EUROLYGA 2023

Po E. Atamano pareiškimo – krepšinio legendos atsakas: trenerio reikalavo pagarbos Strategas atkirto atgal – kreipėsi į NBA

Legendinis Argentinos krepšininkas, šiuo metu dirbantis savo šalies rinktinės vyriausiuoju treneriu Pablo Prigioni, sukritikavo Atėnų „Panathinaikos“ vyriausiojo trenerio Ergino Atamano išsireiškimus spaudos konferencijose.

P.Prigioni ir E.Atamanas.<br>AFP/Scanpix ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
P.Prigioni ir E.Atamanas.<br>AFP/Scanpix ir lrytas.lt nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2024, 7:06 AM, atnaujinta Apr 11, 2024, 9:05 AM

Vienas geriausių visų laikų Argentinos žaidėjų, pažėrė kritikos strėlių E.Atamano pusėn. Socialinėje medijoje P.Prigioni išplatino pranešimą, kuriuo siekė apginti savo tautietį ir auklėtinį nacionalinėje rinktinėje Lucą Vildozą.

„E.Atamanas turėtų rodyti daugiau pagarbos savo žaidėjams. Jis turėtų jiems padėti tobulėti, o ne skalpuoti juos spaudos konferencijose, prieš žurnalistus“, – teigė argentinietis po to, kai po prastų rungtynių Graikijos lygoje „Panathinaikos“ treneris, jau įprastai dūrė pirštu į savo žaidėjus – šį kartą ant „karštosios kėdės“ atsidūrė Luca Vildoza.

„Esu nepatenkintas žaidėjais. Ypač L.Vildoza. Niekas į šį klubą neatvyko atostogauti. Jis iš žaidimo pataikė vos vieną metimą iš septynių. Kiekvienas žaidėjas privalo gerai sužaisti kiekvienas rungtynes, taip žaisdami jie negali prašyti daugiau laiko Eurolygoje.

Taip, aš kritikuoju žaidėją, bet mes turime būti pasiruošę viskam“, – kalbėjo E.Atamanas.

Netrukus į argentiniečio žodžius graikų žiniasklaidoje sureagavo ir pats treneris.

„Kai komandoje kažkas įvyksta tarp manęs ar vadovybės, tai yra visiškai natūralus dalykas. Nėra jokios problemos, mes dirbame darbą savo aplinkoje, savo žmonėms, kurie mus supa, ne tik klubas turi prisiimti atsakomybė už prastą krepšininko žaidimą.

Šioje situacijoje man keisčiausia, kad taip kalba buvęs krepšininkas, kuris šiuo metu dirba NBA atsistentu, jis kišosi į mūsų klubo vidaus reikalus.

NBA yra rimta organizacija, manau, kad ji turėtų priimti sprendimus, kad treneriai nesikištų į Eurolygos klubų reikalus“, – pridūrė E.Atamanas.

Minėtose rungtynėse, Mariaus Grigonio atstovaujama Atėnų „Panathinaikos“ ekipa tik po atkaklios kovos išvykoje 79:74 (24:22, 16:15, 17:25, 22:12) palaužė Rodo „Kolossos“ krepšininkus.

„Panathinaikos“ per 23 sužaistas rungtynes Graikijos krepšinio pirmenybėse pralaimėjo vos kartą, o Eurolygoje šiuo metu rikiuojasi antri, per 33 sužaistas rungtynes, iškovoję 22 pergales.

Argentinos rinktinė šiuo metu išgyveną absoliučią krizę – nepatekę į pasaulio čempionatą, argentiniečiai praėjusią vasarą gavo progą patekti į olimpinių žaidynių atranką, tačiau jau pirmajame jos etape, kuriame žaidė komandos, nepatekusios į pasaulio pirmenybes, jie du kartus nusileido Bahamų rinktinei. Toks krachas reiškia, kad 2004 metų olimpiniai krepšinio čempionai, pirmą kartą nuo XXI amžiaus pradžios, praleis olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.