EUROLYGA 2023

Šarui iki Eurolygos finalo ketverto liko tik žingsnis: „Fenerbahce“ prirėmė D. Motiejūną prie sienos

Lygiai prieš 20 metų, 2004-ųjų gegužės 1-ąją, su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa Eurolygos čempionu tapęs Šarūnas Jasikevičius šį jubiliejų pažymėjo dar viena saldžia pergale. Tiesa, ją jis pasiekė ne kaip žaidėjas, o kaip treneris – kauniečio vadovaujamai Stambulo „Fenerbahce“ trūksta vos vieno žingsnio iki Eurolygos finalo ketverto.

Donatas Motiejūnas ir Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko ir G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas ir Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko ir G.Šiupario nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>EPA/ELTA nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>EPA/ELTA nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 1, 2024, 8:41 PM, atnaujinta May 2, 2024, 12:00 AM

Krepšinio specialisto iš Lietuvos treniruojama Turkijos ekipa trečiadienį namuose 89:78 (19:21, 28:19, 22:18, 20:20) pranoko „Monaco“ ekipą, kuriai atstovauja Donatas Motiejūnas.

Po šios pergalės Eurolygos ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių „Fenerbahce“ išsiveržė į priekį 2:1. Bilietą į Berlyne vyksiančias finalines kovas Šaro kariauna galės iškovoti jau penktadienį.

Tiek pirmose, tiek ir antrose serijos rungtynėse „Monaco“ akistatas pradėdavo sėkmingu spurtu ir anksti susikraudavo dviženklį pranašumą. Šį kartą istorija buvo kita – nuo pirmųjų mačo minučių aikštėje užvirė atkakli ir permaininga kova.

Prieš savaitę pritilęs Mike'as Jamesas pirmajame ketvirtyje įsijungė žvėries režimą – surinko 11 naudingumo balų, o po pirmųjų dešimties minučių jo atstovaujama „Monaco“ pirmavo 21:19.

Antrajame kėlinyje Šaro auklėtiniai buvo dar aktyvesni. Aikštės šeimininkams nepavyko per daug nurūkti į priekį, bet jie viso ketvirčio metu išliko žingsneliu priekyje.

Į ilgąją pertrauką „Fenerbahce“ išėjo pirmaudama 47:40.

Po pertraukos „Monaco“ greitai priartėjo prie varžovų, apie save priminė ir taškais pasižymėjęs D.Motiejūnas. Pajutusi, kad priešininkai jau kvėpuoja į nugarą, „Fenerbahce“ taip pat parengė savo atsakymą – sėkminga atkarpa pasižymėjo Nickas Calathesas.

Pirmojo kėlinio siautulys M.Jamesas įpusėjus trečiajam ketvirčiui smeigė tolimą metimą su varžovo pražanga, tačiau net ir tai neleido „Monaco“ persverti rezultato, priešingai, Stambulo klubas ketvirčio pabaigoje įgijo dviženklį pranašumą.

Po trijų kėlinių „Fenerbahce“ pirmavo 69:58.

Atrodė, kad Stambulo ekipa ramiai nukulniuos į pergalę, bet kėlinio pradžioje aikštės šeimininkai prametė kelis metimus būdami visiškai laisvi, o už tai „Monaco“ ėmė bausti nedvejodama – per kelias minutes svečiai priartėjo vos iki keturių taškų (71:75).

Pamatęs, kad pasitiesti pamatai ėmė byrėti, Šaras griebėsi minutės pertraukėlės, po jos „Fenerbahce“ vėl susigrąžino dviženklį pranašumą ir išliko pirmaujančios komandos vaidmenyje iki pat akistatos pabaigos.

D.Motiejūnas pralaimėjimu pažymėtoje dvikovoje per 23 minutes įmetė 10 taškų (3/4 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 11 naudingumo balų.

Primename, kad pirmąjį serijos mačą po pratęsimo pareikalavusios kovos 95:91 laimėjo „Fenerbahce“, antrose rungtynėse „Monaco“ atsitiesė 93:88.

Ketvirtosios serijos iki trijų pergalių rungtynės penktadienį vėl bus žaidžiamos Stambule.

„Fenerbahce“: Tarikas Biberovičius 14, Nickas Calathesas 13, Scottie Wilbekinas ir Marko Guduričius po 11.

„Monaco“: Alpha Diallo 23, Jaronas Blossomgame'as, Jordanas Loydas ir Mike'as Jamesas po 11.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.