EUROLYGA 2023

Disko metikas V. Alekna duos startą UNICEF vaikų bėgimui

Šių metų rugsėjo 9 d., sekmadienį, Vilniaus gatves šturmuos maratono bėgikai. Įvairaus sudėtingumo distancijas bandys įveikti ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. Jungtinių Tautų vaikų fondas – UNICEF, daugiausiai vaikų gyvybių išgelbėjanti organizacija pasaulyje, kviečia vaikus bėgti 1 km linksmąjį bėgimą už kiekvieną vaiką. Vaikų bėgimui startą duos disko metikas, du kart olimpinis ir du kart pasaulio čempionas Virgilijus Alekna.

V.Alekna duos startą bėgimui<br>V.Balkūnas
V.Alekna duos startą bėgimui<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2012, 1:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:49 PM

Sportininkas augina tris vaikus, du iš jų – dvylikametis Martynas ir dešimtmetis Mykolas – dalyvaus UNICEF bėgime. Prie jų prisijungs dar ne vieno visuomenei žinomo asmens atžalos: Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio dvynukai Elzė ir Vilius, dailininko Rimo Valeikio sūnus Paulius, dainininko Viktoro Diawaros sūnus Kipras, TV ir radijo laidų vedėjos Daivos Tamošiūnaitės–Budrės dukra Adelė, TV laidų vedėjos Astos Stašaitytės–Masalskienės sūnūs Emilis ir Danielius, TV laidų vedėjo Edmundo Jakilaičio vaikai Barbora ir Bernardas, aktorės Ilonos Balsytės sūnus Martynas bei aktorės Kristinos Savickytės–Damanskienės dvynukės – Justina ir Gabija.

UNICEF vaikų bėgimo globėjas yra Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus. J. E. Prezidentas Valdas Adamkus ragina visuomenę atkreipti dėmesį į sunkias vaikų gyvenimo sąlygas skurdžiausiose pasaulio šalyse. Todėl skatina aktyviai dalyvauti maratone ir prisidėti prie vaikų mirtingumo mažinimo.

„Kokybiška vaikų sveikatos priežiūra, švietimas, tinkamos gyvenimo sąlygos turėtų būti prieinamos visiems vaikams, kad ir kur jie gyventų: Afrikoje ar Lietuvoje, Azijoje ar Vakarų Europoje, turtingesnėje ar skurdesnėje šeimoje. Tik viso pasaulio suvienytų pastangų dėka, darbu galime tikėtis išsaugoti vaikų geresnio gyvenimo viltis. Vienykimės ir įneškime svarbų indėlį į viso pasaulio vaikų ateitį“ , – teigia J. E. Prezidentas Valdas Adamkus.

Virgilijus Alekna jaučiasi pamalonintas, jog ypatinga akimirka paskelbti startą, suteikta būtent jam. „Labai palaikau UNICEF idėjas, šios organizacijos kilnius tikslus“, – sako jis. – „Manau, kad kiekvienas blaiviai mąstantis žmogus privalo padėti ir rūpintis kitais. Esame pasaulio gyventojai, tad turime ištiesti pagalbą skurdžiai gyvenantiems. Ypač vaikams.“

„Kiekvienas vaikas turi teisę turėti saugią ir laimingą vaikystę. Tačiau kas 15 minučių mažas berniukas ar maža mergaitė miršta, nes nėra paskiepyti, neturi švaraus geriamo vandens, maisto bei sąlygų, būtinų išgyventi“, – sako UNICEF vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė. – „Dalyvavimas bėgime nieko nekainuoja, o kiekvienas jaunasis bėgikas gaus UNICEF padėkos sertifikatus bei atminimo dovanėles. O svarbiausia – suprasti, kad šis bėgimas keičia vaikų gyvenimus. Juk kiekvienas didelis pasikeitimas prasideda nuo mažų, bet prasmingų veiksmų.“

Prie UNICEF vaikų komandos gali prisijungti 2–12 metų vaikai. Tereikia iki š. m. rugsėjo 8 d. užsiregistruoti renginio svetainėje www.unicef.lt/registracija/. Bėgimo startas – rugsėjo 9 d., 14.30 val. prie Katedros aikštės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: