EUROLYGA 2023

Iš A. Trinchieri – žinia apie „Žalgirio“ žaidėjų traumas: vienas iškrito ilgam, kitas – negali žaisti pilna jėga

Kauno „Žalgirio“ (11/17) krepšininkai sieks grįžti į pergalių kelią Eurolygoje. Šį kartą kauniečiai kels sparnus į Vokietiją ir Miunchene surems ietis su „Bayern“ (12/16) klubu, kuris taip pat kovoja vėl vietos įkrintamosiose varžybose.

Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 14, 2024, 1:17 PM, atnaujinta Mar 14, 2024, 2:46 PM

„Laukia sunki užduotis, reikia iškovoti pergalę, bet nenoriu, kad mes galvotume, kad mums reikia tik pergalės. Tai yra akivaizdu vien žiūrint į mūsų padėtį lentelėje.

Mes turime parodyti tinkamas pastangas. Rungtynėse su „Olympiakos“ žaidėme blogai prieš gerą komandą, rungtynėse su „Maccabi“ žaidėme gerai, bet pralaimėjome paskutinės minutės atkarpą.

Dabar turime šią trijų rungtynių atkarpą užbaigti su aukšta nata ir išlaikyti šansus kovoje dėl įkrintamųjų“, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo „Žalgirio“ treneris A.Trinchieri.

„Bayern“ yra nemažai sentimentų keliantis klubas tiek „Žalgiriui“, tiek ir Kauno klubo treneriui A.Trinchieiri.

Būtent praėjusiame sezone Miunchene vietos ekipą paskutiniajame ture įveikęs „Žalgiris“ prasibrovė į turnyro atkrintamąsias varžybas.

Tuo metu A.Trinchieri „Bayern“ gretose darbavosi 2020–2023 metų sezonais ir tame laikotarpyje nuskynė ne vieną skambią pergalę.

„Bus smagu pamatyti daug pažįstamų veidų, daug gerų prisiminimų, bet tai neturi mūsų blaškyti nuo mūsų tiklso, kuris yra sudėtingas – laimėti rungtynes prieš labai gerą komandą, kuri žaidžia gerai namuose.

S.Ibaka šią akimirką yra vienas iš efektyviausiai žaidžiančių aukštaūgių visoje Eurolygoje, kartu su D.Bookeriu jie sudaro stiprią aukštaūgių liniją.

Žaidimą gerai gynėjų grandyje papildo V.Lučičius, kuris vėl grįžta į vėžes, palikdamas traumą užmarštyje, savo metimus bei žaidimo patirtį jis gali „primesti“ bet kokiai Eurolygos komandai“, – pridūrė „Žalgirio“ strategas.

Penktadienio dvikovą abi ekipos pasitinka skirtingomis nuotaikomis.

Sekmadienį „Žalgiris“ po atkaklios kovos ir įspūdingai sužaistos pabaigos 97:94 palaužė Vilniaus „Rytą“. Tuo metu „Bayern“ Vokietijos krepšinio čempionate iššvaistė net 19 taškų pranašumą ir savų sirgalių akivaizdoje po pratęsimo 88:90 nusileido „Vechta“ ekipai.

Primename, kad pirmoji komandų akisata lapkritį Kaune baigėsi aikštės šeimininkų pergale 74:73.

Atsakomasis „Bayern“ ir „Žalgirio“ mūšis įvyks penktadienį, 21 val. 30 min. Lietuvos laiku.

– „Bayern“ klube praleidote trejus metus. Kuris iš mometnų ar epizodų jums sukelia šilčiausius prisiminimus?

– Kalbėdamas apie prisiminimus, emocijas ar momentus, tu negali visko sumažinti iki vieno. Buvo puikių, buvo sunkių momentų, Eurolyga yra žiaurus turnyras, tad negaliu įvardinti vieno epizodo ar momento.

Bet jei galėtume viską sujungti į vieną epizodą, tai būtų Paului Zipseriui pakabintas kamuolys ketvirtse atkrintamųjų varžybų rungtynėse prieš Milano „Olimpia“ (2021 m.).

Tai yra tik viena ataka, bet jei galėčiau, tą „plakatą“ pasikabinčiau savo miegamajame, toji ataka buvo viso to, kas įvyko, pikas. Žinoma, prie to prisieda ir tai, kas ateityje nutiko pačiam Paului, tą akimirką pagalvojau, o kas jei?

– Ar stebina toks S.Ibakos žaidimas esant tokiame amžiuje?

– Ne. Jis labai fiziškai stiprus, niekas negali jo pastumti. Eurolyga yra veteranų lyga, daugelis žaidėjų savo piko amžiuje nedominuoja lygoje, nes tai yra žiaurus turnyras.

Tokiam turnyrui reikia žaidėjų su karo patirtimi, kad ir kaip nekorektiškai šis teiginys skamba šių dienų kontekste, bet į Eurolygos rungtynes reikia eiti tarsi į mūšį. 

– Iš praėjusio sezono „Bayern“ gretose liko septyni žaidėjai. Ar tai yra pranašumas, kai ruošiatės šioms rungtynėms?

– Ne. Tai gali būti pranašumas abiems pusėms, nes jie gali žinoti, ką aš galiu paruošti. Netikiu tokiais pranašumais.

– Kokia žaidėjų sveikatos būklė?

– K.Lukošiūnas iškrito ilgam, jo sugrįžimas gali užtrukti ne vieną mėnesį, o K.Hayesas vakar galėjo padėti 40–50 proc. Jis labai sąžiningas žaidėjas, padės tiek, kiek galės, o kiek jis galės, nežinau.

– Vokietijoje iš viso praleidote septynerius metus. Anksčiau tai buvo vieno žmogaus rinktinė, o dabar tai pasaulio čempionų komanda. Kas pasikeitė?

– Viskas vyksta ciklu. Vokietija yra šviežias kraujas krepšinyje. Jie turėjo gerą atkarpą, kai komandoje rungtyniavo D.Nowitzkis, vėliau buvo „pasėdimas“, kurio neišveigia kiekviena šalis.

Dabar jie turi gerus kūnus, patogulėjusius žaidėjus, pamenu, kai A.Obstas dar rungtyniavo antroje „Brose“ komandoje, o dabar jis buvo vienas iš pagrindinių pasaulio čempionato aukso kalvių.

Treneris viską gerai sustatė į vietas, dabar jie kyla į viršų, viskas prasideda nuo gerų kūnų ir gero vadovavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.