EUROLYGA 2023

Olimpiniame kaimelyje apsilankiusi D. Grybauskaitė atsivežė juodos duonos ir asmeninę dovaną V. Aleknai

lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

Iš Lietuvos atsivežtą olimpinį deglą D. Grybauskaitė įteikė Lietuvos krepšinio rinktinės nariams - jį pirmasis paėmė Linas Kleiza. Fotodiena/Alfredas Pliadis.<br>Fotodiena/Alfredas Pliadis
Iš Lietuvos atsivežtą olimpinį deglą D. Grybauskaitė įteikė Lietuvos krepšinio rinktinės nariams - jį pirmasis paėmė Linas Kleiza. Fotodiena/Alfredas Pliadis.<br>Fotodiena/Alfredas Pliadis
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 28, 2012, 5:07 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:47 PM

Šeštadienio rytą prie olimpinio kaimelio sustojo du juodi BMW limuzinai. Iš vieno jų išlipo Dalia Grybauskaitė - Lietuvos prezidentė atvyko aplankyti Londone įsikūrusių šalies olimpiečių.

Prezidentę prie olimpinio kaimelio vartų pasitiko Lietuvos olimpinės misijos vadovas Algirdas Raslanas ir palydėjo viešnią prie vieno iš daugiabučių, kuriame apgyvendinti Lietuvos olimpinės rinktinės nariai. Žalia apranga su užrašu „Lietuva“ vilkintys mūsų šalies olimpiečiai sustoję ratu laukė prezidentės.

Ši į olimpinį kaimelį atvyko su dovanomis. Iš Lietuvos atsivežtą olimpinį deglą D. Grybauskaitė įteikė Lietuvos krepšinio rinktinės nariams - jį pirmasis paėmė Linas Kleiza.

Sidnėjaus olimpinei čempionei Dainai Gudzinevičiūtei šalies vadovė įteikė juodos duonos.

„O kur lašiniai?“, - juokdamasi paklausė šaulė.

„Iš tikrųjų pagalvojau, kad galėjau atsivežti ir lašinių“, - linksmai atsakė D. Grybauskaitė, bet iš savo dovanų maišelio olimpiečiams ištraukė šokoladinių saldainių.

Tiesa, tai nebuvo paskutinės jos dovanos. Dar vieną, asmeninę, prezidentė įteikė Virgilijui Aleknai - disko metikui D. Grybauskaitė padovanojo diską su palinkėjimais. Jis buvo pagamintas specialiu šalies vadovės prašymu.

Po dovanų dalybų prezidentė nusifotografavo su olimpiečiais, apžiūrėjo jų gyvenamąsias patalpas ir išvyko stebėti plaukimo varžybų, kuriose startavo ir lietuvis Giedrius Titenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.