EUROLYGA 2023

JAV krepšininkai gyrė Lietuvos rinktinę ir džiaugėsi sulaukę rimto pasipriešinimo

Lrytas.lt spec. korespondentai, Londonas

K. Bryantas (su kamuoliu) į Lietuvos rinktinės krepšį įmetė 6 taškus. (AP)
K. Bryantas (su kamuoliu) į Lietuvos rinktinės krepšį įmetė 6 taškus. (AP)
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas, Remigijus Kazilionis

Aug 5, 2012, 10:12 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:19 PM

Kobe Bryantas švilpaudamas ėjo iš salės į rūbinę ir patenkintas pasitiko JAV žurnalistus. Iš geriausių NBA žaidėjų sulipdytos komandos lyderis buvo geros nuotaikos - amerikiečiai Londono olimpinių žaidynių A grupės rungtynėse po atkaklios kovos 99:94 palaužė Lietuvos rinktinę. Po įtempto mačo JAV rinktinės lyderiai žarstė komplimentus Lietuvos rinktinei ir džiaugėsi, jog olimpiniame turnyre sulaukė konkurencijos ir rimto pasipriešinimo.

„Jie labai gerai pasiruošė rungtynėms, taikliai atakavo, gerai suko kamuolį, puikiai gynėsi. Pabaigoje mes teisingai įvertinome situaciją, pagerinome savo gynybą, išlikome ramūs ir sužaidėme brandžiai. Buvo labai sunkios rungtynės.

Mes žinojome, kad ši komanda stipri, kurioje rungtyniauja individualiai labai stiprūs žaidėjai. Esame anksčiau su jais žaidę ir ne kartą teko su jais paplušėti. Prieš išbėgdami į aikštę žinojome, kad bus sunku.“, - po mačo sakė JAV rinktinės lyderis Kobe Bryantas, į Lietuvos rinktinės krepšį įmetęs 6 taškus.

"Los Angeles Lakers" žvaigždė džiaugėsi, kad mačo pabaigoje svarbiais momentais iniciatyvos ėmėsi LeBronas Jamesas, iš viso surinkęs 20 taškų.

"Jis pagavo ritmą, todėl komanda stengėsi jam suteikti galimybę atakuoti. Jam patikėtą misiją jis atliko puikiai", - kalbėjo K. Bryantas.

“Man patinka išbandymai. Geriausioms komandoms patinka išbandymai. Mes mėgstame konkurenciją. Norėjome rungtynių, kuriose jaustumėme konkurenciją ir šiandien tokias rungtynes gavome. Aš esu čia, kad daryčiau viską – net smulkmenas - ko reikia komandai, ką liepia treneris. Bet aš taip pat galiu rinkti taškus. Esu laimingas, kad man pavyko įmesti pabaigoje”, - kalbėjo L. Jamesas.

Jis ir Carmelo Anthony tapo rezultatyviausiais JAV rinktinės žaidėjais. "New York Knicks" žvaigždė taip pat pasidžiaugė, kad pagaliau olimpiniame turnyre sulaukė rimto pasipriešinimo.

“Lietuviai tikėjo, kad jie gali laimėti rungtynes ir tą šiandien parodė. Mums buvo rimtas iššūkis. Jie sustabdė mūsų greitą puolimą. Tai buvo pirmos rungtynės čia, kai varžovai mus privertė žaisti, kaip jiems parankiau. Mums reikėjo tokio testo. Iki šiol laimėdavome 20-30 taškų ir net daugiau. O dabar turėjome kovoti iki pabaigos. Visi kartu radome kelią į pergalę”, - kalbėjo C. Anthony.

“Be abejo, tai buvo sunkiausias mūsų mačas šioje olimpiadoje. Laimei, pabaigoje mes apsigynėme, vaikinai kelis kartus puikiai sužaidė. Bet mes žinojome, kad tai bus šunų kautynės”, - sakė pagrindinis JAV rinktinės įžaidėjas Chrisas Paulas.

Ne itin patenkinta savo rinktinės žaidimu buvo JAV žiniasklaida - jai užkliuvo tai, kad rungtynių išvakarėse K. Bryantas stebėjo keturias valandas trukusį teniso mačą tarp Roger Federerio ir Juano Martino del Potro, o po jo dalijo autografus ir mažiausiai galvojo apie būsimą mačą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.