EUROLYGA 2023

Apie E. Atamano viešą linčą argentiniečiui prabilęs M. Grigonis nesitikėjo, kad jis pratęs kontraktą su „Panathinaikos“

Marius Grigonis mėgaujasi geru sezonu „Panathinaikos“. Jis prisidėjo prie komandos sėkmės, kuri padėjo Graikijos grandams Eurolygos reguliariajame sezone iškovoti antrąją vietą, o kartu lietuvis atskleidė, kad jis pats nesitikėjo, jog jis ir „Pao“ pratęs bendradarbiavimą.

Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2024, 8:43 PM, atnaujinta Apr 12, 2024, 8:46 PM

Po pergalės prieš Berlyno ALBA, kuri padėjo „PAO“ užsitikrinti antrąją vietą Eurolygoje prieš atkrintamąsias, M.Grigonis pasidalijo mintimis su „Eurohoops“ žurnalistu Vangeliu Papadimitriou.

„Netikėčiau tavimi, net jei paklaustum manęs sezono pradžioje. Tikrai sunku finišuoti antroje vietoje ir turėti tokį sezoną. Pirmiausiai – reikia geros komandos ir šiek tiek sėkmės. Mums labai pasisekė, bet aš tikrai džiaugiuosi dėl vaikinų. Jie rodė tikrai daug pastangų kiekvieną dieną“, – sakė M.Grigonis.

Paklaustas apie „Panathinaikos“ klubo vedlį Kostą Slouką, lietuvis žavėjosi ne tik graiko žaidimu, bet kartu ir gyrė visą komandą.

„Jis turi visą patirtį, 10 finalo ketvertų... Jis žino, ką turime daryti, bet mes turime 12 žaidėjų. Niekada nežinai, kas tądien sužais. Džiaugiuosi, kad kiekvieną kartą galime rasti kitą vyruką. Tai mūsų stiprybė“, – kalbėjo lietuvis.

Kaunietis prisipažįsta, kad nesitikėjo pratęsti sutarties su „Panathinaikos“, ypač po apmaudaus praėjusio sezono.

„Jei paklaustumėte administracijos, jie tikriausiai irgi nepatikėtų. Tai gyvenimas. Niekada nežinai, kas bus rytoj. Mano žmona mėgaujasi gyvenimu čia, ir, aišku, aš taip pat. Norėjau ilgalaikio susitarimo ir jį gavau. Turime didelę perspektyvą ir dar yra daug dalykų, kuriuos turime sutvarkyti, kad būtume aukščiausio lygio profesionalus klubas, bet iki šios dienos viskas yra gerai“, – aiškino kaunietis.

„Panathinaikos“ vyriausiasis treneris Erginas Atamanas neseniai kritikavo Lucą Vildozą dėl prasto pasirodymo ir pernelyg didelio išmesto kiekio metimų, kuris sukėlė daugybę reakcijų. M.Grigonis pripažino, kad tokie dalykai gali būti sudėtingi, tačiau gynėjas atskleidė, kodėl jam tai pernelyg nekliudo.

„Aš niekada to nedaryčiau. Tai ne mano politika ir mąstymas, bet mes visada turime būti pasirengę. Ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Jei nori būti nuoseklus aukščiausiame lygyje, turi atlikti daug psichologinės praktikos. Stengiuosi įvesti Luca į šias praktikas. Sunku psichologiškai, ypač jauniems vaikinams, sulaukti trenerio pasisakymų žiniasklaidoje, treniruočių metu, bet aš praėjau Šaro mokyklą, todėl jis man labai padėjo šiuo klausimu ir man yra kiek lengviau“, – apibendrino Grigonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.