EUROLYGA 2023

Badmintono varžybų starte - A. Stapušaitytės nesėkmė

Lietuvos atstovė Akvilė Stapušaitytė

A. Stapušaitytė nesėkme pradėjo olimpinį badimtono turnyrą.<br>AP
A. Stapušaitytė nesėkme pradėjo olimpinį badimtono turnyrą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2012, 6:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:19 PM

Vienintelė Lietuvos garbę badmintono turnyre ginanti 26-erių sportininkė pirmąjį grupės mačą sekmadienį per 38 minutes dviejuose setuose - 16:21, 7:21 - pralaimėjo keturioliktai turnyro raketei 35-erių metų Jie Yao iš Olandijos. Buvusi Kinijos sportininkė prieš ketvertą metų gavo Nyderlandų valstybės pasą.

„Stengiausi demonstruoti greitą, atakuojantį žaidimą. Bandžiau kuo dažniau pastatyti varžovę į nepatogias padėtis ir kuo ilgiau išlaikyti plunksninuką aikštelėje, kad gerokai vyresnė Olandijos atstovė greičiau pavargtų, bet kelios klaidos leido varžovei atitrūkti. Antrajame sete praradau smūgio jautrumą, pasitikėjimą savo jėgomis ir leidau varžovei gana greitai įgyti solidžią persvarą. Išlyginti rezultatą jau buvo labai sunku, - po mačo kalbėjo A. Stapušaitytė. - Teko žaisti karštoje salėje ir prieš labai pajėgią varžovę. Džiaugiuosi, kad bent pirmajame sete parodžiau gana gerą žaidimą. Tikiuosi, kad kita dvikova olimpinėse žaidynėse bus lengvesnė“. Lietuvė su  Jie Yao iki šiol buvo susitikusi du kartus. Abu sykius pergalę po atkaklios kovos šventė Olandijos badmintonininkė. 26-erių metų A. Stapušaitytė, kuri pasaulio reitinge užima 94-ąją vietą, pirmadienį susitiks su 81-ąja pasaulio rakete 29-erių metų Ragna Ingolfsdottir. „Su islande teko žaisti kelis kartus. Per olimpinę atranką su ja žaidžiau du kartus ir abu sykius pralaimėjau. Būsima varžovė taip pat aukštesnė už mane, todėl reikės stengtis ją ištampyti po visą aikštelę. Islandė man parankesnė varžovė, ji nėra tokia stipri ir patyrusi, kaip Jao Dzie. Tikiuosi, kad mačas bus sėkmingesnis ir nuotaika bus kita“, - sakė Lietuvos badmintonininkė. Į aštuntfinalį pateks tik grupės nugalėtoja. Iš Tauragės kilusi A. Stapušaitytė olimpinėse žaidynėse dalyvauja antrą kartą. „Smagu dalyvauti svarbiausiame sportininkų renginyje. Jaučiuosi gana gerai. Jaudulio, koks buvo Pekino olimpinėse žaidynėse, nebejaučiu. Didžiausiais mano tikslas - geras žaidimas. Reikia stengtis aikštelėje išnaudoti kiekvieną šansą, pelnyti kuo daugiau taškų ir siekti pergalės“, - teigė A. Stapušaitytė, kuri jau tris sezonus atstovauja Olandijos klubui „Duinwijck“. Su šiuo klubu lietuvė pratęsė sutartį dar vienam sezonui.    

Iš viso 46 sportininkės Londone suskirstytos į 16 olimpinio badmintono turnyro vienetų varžybų grupių - 2 po 2 ir 14 po 3 žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.