EUROLYGA 2023

Islandus sutriuškinę Lietuvos rinktinės krepšininkai jau gyvena olimpine dvasia (žaidėjų komentarai)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė triuškinančia pergale baigė pasiruošimo Londono olimpinėms žaidynėms ciklą. Vilniuje palaikant audringai sirgalių armijai prieš lietuvius 101:51 krito Islandijos krepšininkai. Po rungtynių krepšininkai neskubėjo džiaugtis, svarbiausios kovos – dar prieš akis.

Lietuvos rinktinė nepaliko vilčių islandams.<br>M. Kulbis
Lietuvos rinktinė nepaliko vilčių islandams.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jul 25, 2012, 12:05 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:19 PM

„Džiaugiuosi, kad turiu šansą žaisti olimpiadoje. Man tai bus puiki patirtis“, - po rungtynių kalbėjo 20-metis puolėjas Jonas Valančiūnas.

Paklaustas kaip sekasi ruoštis pirmosioms rungtynėms su Argentinos rinktine krepšininkas neatviravo: „Kai pradėsime ruoštis, tada ir pasakysiu. Dar nepradėjome. Dar turėjome rungtynes su islandais.“

Trečiajame kėlinyje kojos skausmus pajutęs Lietuvos rinktinės kapitonas Linas Kleiza nuramino, kad nerimauti nėra ko.

„Čia nuo krūvių viskas. Slystelėjau žeme ir tiek. Konkrečiau? Smegenų problemos (Juokiasi). Su Achilais negerai“, - sakė krepšininkas.

Nors rungtynių rezultatas – triuškinantis, Lietuvos rinktinės puolėjas Darius Songaila neskubėjo girti komandos žaidimo.

„Buvo šiek tiek banguotumo. Šios rungtynės buvo skirtos tam, kad pakelti komandos dvasią, kad geriau pasijaustume, kad kažką papildytume. Čia nebuvo svarbus rezultatas, svarbiau žaidimo planą padiriguoti, derinius sustyguoti. Antrame kėlinyje šiek tiek paleidome vadžias, reikia pašalinti tokius dalykus. O šiaip viskas buvo neblogai.

Žinoma, nesužaisi 40 min. idealiai, bet reikia stengtis kuo ilgiau žaisti be tokių nusileidimų, kaip mums buvo antrame kėlinyje“, - svarstė D. Songaila.

Krepšininkas pabrėžė, kad viena iš pagrindinių užduočių olimpinėse žaidynėse – užkamšyti spragą, atsiradusią dėl traumos rinktinę palikus vidurio puolėjui Robertui Javtokui.

„Robertas gynyboje buvo nepakeičiamas. Dabar reikės tiek Jonui (Jonas Valančiūnas, - red.), tiek man, tiek Antanui (Antanas Kavaliauskas, - red.). Susikoncentruoti į gynybą. Apskritai, kai kas nors iškrenta visiems tenka pasitempti“, - sakė D. Songaila.

„Išlydėtuvės? Gerai. Rungtynes laimėjome, sirgaliai buvo puikūs, dar kelios treniruotės ir vykstame į olimpiadą“, - šypsojosi krepšininkas.

R. Javtoką rinktinėje pakeitęs Antanas Kavaliauskas šiose rungtynėse rinktinės trenerio Kęstučio Kemzūros neapvylė. Puolėjo sąskaitoje 16 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai. Aukštaūgis buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinėje.

„Per susirinkimą visi buvo pagirti, asmeniškai nieko neišskyrė. Visai komandai buvo sėkmingos rungtynės. Nors varžovas nebuvo toks stiprus ir čia buvo daugiau treniruotės pobūdžio rungtynės – bandėme daryti tai, ką treneris buvo nurodęs. Manau, pavyko. Tokios rungtynės naudingos psichologiškai, po jų geriau jautiesi, žinai, kad gali, kad kamuolį pagauni. Per treniruotes būdavo, kad iš po krepšio nepataikydavau. Dabar viskas krypsta į gerąją pusę“, - kalbėjo A. Kavaliauskas.

Po veido traumos su kauke priverstas žaisti Renaldas Seibutis pripažino, kad tai sukelia nepatogumų, tačiau jis pasiruošęs kentėti.

„Kai ant veido yra plastmasė, tikrai nėra malonu. Tai nėra patogus dalykas, bet sukuosi iš situacijos ir tikiuosi, kad greitai jos nebereikės“, - vylėsi krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.