EUROLYGA 2023

Sunkaus darbo vaisius raškantis I. Urbonas: „Noriu parodyti pasauliui, ką aš galiu“

16-metis Ignas Urbonas ketvirtadienio vakarą debiutavo aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) prieš savo tėčio vadovaujamą Šiaulių „Šiaulių“ komandą, o jaunasis Vilniaus „Ryto“ sistemos auklėtinis teigė, kad jo sunkus darbas po truputį atsiperka ir kartu pridūrė, jog jis nori parodyti pasauliui tai, ką jis gali.

Ignas Urbonas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Ignas Urbonas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Ignas Urbonas<br>FIBA nuotr.
Ignas Urbonas<br>FIBA nuotr.
 Žydrūnas Urbonas<br>T. Bauro nuotr.
 Žydrūnas Urbonas<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 19, 2024, 8:24 AM, atnaujinta Apr 19, 2024, 3:22 PM

Vilniaus „Rytas“ visuomenei pirmadienį (balandžio 15 d.) pranešė, kad I.Urbonas registruojamas „Betsafe-LKL“, tačiau jaunasis „Ryto“ talentas apie šį sprendimą jau žinojo iš anksčiau.

„Sužinojau dar po FIBA jaunimo Čempionų lygos finalo, kai leidomės lėktuvu į Vilnių. Man pasakė, kad mane registruos į pagrindinę komandą... tuo momentu buvau labai pavargęs ir galvojau, kad „Dar čia reikės žaisti“ (šypsosi – red.), bet, aišku, labai gera, kai sunkus darbas atsiperka po truputį“, – žurnalistams ketvirtadienio vakarą sakė I.Urbonas.

Debiutinėse Igno rungtynėse „Betsafe-LKL“ jaunasis 16-metis aikštelėje praleido 2 minutes ir 21 sekundę ir spėjo pasižymėti pramestu tritaškiu ir tapo vienu jauniausių (16 metų, 4 mėnesiai ir 27 dienos) „Ryto“ gretose debiutavusių krepšininkų.

Vis dėlto jaunasis atletas savo rutinoje kažko kitokio nepastebėjo.

„Eiline diena, nieko kažko ypatingo neįvyko (šypsosi – red.). Rungtynės – kaip visada, bet tos rungtynės buvo ne su „Ryto“ antra, trečia komanda, o su „Ryto“ pagrindine. Tas tikrai jautėsi. Tas didžiulis sirgalių palaikymas, kitokie lygiai, dar rungtynės ne prieš bet ką, o prieš tėtį... buvo įdomu“, – aiškino I.Urbonas.

Ką „Ryto“ patyrę krepšininkai sakė I.Urbonui prieš sužaidžiant pirmąsias minutes „Betsafe-LKL“?

„Sakė, kad vos tik išėjus į aikštę niekam neduoti perdavimo ir bandyti mesti taškus“, – šypsodamasis pasakojo I.Urbonas.

Įdomu ir tai, kad I.Urbonas „Betsafe-LKL“ su „Ryto“ marškinėliais debiutavo ne prieš ką kitą, o būtent prieš tėčio vadovaujamą Šiaulių „Šiaulių“ ekipą.

Vilniečiai 83:74 įveikė Ž.Urbono auklėtinius.

„Truputį pajaučiau, kad vienu momentu, kai „Šiauliams“ pasisekdavo, aš esu už tėtį ir vis tiek palaikau šeimą... vis dėlto norėjau, kad „Rytas“ laimėtų ir kad pats į aikštelę išbėgčiau“, – šyptelėjo I.Urbonas.

Treniruotėse aikštele I.Urbonas dalinasi su tokiais patyrusiais krepšininkais kaip Marcusas Fosteris, Margiris Normantas ir Martynas Echodas, tačiau 16-metis neišskyrė nė vieno krepšininko, kuris jam imponuotų, o kartu pridūrė, kad patyrę vyrai jį į rūbinę priėmė itin šiltai.

Įdomu ir tai, kad jaunasis I.Urbonas jau pirmųjų treniruočių metu gavo pravardę „Iggy“.

„Nežinau, neišskirčiau vieno ryškaus, bet vis tiek mokaisi, žiūri, nes jie yra matę aukštesnį lygį, žino, ką reiškia žaisti „Ryto“ pagrindinėje komandoje, tad imi pavyzdį ir klausai.

Komanda priėmė ganėtinai šiltai, nes ir sezono metu, kai žaidžiau NKL/RKL, buvau atėjęs ne kartą treniruotis su pagrindine „Ryto“ komanda. Kai paskelbė internete, kad jungiuosi prie pagrindinės komandos, tai nebuvo, jog tai buvo pati pirma treniruotė komandoje. Jau buvau ne kartą buvęs pagrindinės komandos treniruotėje“, – dėstė I.Urbonas.

Kaip žinia, I.Urbono sutartis su „Rytu“ baigiasi po šio sezono ir jaunajam talentui teks arba ieškoti naujos karjeros stotelės, arba tęsti darbus su „Rytu“.

Paklaustas apie potencialią sąjungą su tėčiu, I.Urbonas nesudvejojo.

„Aš manau, kad būtų patogu (žaisti pas tėtį Ž.Urboną – red.). Ne tik dėl to, kad jis yra mano tėtis ir leistų man kažkiek daugiau, bet jis, kaip matome, sustato žaidėjus į vietas, jie patys kuria ir tiek jiems, tiek komandai sekasi gerai“, – svarstė Ignas.

Artėjančią vasarą, jeigu sveikata leis, I.Urbonas turėtų rungtyniauti Lietuvos septyniolikmečių rinktinėje.

Tinklalapiui basketnews.lt kalbėjęs Tomas Purlys atskleidė, kad jis į aštuoniolikmečių rinktinę ketina kviestis ir I.Urboną, tad potencialiai gali būti ir taip, kad uteniškis žais dvejuose čempionatuose, o anot „Ryto“ jaunimo programos vadovo Mato Urbono, ši vasara Ignui – itin svarbi.

„Vasarą esu tikrai pasiruošęs dėti širdį dėl Lietuvos, dėl rinktinių, dėl U17 pasaulio čempionato, dėl U18 Europos čempionato... tikrai noriu parodyti pasauliui, ką aš galiu“, – trumpai drūtai atsakė I.Urbonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje