EUROLYGA 2023

Tobulintiną dalyką išskyręs A. Trinchieri – apie D. Riverso reakciją ir Kėdainių vunderkindą

Kauno „Žalgiris“ namuose sutriuškino Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, o Andrea Trinchieri pasidžiaugė Demetre‘o Riverso geromis rungtynėmis ir kartu priminė savo auklėtiniams apie gerą mentalitetą.

Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Andrea Trinchieri<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 10:08 PM

Žalgiriečiai namuose 102:78 nupūtė Gedimino Petrausko treniruojamą „Nevėžį-Optibet“, tačiau A.Trinchieri nebuvo patenkintas visomis rungtynėmis.

„Pirma rungtynių dalis buvo gera, ketvirtas kėlinys buvo blogas, trečias kėlinys buvo neblogas. Buvo labai sunku išlaikyti koncentraciją. Geras dalykas yra tas, kad nesusitraumavome. Mes nekantraujame žaisti atkrintamosiose“, – dėstė italas.

„Žalgirio“ naujausias pirkinys Demetre'as Riversas sužaidė geriausias rungtynes Lietuvos čempionų gretose, kuomet per 21 minutę aikštelėje pelnė 23 taškus (2/2 dvit., 6/10 trit.), atkovojo 2 kamuolius, išdalino 2 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 22 naudingumo balus.

Amerikietis buvo naudingiausias ir rezultatyviausias Lietuvos čempionų ekipos žaidėjas.

Auklėtino žaidimu pasidžiaugė ir A.Trinchieri.

„Geras dalykas yra tas, kad jis išsimetė 10 tritaškių neforsuodamas nė vieno metimo, – sakė italas. – Komanda žaidė su juo, davė jam kamuolį, o jis yra geras metikas ir tai įrodė. Aš manau, kad jis buvo geras. Jis atsitiesė po prastų rungtynių pirmadienį, kur jis nežaidė antroje susitikimo dalyje.“

„Žalgirio“ komandoje visi žaidėjai, kurie pasirodė aikštelėje, pelnė taškus, tačiau A.Trinchieri atkreipė dėmesį į kitą aspektą.

„Geriausias būdas laimėti rungtynes – žaisti visus keturis kėlinius. Kai žinai, kad treneris valdys krūvius ir žaidėjų minutes, manau, jog tie žaidėjai, kurie rungtyniavo mačo pabaigoje, galėjo sužaisti geriau. Aš labiau turiu omenyje mentalitetą – kiekviena diena yra proga tapti geresniu ir turėti tikslą“, – pridūrė specialistas.

Kėdainiškių gynėjas Amitas Ebo šiame susitikime surinko trigubą dublį – pelnė 20 taškų, atkovojo 10 kamuolių, atliko 11 perdavimų ir rinko 32 naudingumo balus.

Paklaustas apie potencialų A.Ebo karjeros šuolį, A.Trinchieri neišsipletė.

„Jis – puikus žaidėjas. Aš manau, kad jis gerai skaito žaidimą, dalinasi kamuoliu ir meta į krepšį. Jo statistika – gera, tad nėra labai daug apie ką išsiplėsti“, – baigė A.Trinchieri.

Visa spaudos konferencija:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.