EUROLYGA 2023

R. Leleivytę olimpiadoje pakeisianti I. Čilvinaitė: „Svajojau apie olimpiadą, bet ne šitaip“

Vos per parą dviratininkės Ingos Čilvinaitės gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Ramybę po „Giro d'Italia“ lenktynių pakeitė sumaištis dėl lyg iš dangaus nukritusio olimpinio kelialapio. „Patyriau šoką, kai sužinojau. Vakar visą dieną lyg šlapiu maišu trenkta buvau“, - lrytas.lt pasakojo I. Čilvinaitė.

I. Čilvinaitė olimpiadoje pakeis į dopingo skandalą įsipainiojusią R. Leleivytę.<br>M. Kulbis
I. Čilvinaitė olimpiadoje pakeis į dopingo skandalą įsipainiojusią R. Leleivytę.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jul 19, 2012, 4:18 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:26 AM

26-erių Italijos „Diadora-Pasta Zara“ komandai atstovaujanti I. Čilvinaitė olimpinėse žaidynėse pakeis į dopingo skandalą patekusią Rasą Leleivytę. 

„Šiąnakt miegojau vos keletą valandų. Laukiau, kol patvirtins, kad tikrai važiuoju. O šiandien treneris paskambino ir pasakė, kad jau esu olimpietė“, - neslėpdama susijaudinimo pasakojo dviratininkė.

I. Čilvinaitė olimpiadoje dalyvaus grupinėse lenktynėse ir asmeninėse lenktynėse laikui.  - Jaudulys, stresas, džiaugsmas - kokiomis mintimis dabar gyvenate?, - lrytas.lt paklausė I. Čilvinaitės.

- Žinoma, jaudinuosi, juk nebuvo taip, kad specialiai ruoščiausi olimpinėms žaidynėms. Jos kaip iš giedro dangaus nukrito. 

Džiaugiuosi, kad galėsiu dalyvauti, visada svajojau apie olimpiadą, bet ne tokiomis aplinkybėmis. Kai man paskambino ir pasakė, kad turbūt dalyvausiu olimpiadoje – pagalvojau, kad gavome dar vieną vietą, tačiau pasakė, kad problema su Rasa. Labai gaila. Lietuvėlė mūsų tokia maža ir tie skandalai...

Vakar norėjau paskambinti Rasai, bet pagalvojau, kad geriau palikti ją ramybėje. Nežinojau kaip ji jaučiasi ir nebūčiau žinojusi ką pasakyti.

- Jaučiatės pasiruošusi startuoti olimpinėse žaidynėse?

- Liepos pradžioje baigėsi „Giro d'Italia“ lenktynės, po jų šiek tiek pailsėjau, o šiandien turėjau pirmą darbinę treniruotę. Treniravomės kartu su Diana Žiliūte, ji dirba trenere mano komandoje. Sakė, kad normaliai viskas.

- D. Žiliūtė – viena garsiausių Lietuvos dviratininkių. Kalbėjote su ja apie olimpiadą?

- Jau anksčiau kalbėjome. Vakar, kai man paskambino treneris ir pasakė, pirmiausia paskambinau mamai, tada Dianai. Ji tuo metu negalėjo kalbėti, tad parašiau žinutę, kad startuosiu olimpiadoje. Ji perskambino ir pradėjo šaukti į ragelį. Sakė, kad esu verta.

- Pirmasis startas laukia liepos 29-ąją, liko vos dešimt dienų. Kaip ruošitės?

- Dabar dirbsiu daugiau, kad įgaučiau greitį. Turėtų viskas būti gerai, nes turėjau daug varžybų, turėjau laiko ir pailsėti. Dabar reikia sportuoti ir tikėtis, kad Fortūna nenusigręš. Olimpinis startas – visai kitoks, nei kitose varžybose, nes dalyvauja ne daugiau nei keturios merginos iš vienos šalies.

Labai apmaudu, kad iš Lietuvos aš būsiu viena. Atranka vyko iki gegužės 30 dienos, dar gegužės pradžioje turėjome tris vietas olimpinėse žaidynėse, tačiau paskutinėmis dienomis mus aplenkė ir gavome tik vieną vietą.

- Kaip vertinate savo galimybes Londone?

- Viskas priklausys nuo to, kaip susiklostys situacija, nes startuosiu viena. Padarysiu viską, ką galiu, o bus kaip bus.

- Apie tikslus kalbėti dar anksti?

- Dabar mano galvoje visai kitokios problemos, maišalynė kažkokia. Reikia bilietus tvarkyti, dviračius vežti. Mano dviratis netinka olimpiadai, nes ant jo yra daug rėmėjų logotipų. Specialiai iš Amerikos yra atsiųstas naujas dviračio rėmas, ant kurio tik Lietuvos vėliava ir tik vienas rėmėjo logotipas.

- Kokie buvo jūsų planai iki tos akimirkos, kai sužinojote, kad tapote olimpinės rinktinės nare?

- Rugpjūčio 4 dieną turėjau startuoti „La Route de France“ lenktynėse. Dabar į jas važiuosiu tiesiai iš Londono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.