EUROLYGA 2023

Bokso teisėjas neslepia: Londone kolegos klydo

Dar prieš išvykdamas teisėjauti į Londono olimpines žaidynes bokso teisėjas Kęstutis Bagdanavičius tautiečius boksininkus vertino palankiai.

K. Bagdanavičius - prie „ExCel“ arenos, kur vyko boksininkų kovos.
K. Bagdanavičius - prie „ExCel“ arenos, kur vyko boksininkų kovos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2012, 6:46 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:20 AM

„Egidijus Kavaliauskas savo svorio kategorijoje yra labai greitas, laikomas vienu perspektyviausių Lietuvos boksininkų. Evaldas Petrauskas atrankinėse varžybose demonstravo gerą fizinę formą, todėl galima prognozuoti gerus rezultatus“, – tuomet sakė arbitras, rašo sportas.info.

Vienintelio bokso teisėjo iš Lietuvos, dirbančio „Arvi“ įmonių grupėje, prognozės pasitvirtino. 20-metis E. Petrauskas iškovojo bronzą svorio kategorijoje iki 60 kilogramų ir po 44 metų pertraukos parvežė olimpinį bokso medalį į Lietuvą.

Olimpiadoje debiutavęs K. Bagdanavičius reitinguojamas tarp 130 geriausių pasaulio bokso teisėjų. Londono olimpiadoje buvo 35 bokso arbitrai iš viso pasaulio, o Europai atitekusi kvota – 16.

- E. Petrausko treneris Vladimiras Bajevas po pusfinalio kritikos teisėjams negailėjo? Kaip jūs vertinate teisėjavimą?

- Olimpiadoje buvo įvairių nuobaudų dėl teisėjavimo. Du teisėjai pasaulinio lygio varžybas dėl neobjektyvaus teisėjavimo turėjo palikti dar joms nesibaigus, kitus suspendavo keletui dienų, kiti gavo neoficialius įspėjimus, kaip ir Maroko teisėjas, kuris teisėjavo E. Petrausko ketvirtfinalio dvikovoje su italu Domenico Valentino. Šis teisėjas šoniniu teisėju dirbo ir lietuvio pusfinalio kovoje, tačiau taškų iš jo negavome. Nebuvome išskirtiniai teisėjavimo atžvilgiu, kitų valstybių atstovai taip pat susidūrė su neįprastais sprendimais.

- Bokso teisėjo diena olimpiadoje, kokia ji? - Rytas prasidėdavo viešbutyje, greta jo arena, kurios salėse vyko daug įvairių sporto šakų varžybų: fechtavimo, stalo teniso, sunkiosios atletikos, imtynių ir, žinoma, bokso. Vėliau eidavome į arenose teisėjams skirtas patalpas, tačiau iki tol tekdavo praeiti apsaugos sistemas. Su savimi negalėjome turėti nieko, net ir telefono. Kuriose varžybose teisėjausime nežinodavome, mums pranešdavo tik prieš dešimtį minučių iki kovos.

Buvo keletas laisvų dienų, jas išnaudojome miestui apžiūrėti. Svarbiausia, laivu metu eidavome palaikyti savo šalių olimpiečius. Kai Rūta Meilutytė ir Evaldas Petrauskas laimėjo medalius, sulaukiau sveikinimų iš kitų šalių teisėjų, kiekvienas sirgo už savo šalį, visur tvyrojo olimpinio entuziazmo nuotaika.

- Kiek kovų teko teisėjauti olimpiadoje? Kokie įspūdžiai?

- Teisėjavimas – didelė atsakomybė, prieš boksininkus, kitus teisėjus, žiūrovus, todėl visuomet stengiuosi būti objektyvus. Dvikovos vyko sklandžiai, dėl savo darbo nesulaukiau nė vienos pastabos. Olimpiadoje teisėjavau septyniose kovose ringe, iš jų trims pusfinalinėms ir vienai lengviausiojo svorio kategorijos boksininkų finalinei kovai. Šoniniu teisėju teko būti 36 kartus.

- Kokie jūsų, kaip bokso teisėjo, ateities planai?

- Dažnai išgirstu klausimų ar vyksiu į kitą olimpiadą. Pagal dabar galiojančią atrankos tvarką, galiu pasakyti, kad tikrai neturiu šansų patekti. Šiose olimpinėse žaidynėse nebuvo nė vieno teisėjo iš Pekino olimpiados. Galiu patvirtini, kad ir toliau dirbsiu teisėju, artimiausias pasaulinis jaunimo bokso renginys Tailande.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.