EUROLYGA 2023

Po mačo „Šiaulių“ treneris Ž. Urbonas nevyniojo žodžių į vatą: „Taip dar skausmingai nesu buvęs apvogtas“

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) mažėja intriga dėl atkrintamųjų kovų komandų rikiuotės – ypač, aštuntosios pozicijos. Už šanso besikabinantys „Šiauliai“ (5–18) svečiuose 80:81 (24:14, 19:31, 22:24, 15:12) pralaimėjo itin svarbią akistatą prieš Jonavos „CBet“ (9–14).

„Šiaulių“ treneris Žydrynas Urbonas.<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiaulių“ treneris Žydrynas Urbonas.<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiaulių“ treneris Žydrynas Urbonas.<br>Stopkadras.
„Šiaulių“ treneris Žydrynas Urbonas.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 2, 2024, 10:53 PM

Ši lieka aštuntoje pozicijoje ir sumažino atotrūkį nuo Mažeikių „M Basket“ (10–13). Šiauliečių šansai žengti į atkrintamąsias tirpsta iki minimalių.

Šiauliečiai pralaimi ketvirtą sykį paeiliui.

Viską lėmė vos ne paskutinė mačo ataka: Jonava pirmavo 81:80, tačiau likus 6 sek. T.Jogėla prarado kamuolį ir šiauliečių legionierius Shaquille‘as Keithas turėjo progą išplėšti pergalę – perėmus kamuolį jis leidosi į ataką, bet savo proga jis nepasinaudojo. Teisėjų sprendimu prieš puolantį krepšininką nebuvo prasižengta, jis „išslydo“ į užribį.

„Turėjome kur kas lengviau sužaisti mačo pabaigą ir laimėti, – po devintosios LKL čempionato pergalės tikino Jonavos „CBet“ klubo treneris Virginijus Šeškus.

„Negaliu kalbėti ir pereiti prie kitų rungtynių – jaučiamės apvogti. Mes parašėme protestą. Aišku, tie protestai nieko nekeičia, nes, tik nepagalvokite, kad verkšlename – mums buvo tai kertinės rungtynės, – aiškino po rungtynių „Šiaulių“ treneris Žydrūnas Urbonas.

Dabar šiauliečių komandos vedlys tikino, kad sunkiai įmanoma kabintis į LKL atkrintamąsias kovas.

„Nesakau, kad dar neturime galimybių, bet tai buvo tas mačas, kuris turėjo atsakyti, ar mes realiai galime kabintis į atkrintamąsias kovas. Vyrai tai žinojo, todėl kovėsi iki galo. Ir tą dalyką, tuos įvykius sunku suprasti.

Perimame kamuolį greitame puolime, Sh.Kheitas ant greito eina... Aišku, nemačiau situacijos iš nugaros, bet vėliau parodė pakartojimą... Tai tūkstantis, ne dešimtys tūkstančių, ne – milijonas procentų, kad tai buvo nesportinė pražanga.

Jis traukė paskui save kamuolį, o jam užsikabino Ryanas Larsonas – be jokio žaidimo į kamuolį. Įsivaizduokite, traukinys su Shaqiulle'u atvažiuoja, o tu bandai kažką iš perono ištraukti.

Iš jo neatimsi kamuolio, o ant jo rankų pasikabina R.Larsonas. Maniškis kelia kamuolį, negali ir griūna į užribį su kamuoliu. Ir jokio švilpuko.

Gerai, kad nemačiau, nereagavau, nes jei būčiau pamatęs, nebūčiau taip ramiai žiūrėjęs.

Sh.Keithas nereagavo į pražangą, nes prieš tai buvo gavęs techninę. Aš tada už ją žaidėją „ataudžiau“, sakiau – tu ką, taškas į tašką viskas vyksta, o tu čia. O dabar jis tik skėstelėjo rankomis: juk teisėjas už išskėstas rankas neduos techninės...

Šiaip tai tragedija, mūsų klubui padaryta didžiulė žala. Dabar kas iš to – nuims tą teisėją, žiūrės komisija, bet kaip tokio dalyko nematyti?

Man neaišku žmogiškąja prasme – nesu nė prieš vieną teisėją, bendraujame su visais. Ir šiandien bendravome... Bet kaip tokio nepamatyti? Kaip praleisti? Pavogta pergalė visiškai,“ – liejo apmaudą Ž.Urbonas.

Strategui buvo priminti ir kiti nesusipratimai dvikovoje: užmintos linijos, baudos. Tad Ž.Urbonas buvo paklaustas, ar jis atsimena labiau kontraversiškesnes rungtynes nei šios.

„Taip dar skausmingai nesu buvęs apvogtas. Per skaudžiai. Atimti tą galimybę, taip nematyti situacijos. Sunku suvokti, kaip taip galima nesušvilpti ir dar atiduoti jiems kamuolį...

O Jėzau... Nemažai esu matęs krepšinyje, bet pasirodo... Šiaip, esu dėkingas vyrams. Reikia pripažinti „CBet“ gerai pataikė... Bet... Na, daug kas nelogiška buvo. Na saugokite, žiūrėkite tas metimo fazes. Taip tų fazių nematyti“, – sakė treneris.

Šiaulių ekipa šiuo metu rikiuojasi dešimtoje vietoje ir keturiomis pergalėmis atsilieka nuo aštuntoje vietoje esančių jonaviečių. Žaisti liko septyni turai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.