EUROLYGA 2023

Naujasis „Kibirkšties“ vadovas D. Skutulas: „Mano noras, kad „Kibirkštis“ vėl būtų aukštumoje“

Daugiau nei pusę komandos sudėties praėjusiais metais pakeitusią Vilniaus „Kibirkštį“ permainos šį sezoną krėtė tiek aikštelėje, tiek už jos ribų.

 Donatas Skutulas<br>M. Baranausko nuotr.
 Donatas Skutulas<br>M. Baranausko nuotr.
 Vilniaus „Kibirkšties“ komanda<br>M. Baranausko nuotr.
 Vilniaus „Kibirkšties“ komanda<br>M. Baranausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2024, 5:08 PM

2023 m. gruodžio mėnesį vilniečių gretas papildė Agnė Černeckytė ir Ugnė Grigaliūnaitė, o vasario pradžioje sostinės ekipos puolėjų grandį sustiprino po traumos grįžusi Daugilė Ūsė. Gruodį „Kibirkštis“ prarado į Vengriją išvykusią žaisti Martyną Petrėnaitę.

Nuo sezono pradžios Lietuvos čempionėms vadovavęs Rimantas Grigas žiemos pradžioje buvo nušalintas nuo vyriausiojo trenerio pareigų, o komandos vairas laikinai atiteko asistentei Sandrai Linkevičienei.

Buvusi geriausia Lietuvos krepšininkė vasario mėnesį grįžo į asistentės poziciją, o pagrindinio stratego postą užėmė iš Kinijos sugrįžęs Egidijus Ženevičius.

Permainų karuselė nesustojo tik ties sporto dalimi, bet palietė ir vilniečių administraciją. Prieš sostinėje vykusį Karalienės taurės finalo ketvertą „Kibirkšties“ sporto direktoriumi buvo paskirtas Arnas Labuckas, o buvusį klubo vadovą Gytį Šukį prieš Baltijos lygos finalo ketvertą pakeitė Donatas Skutulas.

„Visų pirma noriu pasidžiaugti pirmuoju, man einant vadovo pareigas, titulu ir triumfu Moterų Lietuvos krepšinio lygoje, – džiaugėsi sostinės moterų klubo direktorius. – Rungtynės buvo ypatingo grožio ir merginos kovėsi iš visų jėgų negailėdamos savęs. Vienai mūsų krepšininkei Justinai Miknaitei buvo prakirsta lūpa, bet žaidėja, vietoje to, kad važiuotų į ligoninę lūpos susiuvimui, pašaldė ją ledu toliau tęsė kovą.

Tai parodė, kiek merginos buvo užsivedusios ir kokiu dideliu noru tryško laimėti šią dvikovą. Finalo seriją žaisdami su Klaipėdos LCC užbaigėme triuškinančiai 3–0. Tai mane džiugina ir skatina įdėti kuo daugiau pastangų, kad kitais metais turėtumėme atitinkamą biudžetą ir galėtumėme žaisti Europos taurėje.“

Nepaisant įvykusių pokyčių ir skaudžių kluptelėjimų, sostinės ekipa sugebėjo kirsti finišo liniją būdamos pirmos.

Vilnietės FIBA Europos taurės žygį baigė grupių etape, Karalienės taurėje liko trečios, iš Baltijos lygos finalo ketverto grįžo be medalių, o sezoną baigė aukšta nata – ketvirtus metus paeiliui iškovotu MLKL čempionių trofėjumi.

„Aš gana puikiai suprantu tokį bangavimą, nes per šį sezoną merginoms teko nemažai išgyventi, – mano Skutulas. – Keitėsi treneriai, vadovai, žaidėjos, bet labai džiaugiamės, jog atėjus man ir sporto direktoriui Arnui Labuckui situacija pradėjo gerėti. Merginos pradėjo žaisti krepšinį tiksliai žinodamos, kad kiekvienose rungtynėse reikia siekti pergalės netausojant jėgų.

Kaip matėme, jos parodė charakterį MLKL finalo serijoje ir įrodė, jog yra vertos būti Lietuvos čempionėmis. Mano noras, kad „Kibirkštis“ vėl būtų aukštumoje ir jos vardas butų žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje. Dėl to intensyviai bendrauju su rėmėjais, norėdamas juos įtikinti, jog moterų krepšinyje tiek nedaug tos pagalbos reikia, kad galėtume būti plačiai matomi.“

Anot pašnekovo, priėmęs šį iššūkį ir prisijungdamas prie vilniečių moterų komandos Skutulas labiausiai nori pakeisti organizacijos žmonių mentalitetą.

„VDU Švietimo akademijoje ir ISM įgytos žinios apie sportą ir vadybą mane paskatino padėti sostinės moterų klubui bei pakeisti nusistovėjusį mąstymą, kad mes nepajėgūs žaisti Europos taurėje ar Eurolygoje, – esminę priežastį išskyrė „Kibirkšties“ direktorius. – Dėl to mečiau sau iššūkį ir pradėjau eiti vadovo pareigas šiame klube. Į jį įsiliejau nuo kovo vidurio, dariau tai tyliai nenorėdamas sudrumsti jau nusistovėjusios rutinos. Didelių permainų taip pat nedariau, nes ir taip matėsi, kad komandos psichologinė būsena nebuvo pati geriausia.

Karalienės taurės turnyrą iš šalies stebėjau kaip žiūrovas. Iš žaidėjų būsenos buvo matyti, kad joms yra nukritusi motyvacija, atsiradęs nepasitikėjimas savimi, gal net nebetikėjimas komandos galia, akyse nesimatė jokios ugnelės kovoti bei laimėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.