EUROLYGA 2023

A. Trinchieri pranoktas krepšinio profesorius prisiminė legendinį 1999-ųjų Kauno „Žalgirį“

Svarbias rungtynes pralaimėję Ettore Messina auklėtiniai iš Kauno išvyksta tuščiomis. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai 87:73 nukovė Milano „Olimpia“ ir toliau tęsia lenktynes dėl įkrintamųjų vietos. Po rungtynių apmaudo neslėpęs E.Messina prisiminė legendinį 1999 metų „Žalgirį“ ir gyrė puikiai rungtynėse pasirodžiusį Edmondą Sumnerį.

 Ettore Messina<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ettore Messina<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ettore Messina<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ettore Messina<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ettore Messina<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ettore Messina<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ettore Messina<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ettore Messina<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ettore Messina<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Ettore Messina<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Eimantas Stulginskas

Mar 29, 2024, 7:19 AM, atnaujinta Mar 29, 2024, 7:21 AM

Paskutinis ekipų susitikimas pasaulio madų sostinėje baigėsi „Žalgirio“ pergale 83:70. Tuomet tikru Nikola Mirotičiaus košmaru tapęs Edgaras Ulanovas pelnė 20 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 naudingumo balus.

„Sveikinimai „Žalgiriui“ ir visam Andrea Trinchieri štabui. Jie buvo puikūs antroje rungtynių dalyje. Mūsų gynybą po ilgosios pertraukos nebuvo tokia, kokios reikalauja žaidimas Kaune. Mes turėjome per daug prastų individualių pasirodymų. Mes nesugebėjome apsiginti prieš Luką Lekavičių, Edmondą Sumnerį“, – spaudos konferencijoje apmaudo neslėpė E.Messina.

Tvirtai rungtynes pradėję „Olimpia“ krepšininkai į ilgąją pertrauką išėjo su dviejų taškų pranašumu (37:35). Tačiau antroje rungtynių dalyje su nauja energija sugrįžę Andrea Trinchieri auklėtiniai pradėjo keisti rezultatą.

Įspūdingą pasirodymą surengė E.Sumneris, per 15 minučių pelnęs 17 taškų (4/4 dvit., 2/2 trit., 3 / 4 baud.), išdalinęs 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojęs 3 kamuolius ir surinkęs 28 naudingumo balus.

„Turiu daug draugų, kurie jį (E.Sumnerį) pažįsta ir apie jį jie visada kalbėjo gerai, dar prieš jam atvykstant į Europą. Mes neatitikome jo fiziškumo lygio. E.Sumneris metė geriau nei įprasta ir mes kentėjome gynyboje“, – apie amerikietį prabilo krepšinio profesorius.

Pagrindinį komandos nuopolį 64-erių italas įžvelgė antroje rungtynių pusėje ir pažymėjo žymiai geresnę „Žalgirio“ kovą dėl atšokusių kamuolių puolime (12 prieš 7).

„Antroje pusėje gynyba buvo prasta. Mes atsilikome, o kai atsiliekame – galvojame, kad reikia viską daryti greitai, kad pasivytume. Jie tai pastebėjo ir panaudojo. O puolime išnaudojo laiką, kad rastų, kur pulti. Jie nusipelnė pergalės.“

Paprašytas įvertinti, kaip „Žalgiris“ pasikeitė po A.Trinchieri prisijungimo, strategas atsisakė tai padaryti.

„Niekada nevertinu jokio oponento ir nemanau, kad tai yra korektiška. Niekada to nedariau ir tikrai nepradėsiu to daryti šiandieną“, – trumpai atsakė E.Messina.

Galiausiai 64-erių strategas buvo paklaustas ko galėtų pasimokyti šių dienų Eurolygos ekipos iš 1999 metų „Žalgirio“. Būtent tais metais Kauno „Žalgiris“ nugalėjo E.Messinos treniruojamą Bolonijos „Kinder“ ir pirmą kartą istorijoje tapo Eurolygos čempionais.

„Kamuolio judėjimo. Jie puikiai dalinosi kamuoliu, naudojo puikius gynėjus, kaip Tyusą Edney ir Anthony Bowie. Prie jų visi kiti žaidėjai puikiai išpildė komandą. Jie buvo puiki komanda, kuri žaidė komandiškai.

Mes atvykome į tas rungtynes po derbio, o yra žinoma, kad kas laimi derbį – retai laimi finalą. Atvykome pavargę, bet jie buvo visa galva geresni. Jie įveikė „Olympiakos“, nugalėjo mus, turėjo puikų sezoną. Buvo vienas malonumas stebėti tą komandą.“

Su šia pergale „Žalgiris“ turnyrinėje lentelėje šoktelėjo į 11-tą vietą. „Olimpia“ rikiuojasi greta (12-oje vietoje).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.