EUROLYGA 2023

R. Sulaimonas – apie JAV jaunimo rinktinę, legendinius koledžus ir amerikietiškąjį burbulą

Prekybos tinklas DEPO pristato pokalbį su Vilniaus „Wolves Twinsbet“ krepšininku Rasheedu Sulaimonu.

R.Sulaimonas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Sulaimonas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-23 15:24

Amerikietis 2012–2013 m. vasaromis buvo JAV jaunimo rinktinių narys. Pakeliui link Amerikos ir pasaulio čempionatų aukso medalių R. Sulaimonas jėgas vienijo su eile NBA ir Eurolygos žvaigždžių. Tarp jo komandos draugų buvo Marcusas Smartas, Aaronas Gordonas, Mike‘as Tobey, Elfridas Paytonas, Nigelis Williamsas-Gossas ir kiti.

„Krepšinio pasaulis mažas. Su visais vyrukais, kuriuos išvardinote, žaidėme ir iki tol. Tuomet tai buvo varžymasis su draugais. Matydamas kaip aukštai jie pakilo, nesu nustebęs“, – prisiminimais dalinosi vilniečių lyderis.

„Taip, kartais šnektelime, – paklaustas, ar palaiko ryšį su kuriais nors rinktinės komandos draugais, atsakė R. Sulaimonas. – Marcusas Smartas yra iš Teksaso, su juo žaidžiau nuo aštuonerių. Nigelis taip pat – nuo 10-ies ar 11-os metų. Su visais jais turiu gerus santykius.“

Vėliau gynėjo kelias link profesionalaus sporto vedė per legendinius Djuko ir Merilando universitetus. R. Sulaimonas papasakojo, ką reiškia žaisti taip gerbiamose NCAA komandose.

„Taip, negali pralaimėti. Bet prie to pripranti. Kiekvienas rungtynes atsiduri po mikroskopu. Prie spaudimo arba palūžti, arba pripranti ir tiesiog žaidi krepšinį. Po kažkurio laiko tiesiog blokuoji visą aplinkos triukšmą ir grįžti prie to, ką darai geriausiai ir žaidi“, – sakė vienas naudingiausių lygos žaidėjų.

Visą pokalbį su R. Sulaimonu, pasakojusiu ir apie gyvenimo skirtumus JAV bei Europoje, galite pamatyti Betsafe-LKL TV „YouTube“ kanale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.