EUROLYGA 2023

Potencialus pastiprinimas lenkams: pilietybės siekia ryškus „Blazers“ gynėjas

„Portland Trail Blazers“ gynėjas Malcomas Brogdonas išreiškė norą gauti Lenkijos pilietybę.

 Malcolmas Brogdonas<br> Getty Images/Scanpix nuotr.
 Malcolmas Brogdonas<br> Getty Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2024, 3:35 PM

M.Brogdono žmona – lenkė Victoria Janowski turi lenkiškų šaknų ir kelerius metus turi Lenkijos pasą, o galutinį sprendimą dėl krepšininko pilietybės priims Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.

Apie krepšininko siekį gauti Lenkijos pasą pranešė „Onet“ žurnalistas Jakubas Wojczynskis.

Pranešama, kad Lenkijos krepšinio federacija jau ne vienerius metus palaiko ryšį su krepšininku, o šis žingsnis, kurį žengė M.Brogdonas, yra pirmas oficialus veiksmas, norint gauti Lenkijos pilietybę.

Jau anksčiau apie žaidimą Lenkijos rinktinėje kalbėjo „San Antonio Spurs“ krepšininkas Jeremy Sochanas, kuris teigė, kad artėjančią vasarą apsivilks šalies rinktinės aprangą.

Šį sezoną M.Brogdonas NBA pirmenybėse „Trail Blazers“ ekipoje rinko po 15,7 taško (45,8 proc. dvit., 41,2 proc. trit., 82,2 proc. baud.), atlikdavo po 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir sugriebdavo po 3,8 atšokusio kamuolio per mačą.

Lenkijos vyrų krepšinio rinktinė šią vasarą sieks prasibrauti į Paryžiaus olimpines žaidynes ir dalyvaus atrankoje Valensijoje, kur pateko į atrankos B grupę, kurioje susikaus su Suomijos ir Bahamų rinktinėmis. Kitame Valensijos etapo pogrupyje žais Ispanijos, Angolos ir Libano rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.