokiam elgesiui.

Be to, „Hapoel“ trenerio žodžiai pasakyti interviu, kad dopingo testas atliktas gruodį, bet rezultatai paskelbti tik vėlyvą vasarį, kelia nemažai klausimų apie šią situaciją.

Mes tikimės, kad FIBA ir Eurolygos valdybos priims teisingus sprendimus susijusius su šia situacija, atsižvelgdami į ankstesnes nuobaudas. Mes norime pabrėžti, kad seksime situaciją iki galo ir išnaudosime visas savo juridines teises.“

X.Munfordas šiame Europos taurės sezone yra „Hapoel“ lyderis ir renka vidutiniškai po 15,9 taško, 2,8 atkovoto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo bei 15,8 naudingumo balų.

„Hapoel“ ir „Bešiktaš“ susitikimas įvyks kovo 13 dieną, Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.