EUROLYGA 2023

Apie Lietuvos įžaidėjų problemą prakalbęs G. Nausėda neprieštarautų K. Evanso žaidimui rinktinėje

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda apsilankė „Kitokiuose pasikalbėjimuose“, kur neišvengė pokalbio ir apie Lietuvos krepšinį.

 Apie Lietuvos įžaidėjų problemą prakalbęs G. Nausėda neprieštarautų K. Evanso žaidimui rinktinėje<br> lrytas.lt koliažas
 Apie Lietuvos įžaidėjų problemą prakalbęs G. Nausėda neprieštarautų K. Evanso žaidimui rinktinėje<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2024, 10:25 PM

Ilgą laiką Lietuvos krepšinio pasaulyje diskutuojama, ar mums reikėtų natūralizuoti kokį nors krepšininką, norint pagerinti mūsų rinktinės galimybes iškovoti medalius.

Paskutinius kelis metus daugiausiai minima pavardė – Keenano Evanso. Amerikietis antrus metus yra neabejotinas Kauno „Žalgirio“ komandos lyderis, o susižavėjimo krepšininku neslepia ir pats šalies prezidentas G.Nausėda.

„Kitokių pasikalbėjimų“ laidoje apsilankęs prezidentas buvo paklaustas, ar galėtų kažką padaryti, jog K.Evansas pasiliktų „Žalgirio“ komandoje.

„Aš labai to norėčiau, bet turbūt galėčiau daugiau padaryti, jog K.Evansas būtų Lietuvos rinktinėje, negu, kad Evansas liktų „Žalgiryje“. Kaip jums tokia mintis?, – susirinkusių žiūrovų klausė šalies prezidentas

G.Nausėda leido suprasti, jog su mielu noru Lietuvos nacionalinėje komandoje matytų žaidžiantį užsienietį.

„Visi turbūt būtume už tai, nors yra žmonių, kurie galvoja, kad rinktinėje turi žaisti tik lietuvių kilmės žaidėjai. Matydamas, kad vis mums kažko pritrūksta iki pergalės, aš galvočiau... Taip atsitiko, kad su įžaidėjais Lietuvoje yra bėda. Jeigu K.Evansas sutiktų pasikeisti pavardę į lietuvišką“, – savo nuomone dalijosi G.Nausėda.

Laidos vedėjas Paulius Vaitiekūnas pasiūlė „Žalgirio“ lyderio vardą ir pavardę pakeisti į Lino Evanso Macijausko. Lietuvos prezidentui toks pasiūlymas patiko.

„Linas Evansas visai gerai skamba, kaip koks sceninis vardas“, – šmaikštavo prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.