EUROLYGA 2023

Treneriai tardė kandidatus į LTOK prezidento postą

Lietuvos sporto trenerių profesinės sąjungos (LSTPS) atstovai vakar bandė išsiaiškinti, kuris iš dviejų pretendentų yra tinkamesnis eiti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento pareigas.

V.Alekna iš pradžių siūlė pokalbius atidėti, bet vis dėlto susitikęs apsiribojo bendromis frazėmis ir savo palaikymo komandos neatskleidė.<br>V. Balkūnas
V.Alekna iš pradžių siūlė pokalbius atidėti, bet vis dėlto susitikęs apsiribojo bendromis frazėmis ir savo palaikymo komandos neatskleidė.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

2012-09-28 17:35, atnaujinta 2018-03-16 12:12

Šaulė Daina Gudzinevičiūtė ir disko metikas Virgilijus Alekna vakar turėjo galimybę paaiškinti savo poziciją geriausiems šalies treneriams.

LSTPS iniciatyva vykusiuose susitikimuose dalyvavo šalies rinktinėms vadovaujantys Ruslanas Vartanovas (graikų-romėnų imtynės), Žilvinas Ovsiukas (plaukimas), Jurijus Moskvičiovas (šiuolaikinė penkiakovė), Valerijus Konovalovas (dviračių sportas), Egidijus Gustas (baidarių ir kanojų irklavimas), Kastytis Pavilonis (ėjimas) ir dar keletas specialistų.

Pasak „Lietuvos ryto” šaltinių, V.Alekna iš pradžių siūlė pokalbius atidėti, bet vis dėlto susitikęs apsiribojo bendromis frazėmis ir savo palaikymo komandos neatskleidė. 40-metis olimpinis čempionas pažadėjo, kad išsamiau savo šalininkus pristatys kitą antradienį.

46 metų D.Gudzinevičiūtė buvo gerokai atviresnė ir neslėpė, su kuo eina į rinkimus.

Ji patvirtino, kad į LTOK viceprezidentų postus siūlys olimpinį prizininką Arvydą Juozaitį, Dviračių sporto federacijos vadovą Romualdą Bakutį ir Sporto federacijų sąjungos generalinį sekretorių Valentiną Paketūrą.

Vakar D.Gudzinevičiūtė viešai paskelbė ir savo rinkimų programą, kurioje išsamiai išdėstė savo poziciją.

Kovai dėl LTOK vadovo posto vis labiau įsibėgėjant pasigirdo kalbų, kad federacijų nuomonę bando paveikti ir valstybinės institucijos – Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) – vadovai. Ar jos pagrįstos?

„KKSD generalinis direktorius Klemensas Rimšelis nuolat susitinka su sporto federacijų vadovais aptarti įvairių joms rūpimų klausimų, tarp jų ir sporto finansavimo.

Su keliomis federacijomis diskutuojant artėjančių LTOK prezidento rinkimų tema jis yra pasakęs, kad sporto organizacijos ir olimpiečiai dabar turi unikalią progą pirmą kartą išsirinkti prezidentą iš dviejų šio posto vertų kandidatų”, – „Lietuvos rytui” sakė KKSD atstovė Agnė Urbonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.