EUROLYGA 2023

Apie E. Atamano metodus prabilęs M. Grigonis: „Aš praėjęs Šaro mokyklą“

Po sėkmingo Eurolygos reguliaraus sezono finišo Marius Grigonis su Atėnų „Panathinaikos“ įsitvirtino antroje turnyrinės lentelės vietoje. Sėkmingas lietuviui yra ir vietinės Graikų lygos sezonas, čia „Panathinaikos“ tvirtai laikosi antroje turnyrinės lentelės vietoje ir tik vienu tašku atsilieka nuo Pirėjo „Olympiakos“.

Marius Grigonis<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Marius Grigonis<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Eurolygos rungtynės:<br>G.Bitvinsko nuotr.
Eurolygos rungtynės:<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2024, 3:13 PM

Po paskutinių rungtynių prieš Berlyno ALBA, įtvirtinusių Atėnų klubo poziciją turnyrinėje lentelėje, M.Grigonis susėdo su „Eurohoops“ žurnalistu Valgeliu Papadimitriou ir apžvelgė jau praėjusį Eurolygos reguliarųjį sezoną.

M.Grigonis „Panathinaikos“ atstovavo ir praėjusiais metais, kuomet ekipa liko priešpaskutinė. Apie šio sezono rezultatus paklaustas lietuvis neslėpė – tokio rezultato nesitikėjo.

„Jei manęs to klaustumėte sezono pradžioje – būčiau jumis nepatikėjęs. Labai sunku išsilaikyti antroje turnyrinės lentelės vietoje, ypač tokiame sezone. Reikia geros komandos ir šiek tiek sėkmės. Turėjome gausiai sėkmės, bet džiaugiuosi dėl komandos“.

Greta M.Grigonio ekipoje ryškų progresą rodo ir Kostas Sloukas. Didelę patirtį sukaupęs graikas yra laikomas vienu svarbiausių žaidėjų artėjančiose Eurolygos atkrintamosiose.

„Jis turi daug patirties, 10 finalo ketvertų... Jis žino ką mes turime daryti, bet mūsų 12, niekada negali žinoti kokios rungtynės laukia. Džiaugiuosi, kad rungtynėse išryškėja vis kitas žaidėjas, bet mūsų stiprybė yra K.Sloukas, M.Lessortas, K.Nunnas...“, – K.Slouko svarbą išskyrė lietuvis.

Šį sezoną M.Grigonis demonstruoja solidų ir stabilų žaidimą ir vidutiniškai per 27 minutes pelno 10,1 taško, atkovoja 2,9 kamuolio, atlieka 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir renka 9,8 naudingumo balo.

Šį stabilumą pastebėjo ir klubo administracija – šią savaitę su klubu jis sudarė net trijų metų sutartį.

„Tai yra gyvenimas, niekada nežinai kas gali nutikti rytoj. Mano žmona džiaugiasi gyvenimu čia, aš taip pat. Norėjau ilgalaikės sutarties, ją ir gavau. Turime daug jaunų talentų, yra dar ką tvarkyti pagrindinėje komandoje, bet kol kas viskas yra puiku“, – pratęsta sutartimi ir gyvenimu Graikijoje džiaugėsi M.Grigonis.

„Panathinaikos“ vyriausiasis treneris Erginas Atamanas dar visai neseniai kritikavo Luca Vildoza, dėl ko susilaukė daug kritikos. M.Grigonis pripažino, kad darbas su tokiu treneriu kelia iššūkių ir tenka gerai psichologiškai pasiruošti.

„Aš to niekada nedaryčiau, bet visada turi būti pasiruošęs. Tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Norint būti geriausiu, reikia daug psichologiškai treniruotis. Tai yra sunku, ypač jauniems žaidėjams, sulaukti spaudimo iš trenerio žiniasklaidoje ir treniruotėse. Aš praėjau Šaro mokyklą, jis man padėjo pasiruošti psichologiškai“, – atviravo M.Grigonis.

„Panathinaikos“ dar nežino savo atkrintamųjų varžovo. Šis paaiškės po antradienio įkrintamųjų rungtynių, kuomet ietis surems Tel Avivo „Maccabi“ ir Vitorijos „Baskonia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.