EUROLYGA 2023

Aiškų tikslą turintis S. Obradovičius gyrė „Žalgirį“: „Dėl to jie gali būti labai pavojingi“ D. Motiejūnas pažvelgė į žalgiriečių charakterį

Kauno „Žalgiris“ (14/18) ketvirtadienį Monake sieks ir toliau išlaikyti gerą bangą bei kovoti dėl įkrintamųjų svajonės. „Monaco“ (21/11) vyriausiasis treneris teigė, kad žalgiriečiai neturėtų jausti jokio spaudimo, o Donatas Motiejūnas pridūrė, jog Lietuvos čempionams labia daug davė Andrea Trinchieri atvykimas.

 Saša Obradovičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
 Saša Obradovičius<br>G. Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 3, 2024, 3:50 PM, atnaujinta Apr 3, 2024, 4:38 PM

Ketvirtadienį nuo 20:00 val. Lietuvos laiku Monake pečius surems Kauno „Žalgiris“ ir vietos „Monaco“. Beje, pirmąją ekipų akistatą Kaune 83:79 laimėjo Monako krepšininkai.

Andrea Trinchieri auklėtiniai šiuo metu Eurolygoje fiksuoja trijų iš eilės pergalių seriją, o Monako ekipa šiuo metu yra iškovojusi dvi pergales paeiliui.

Šis susitikimas – didelės svarbos abejoms ekipoms. Žalgiriečiai kovoja dėl vietos įkrintamosiose, o Monako krepšininkai kaunasi dėl aukštesnių pozicijų turnyrinėje lentelėje, norint užsitikrinti namų pranašumą atkrintamųjų serijoje.

Prieš mačą turtingajame ir naktiniu gyvenimu žavinčiame mieste „Monaco“ vyriausiasis treneris Saša Obradovičius gyrė „Žalgirį“ ir atskleidė komandos tikslą.

„Žalgiris“ – labai gerai subalansuota komanda, kiekvienas žaidėjas aikštelėje dalinasi atsakomybėmis. Kauniečiai turi ypatingą taškų rinkėją Keenaną Evansą, kuriuo domisi labai daug klubų.

Žalgiriečiai vis dar turi šansą papulti į atkrintamąsias, bet jie gali žaisti be jokio spaudimo, tad būtent dėl to jie gali būti labai pavojingi.

Kalbant apie mus, kai kurie mūsų žaidėjai dėl įtempto tvarkaraščio yra pavargę, bet mes vis tiek dirbame sunkiai, kad galėtume būti aukštesnėse turnyrinės lentelės pozicijose. Aš, kaip treneris, turiu labai atsidavusią grupę žaidėjų. Jordanas Loydas po truputį turėtų vėl atrasti savo ritmą, tad jis mums turėtų padėti.

Mūsų tikslas aiškus – būti tarp keturių geriausių Eurolygos komandų ir užsitikrinti namų pranašumą atkrintamosiose“, – kalbėjo specialistas.

Šį sezoną „Monaco“ gretose ir toliau rungtyniauja Donatas Motiejūnas, kuris išlieka svarbiu ekipos žaidėju.

D.Motiejūnas Eurolygoje per 16,5 minutės aikštelėje renka po 7,8 taško (58 proc. dvit., 35,6 proc. trit., 69,8 proc. baud.), 3,3 atkovoto kamuolio ir 8,9 naudingumo balo.

Anot lietuvio, A.Trinchieri padarė nemenką įtaką komandai, o kartu pastebėjo ir tai, kad patys žalgiriečiai sugrįžo prie itin svarbių dalykų.

„Šios rungtynės mums yra ypatingos svarbos, nes mes norime turėti namų pranašumą atkrintamosiose, tad mums reikia laimėti likusias dvejas rungtynes namuose.

Andrea Trinchieri „Žalgiriui“ padarė didelę įtaką ir yra labai svarbus. Žaidėjai atsigavo po traumų ir nusprendė sugrįžti prie svarbiausių dalykų – kovojimo už klubo vertybes. Dabar žalgiriečiai yra ant atkrintamųjų slenksčio. Tas pats buvo ir pernai, kai jų vieta atkrintamosiose paaiškėjo paskutinę reguliariojo sezono dieną.

Aš tikiuosi fiziškos, sunkios kovos, kurioje pamatysime nemažai smuklių klaidelių, kadangi šios rungtynės – ypač svarbios abejoms komandoms.

„Žalgiris“ šiuo metu yra pakilime, jie sužaidė kelias puikias rungtynes. Mes darysime viską, kad mes laimėtume svarbias rungtynes Monake“, – sakė D.Motiejūnas.

Mačo tarp „Žalgirio“ ir „Monaco“ eigą nuo 20:00 val. galėsite sekti tinklalapyje lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.