EUROLYGA 2023

Londone sportuos ne tik žmonės, bet ir autobusas

Iki Londono olimpinių žaidynių likus mažiau kaip savaitei, menininkai meta paskutinius kozirius, pristatydami su olimpiada susijusią atributiką.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Jul 23, 2012, 4:17 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:24 PM

Per Londono olimpines žaidynes sportuos ne tik žmonės, bet ir autobusas. Čekas menininkas Davidas Cerny žiniasklaidai pristatė savo sukonstruotą autobusą, kuris daro atsispaudimus. Ši mažesnė Londone važinėjančių dviaukščių autobusų versija per žaidynes atsidurs prie Čekijos olimpinio kaimelio.

Čekas seną, 1957 metų, dviaukštį autobusą nusipirko iš savininko Olandijoje, pritvirtino jam dvi dideles rankas, pritaikė variklį ir specialias garso ir vaizdo projekcijas. Autobusas sveria šešias tonas.

Menininkas savo kūriniais pasaulį stebina jau ne pirmą kartą. Prieš dvejus metus jis sukūrė didžiulę dėlionę, kurioje buvo pajuokiamos kai kurios Europos valstybės: Bulgarija pavaizduota kaip mažas tualetas, Vokietijai pripaišytas svastikos formos greitkelių tinklas, o Didžioji Britanija apskritai ištrinta iš žemėlapio.

Kūrinio autorius tikisi, kad autobusas nesuges ir atsispaudimus šalia Čekijos olimpinio kaimelio sugebės daryti visų žaidynių metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.