EUROLYGA 2023

Dvi papildomas mačo minutes nusipirkti norėjęs A. Trinchieri: „Prametėme per daug laisvų metimų“

Kauno „Žalgiris“ penktadienį sužaidė nerezultatyviausias sezono Eurolygos rungtynes ir išvykoje 58:64 nusileido Miuncheno „Bayern“ ekipai.

 Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>R.Vilkelio nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>zalgiris.lt nuotr.
 Andrea Trinchieri<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 11:31 PM, atnaujinta Mar 16, 2024, 8:53 AM

Rungtynės prasidėjo kauniečiams pelnius pirmuosius 6 rungtynių taškus, tačiau tuomet prasidėjo nuosmukis, kokio „Žalgiris“ negalėjo tikėtis.

Žalgiriečiai likusio mačo metu puolime atrodė bejėgiai ir net 8 Keenano Evanso taškai paskutinę minutę neišgelbėjo kauniečių nuo pralaimėjimo bei fakto, jog tai buvo nerezultatyviausios „Žalgirio“ rungtynės šį sezoną.

Iki šiol nerezultatyviausios rungtynes kauniečiai sužaidė prieš Berlyno ALBA, kuomet pralaimėjo 62:64. Beje, tos rungtynės taip pat vyko Vokietijoje.

Rungtynes taip pat aptemdė antrajame kėlinyje patirta Rolando Šmito trauma.

Po rungtynių kauniečių treneris Andrea Trinchieri akcentavo kietą kovą.

„Tai buvo labai fiziškos rungtynės. Tris kėlinius negalėjome suprasti, kaip žaisti prieš tokį kiekį kontakto, tačiau kovojome. Prametėme per daug laisvų metimų, kas ir nulėmė pralaimėjimą. Dienos pabaigoje, „Bayern“ nusipelnė pergalės“, – po rungtynių Eurolygos televizijos eteryje teigė A.Trinchieri.

„Po tokių rungtynių gali matyti tik visus blogus dalykus, bet aš noriu matyti ir gerus, – tikino žurnalistams A.Trinchieri. – Su mus palaikiusių sirgalių pagalba, kurie mus stūmė į priekį ir tada, kai pralaiminėjome 17 taškų, mes nepasidavėme. O galėjome pasiduoti. Nepasidavėme ir sugebėjome sumažinti skirtumą iki 6 taškų.

Spaudos konferencijoje pasakiau, nežinia kas būtų, jei būtume galėję nusipirkti dar 2 rungtynių minutes“.

„Žalgirio“ treneris tikino, kad dabar jo balanse Eurolygoje yra šeši laimėjimai ir šešios nesėkmės, bet tikrasis „Žalgirio“ veidas po truputį pasimato.

„Mes sugrįšime į pergales. Turkiu tokį jausmą. Aš stumsiu šiuos žaidėjus, stumsiu visą organizaciją į priekį, kad sugrįžtume į tą lygį, kurio „Žalgiris“ nusipelno. Turnyras yra negailestingas“, – konstatavo strategas.

– Pirmoje mačo dalyje ekipa atrodė blogai. Kaip bandėte užkurti komandą?

– Pirmiausia, reikia turėti fiziškesnius žaidėjus. 

– Rolandas Šmitas susižeidė čiurną. Trauma rimta?

– Nežinau, anksti kalbėti. Bet neatrodo ji gerai. Manau, kad jis bus iškritęs kurį laiką. Turime Danielių Lavrinovičių, kuris nusipelno žaisti. O Rolandą ruošime paskutinei sezono daliai, nes turime iškovoti titulą. Jau vieną iškovojome.

– Sugrįžote į Miuncheną. Užvaldė emocijos, sentimentai?

– Šios rungtynės buvo svarbios, tad stengiausi malšinti emocijas. Taip, buvo labai šiltas priėmimas.

Treji metai yra didžiulis laiko tarpas ir negali jų išimti iš gyvenimo. Buvo daug emocijų, bet dabar žinosiu, kad tvardyti emocijas reikia anksčiau, o ne prieš mačo pradžią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.