EUROLYGA 2023

Pavojaus varpai italams: potencialūs lietuvių varžovai atrankoje gali žaisti be lyderio

Italijos rinktinė – nežinioje. Gianmarco Pozzecco ir jo vadovaujama rinktinė potencialiai gali verstis be didžiausios šalies žvaigždės Simone Fontecchio.

 Simone Fontecchio<br> FIBA nuotr.
 Simone Fontecchio<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2024, 1:47 PM, atnaujinta Apr 16, 2024, 1:51 PM

Italas NBA sezoną baigė anksčiau laiko dėl patirtos kojos piršto traumos, o kartu atletas pranešė, kad vis dar nežino, ar dalyvaus atrankoje į Paryžiaus olimpines žaidynes.

„Kai patyriau traumą, pradžioje galvojau, kad tai paprastas sumušimas, bet iš tikrųjų trauma yra sudėtingesnė nei galvojome iš pradžių, – „Corriere dello Sport“ kalbėjo 28-erių S.Fontecchio. – Bandau su trauma tvarkytis, grįšiu į Italiją, kur toliau pratęsiu gydymą. Kai situacija bus labiau kontroliuojama, tada svarstysiu dėl žaidimo nacionalinėje rinktinėje.“

Šį sezoną italas turėjo neblogą sezoną NBA, kur iškeistas iš „Utah Jazz“ į „Detroit Pistons“ demonstravo solidžius skaičius.

Jutoje per 50 šį sezoną sužaistų mačų S.Fontecchio rinko po 8,9 taško (56 proc. dvit., 39,1 proc. trit., 80 proc. baud.), atkovojo po 3,5 kamuolio, kai tuo tarpu per 16 sužaistų rungtynių Detroite italo vidurkiai pakilo iki 15,4 taško (53,9 proc. dvit., 42,6 proc. trit., 84,6 proc. baud.) ir 4,4 atkovoto kamuolio.

Praėjusiose planetos pirmenybėse Filipinuose puolėjas rinko 18 taškų vidurkį.

Olimpinių žaidynių atrankos turnyras vyks liepos 2–7 dienomis, o olimpinio krepšinio turnyras prasidės liepos 27 d. ir baigsis rugpjūčio 4 d.

Puerto Rike vykstančioje atrankoje lietuviai su italais potencialiai gali susitikti atrankos finale. Mūsiškiai A grupėje kausis su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinėmis, o italai B grupėje grumsis su Puerto Riko ir Bahreino krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.