EUROLYGA 2023

Iš Belgrado – palanki žinia „Žalgiriui“: „Valencia“ krito po „Maccabi“ kojomis

Įspūdingą pergalių atkarpą skaičiuojanti Tel Avivo „Maccabi“ (19/13) ekipa savo kraitį Eurolygoje papildė dar vienu laimėjimu. Trečiadienį vykusioje dvikovoje Izraelio krepšinio milžinas šį kartą pranoko dėl įkrintamųjų varžybų kovojančius „Valencia“ (14/18) krepšininkus.

L.Brownas.<br>G.Šiupario nuotr.
L.Brownas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-27 21:11, atnaujinta 2024-03-27 23:33

Belgrade laikinai savo namų rungtynes žaidžianti „Maccabi“ pranoko varžovus 95:80 (21:20, 27:18, 23:20, 24:22). Tai buvo šeštoji šios komandos pergalė iš eilės Eurolygoje.

Nors „aikštės šeimininkai“ akistatą pradėjo kiek sėkmingiau ir įgijo ankstyvų pranašumą, bet „Valencia“ greitai įsibėgėjo ir pirmavo didžiąją pirmojo kėlinio dalį.

„Maccabi“ pavyko ketvirčio pabaigoje persverti rezultatą ir po pirmųjų dešimties minučių žydai pirmavo 21:20.

Antrajame kėlinyje užsikūrė „Maccabi“ komandos puolimas – įsismaginę geltonieji pirmą kartą rungtynių metu įgijo dviženklį pranašumą ir į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudami 48:38.

Rungtynių kontrolę Izraelio klubas išlaikė ir antroje mačo pusėje. Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Valencia“ dar bandė prajudinti du tolimus metimus iš eilės pataikęs Victoras Claveras, bet visus bandymus atsitiesti „Maccabi“ greitai užgesino.

Pergalę iškovojusi Izraelio ekipa visiškai priartėjo prie Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos Stamublo „Fenerbahce“ komandos ir jau taikosi į Eurolygos atkrintamųjų šešetuką.

Tuo metu pralaimėjimą patyrusi „Valencia“ pablogino savo padėtį kovoje dėl įkrintamųjų – dabar Ispanijos ekipa turi ne tik laimėti abu likusius reguliariojo sezono mačius, bet ir sulaukti palankių rezultatų iš kitų arenų.

Tik tokiu būdu Valensijos klubas Eurolygos reguliariajame sezone užims dešimtąją vietą. Taigi, trečiadienio „Maccabi“ pergalė minimaliai padidino ir „Žalgirio“ šansus kautis dėl vietos įkrintamosiose varžybose.

Primename, kad pirmasis „Valencia“ ir „Maccabi“ komandų mūšis Ispanijoje baigėsi aikštės šeimininkų pergale 75:66.

„Maccabi“: Wade’as Baldwinas 17, Joshas Nebo 15, Jasielis Rivero ir Bonzie Colsonas po 10, Jamesas Webbas 7.

„Valencia“: Semi Ojeleye 15, Kassiusas Robertsonas 13, Damienas Inglisas 12.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.