EUROLYGA 2023

Už ryškiausių Kauno maratono šviesų – dėmesio vertos istorijos

Vienas iš puikiausių ištvermės pavyzdžių, 6 valandas Kauno maratono trasoje užtrukęs Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda. Dar prieš startą oficialiai visus renginio dalyvius sveikinęs ambasadorius pasijuokė, kad jungiasi prie bėgikų ir tikisi finišą pasiekti po ketvirčio dienos. 

 M.Ankudavičius.
 M.Ankudavičius.
 Kauno maratono akimirka.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Kauno maratono akimirka.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2017, 5:28 PM

Vienas iš puikiausių ištvermės pavyzdžių, 6 valandas Kauno maratono trasoje užtrukęs Japonijos ambasadorius Toyoei Shigeeda. Dar prieš startą oficialiai visus renginio dalyvius sveikinęs ambasadorius pasijuokė, kad jungiasi prie bėgikų ir tikisi finišą pasiekti po ketvirčio dienos. 

„Žinojome apie jo planus bėgti, žinojome ir, kad ambasadorius yra užkietėjęs bėgikas, įveikęs kelias dešimtis maratono varžybų. Tik nesitikėjome, kad jis trasoje užtruks tiek, kiek ir žadėjo. Visas 6 valandas. Vienu metu buvo jau neramu, kai ir jo žmona nekantraudama laukė, prašydavo vis pasidomėti ar jam viskas gerai, ar vyras dar bėga. Visgi ambasadorius finišą pasiekė sėkmingai su šypsena veide“, - renginio akimirkas prisiminė „Kauno maratono klubo“ direktorius ir renginio organizatorius Regimantas Tarasevičius. 

Pasak organizatoriaus, vieni iš paskutinių dalyvių dažnai sulaukia ne ką mažiau aplodismentų ir palaikymo, nei atbėgę pirmieji. Visgi renginio metu svarbiausia įveikti save, o ne varžytis su kitais bėgikais.

Ne ką mažiau įdomi ir 66 metų vilniečio istoriko Stanislovo Buchovecko istorija. Tik būdamas 62 metų bėgioti pradėjęs, niekada profesionaliai nesportavęs senjoras 2015 metų „Kauno maratone“ įveikė pirmąjį savo maratoną. Jo nesustabdė nei prieš renginį patirta trauma.

„Savo klubo draugų kvietimą bėgti maratoną Kaune sulaukiau likus mažiau nei 10 dienų iki renginio. Nusprendžiau, kad galiu įveikti šią trasą. Jau buvau keletą pusmaratonių nubėgęs. Tad norėdamas pasiruošti pradėjau bėgioti naktį. Nežinomoje vietoje užkliuvau ir nuvirtau. Jutau, kad skauda šoną, bet nenorėjau nuvilti draugų ir vis vien dalyvavau. Pasirodo, kad buvo lūžę trys šonkauliai“, - pasakojo ištvermingasis bėgikas. 

Bet tai ne vienintelė Stanislovo tą dieną iškrėsta išdaiga. Jį į renginį atlydėjusi žmona, kaip jis sako „ištikimiausia sirgalė“ nežinojo, kad būtent „Kauno maratone“ vyras pasiryžo įveikti maratono distanciją. Ji tikėjo, kad vyras pasiekęs finišą kartu su pusės maratono dalyviais sugrįš pas ją. Visgi jai teko kantriai palaukti, kol vyras nubėgs dar vieną 21 kilometro ir 98 metrų ratą.

Visgi vyriausio dalyvio titulas dažniausiai atitenka 85 metų kauniečiui - Matui Ankudavičiui. 1932 metų gimimo bėgikas vyriausiu „Kauno maratono“ dalyviu buvo tituluotas jau tris kartus. Nors jis ir nesirenka bėgti ilgiausių distancijų, bet ant marškinėlių pasidabinęs užrašą „Senis 85 metų“ bei „Bėgiosi – ilgai gyvensi“ stebina ne vieną jaunesnį bėgiką, kurį palieka už savęs 5 kilometrų trasoje.

„Bėgikų bendruomenė puikiai žino šį aktyvų kaunietį. Jį ir jo įkvepiantį užrašą galima sutikti didžiojoje dalyje Lietuvos bėgimo varžybų bei nuolat matyti lipantį ant scenos atsiimti vyriausio dalyvio apdovanojimą. Tai puikus pavyzdys, kad amžius tikrai nėra riba sportuoti ir bėgioti“, - nuolatiniu dalyviu džiaugėsi organizatoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.