EUROLYGA 2023

Padlaižiu Rusijoje tapęs Kanados krepšininkas X.Rathenas-Maysas kuria klounadą – aiškina apie geriausią Europos VTB lygą

Rusijos krepšinis išspirtas iš visų Europos turnyrų ir čempionatų tik prasidėjus šios valstybės-agresorės sukeltam karui prieš Ukrainą. 2022 metų kovą FIBA suspendavo visų rinktinių ir klubinių komandų pasirodymus savo varžybose, o Eurolyga – savo. Visiems tiems klubams beliko virti savo sultyse ir bandyti pasikelti sau uodegą – aiškinti, koks stiprus yra rusų krepšinio čempionatas.

X.Rathenas-Maysas  <br> VTB league nuotr.
X.Rathenas-Maysas  <br> VTB league nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2024, 4:32 PM, atnaujinta Apr 15, 2024, 4:33 PM

Net ir suspendavus klubus, šie rimtais pinigais siekia prisivilioti užsienio trenerius ir žaidėjus. Nemenka dalis krepšininkų sutinka su siūlomais dideliais pinigais ir nežiūrint sankcijoms bei suspendavimams sutinka pasirašyti kontraktus su komandomis ir „skaidyti“ tik po Rusiją.

Vienas iš jų yra 29 metų 193 cm ūgio Kanados krepšininkas Xavieras Rathenas-Maysas, sutaręs ir šį sezoną žaidžiantis Sibiro miesto Krasnojarsko „Jenisej“ ekipoje.

NBA klube „Memphis Grizzlies“ dešimties dienų kontraktą turėjęs, po to karjeros reikalų į Australiją, Graikiją, Kiniją, Turkiją ir JAV blokštas krepšininkas suskubo pataikauti rusams, skelbdamas, kad šios šalies VTB lygos čempionatas yra vienas iš geriausių Europoje, prilygstantis Eurolygai

Kalbėdamas su Rusijos žiniasklaida kanadietis atrodė kaip padlaižys, kalbantis tai, ką nori girdėti aplinka ir siekiantis naudos sau.

X.Rathenas-Maysas bando garantuoti sau dar vieno sezono kontraktą „saldžiomis kalbomis“ apie galingą VTB lygą.

„Krasnojarsko „Jenisej“ treneris serbas Jovica Arsičius aiškino, kad VTB Jungtinė lyga nenusileidžia Eurolygai? Mano asmenine nuomone, VTB lyga šiek tiek nėra Eurolyga, bet mes vis tiek kalbame apie vieną geriausių čempionatų visoje Europoje, – gražbyliavo championat.com portalui kanadietis. – Jei reikėtų statyti pagal pajėgumą lygas, į pirmą vietą iškelčiau Ispaniją, o jau už jos iškart – VTB lygą ir Turkijos čempionatą.

VTB lyga yra visų labai vertinama ir gerbiama. Juk turnyre dalyvauja Maskvos CSKA, Kazanės „Uniks“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ – tai keturios Eurolygos lygio komandos. To negalima rasti daugelyje pajėgių pasaulio krepšinio lygų.

Todėl VTB yra ypatinga lyga, kurią labai myliu, kurioje save kaip žaidėją matau dar labai ilgą laiką. Lygos prezidentas ir generalinis direktorius atliko nuostabų darbą rinkodaros srityje, ieškodami žaidėjų, kurie galėtų tapti visos šios lygos dalimi.

Jie daro kažką tikrai ypatingo. Jie bando pamėgdžioti NBA stilių ir atmosferą, kalbant apie „Visų žvaigždžių“ rungtynes, transliacijas ir tai jiems tai puikiai sekasi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.