EUROLYGA 2023

Baltijos lygos pusfinalyje įvyks intriguojantis Klaipėdos derbis ir Karalienės taurės finalo pakartojimas

Moterų Baltijos krepšinio lygoje („Biosil-WBBL“) paaiškėjo pirmojo pusfinalio pora. Ją sudarys dvi Klaipėdos komandos – LCC tarptautinio universiteto krepšininkės ir „Neptūnas-Amberton“, per antrąsias ketvirtfinalio rungtynes nugalėjęs „Liepaja/LSSS“ komandą 67:53 (17:11, 15:14, 17:18, 18:10).

 Brigita Sinickaitė<br> Vykinto Selivončiko nuotr.
 Brigita Sinickaitė<br> Vykinto Selivončiko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2024, 12:31 PM, atnaujinta Mar 23, 2024, 12:32 PM

Pirmąsias rungtynes Latvijoje Klaipėdos ekipa laimėjo 82:60.

Nors „Neptūno-Amerton“ pranašumas šioje poroje nekėlė abejonių, Liepojos komanda sugebėjo ilgai neatsilikti nuo šeimininkių. Didesnį pranašumą šį kartą be Marinos Solopovos žaidusios klaipėdietės įgijo tik ketvirtajame kėlinyje.

Tarp nugalėtojų rezultatyviausios buvo Amanda Okodugha (13), Brigita Sinickaitė (12) ir Rūta Stipra (10).

Pralaimėjusioms Sabine Lipe surinko 13 taškų, Paula Kleščova – 11, Kitija Muzikante – 10.

„Neptūno-Amberton“ vyriausiasis treneris Martynas Airošius po rungtynių sakė, kad sąlyginai sunki pergalė jo ypatingai nenudžiugino.

„Aš visada esu emocingas, bet šį kartą gal buvo daugiau neigiamų emocijų, nes lyg praradom ryšį tarp manęs ir komandos. Ar aš neaiškiai pasakau, ko noriu, ar žaidėjos to neatlieka... Reikia tą ryšį susigrąžinti. Kai išvykoje laimėjome 22 taškais, o vienu metu pirmavome 30 taškų, gal merginos atsipalaidavo? Ar čia laimėsime keletu taškų ar pralaimėsime, didelio skirtumo nebuvo, bet yra kitas dalykas – žaidimo kokybė. Laukia stiprios varžovės, o su tokiu žaidimu, kokį demonstravome, bus labai sunku“, – aiškino treneris.

M. Airošiui pritarė viena rezultatyviausių rungtynių žaidėjų B. Sinickaitė.

„Tikrai nežaidėme savo žaidimo. Daug klaidų, daug puolime neatkovotų kamuolių, turime tvarkyti tuos dalykus. Kitaip finalo ketverto savaitgalis bus labai liūdnas“, – sakė krepšininkė.

„Biosil-WBBL“ finalo ketvertas kovo 29–30 dienomis vyks Palangos arenos, o jo pusfinalyje dvi Klaipėdos komandos susitiks penktadienį 19 val. 5 min. Pastarąjį kartą uostamiesčio derbis įvyko Karalienės taurės finale, kurį „Neptūnas-Amberton“ laimėjo 84:62.

Kitą pusfinalio porą sudarys čempionės titulą ginanti reguliariojo sezono nugalėtoja Rygos ir „Šiauliai-Vilmers“ arba Vilniaus „Kibirkštis“. Dviejų Lietuvos komandų ketvirtfinalio pirmąsias rungtynes Šiauliuose 85:72 laimėjo sostinės atstovės, o antrąsias rungtynes komandos žais šeštadienį Vilniuje nuo 17 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.