EUROLYGA 2023

LTOK rinkimų karštinė: kandidatų diskusija akis į akį atsakys į daug klausimų

Artėjant Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimams atmosfera šalies sporto visuomenėje kaista. Buvę bendražygiai Lietuvos olimpinėje rinktinėje Daina Gudzinevičiūtė ir Virgilijus Alekna šį kartą kovoja priešingose barikadų pusėse.

Buvę bendražygiai Lietuvos olimpinėje rinktinėje Daina Gudzinevičiūtė ir Virgilijus Alekna šį kartą kovoja priešingose barikadų pusėse.<br>J. Stacevičiaus ir D. Umbraso nuotr.
Buvę bendražygiai Lietuvos olimpinėje rinktinėje Daina Gudzinevičiūtė ir Virgilijus Alekna šį kartą kovoja priešingose barikadų pusėse.<br>J. Stacevičiaus ir D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Oct 1, 2012, 12:32 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:17 AM

Sidnėjaus olimpinių žaidynių čempionė šaulė D. Gudzinevičiūtė ir Sidnėjaus bei Atėnų olimpinis čempionas V. Alekna iki rinkimų likus dviems savaitėms skaičiuoja šalininkus ir bando į savo pusę pervilioti neapsisprendusių sporto federacijų atstovus.

Spalio 12 dieną vyksiančioje LTOK generalinėje asamblėjoje naująjį prezidentą rinks 103 balsavimo teisę turintys LTOK nariai.

Į slaptą pasitarimą šią savaitę susirinkę V. Aleknos šalininkai ir jų pakviesti sporto federacijų atstovai aptarė ne tik rinkiminę strategiją, bet ir oponentės žingsnius.

Papiktino pareiškimas

76 sporto šakų federacijas vienijanti Lietuvos sporto federacijų sąjunga (LSFS) savaitės pradžioje išplatino pranešimą, kuriame išreiškė palaikymą D. Gudzinevičiūtei.

„LSFS prezidiumas sulaukė tik vienos kandidatės noro prisistatyti ir pateikti programą. Diskusijoje sutarta, kad trūko LTOK veiklos viešumo ir skaidrumo. Taip pat aptartas ir priešiškumas, kuris buvo atsiradęs tarp LTOK ir KKSD, o tai nėra sveika visai sporto visuomenei. Prezidiumas atviru balsavimu vienbalsiai palaikė D. Gudzinevičiūtės kandidatūrą“, - LSFS pranešime buvo cituojamas organizacijos prezidentas Rimantas Kveselaitis.

Toks pareiškimas papiktino V. Aleknos šalininkus. Jie įsitikinę, kad keturi LSFS prezidiumo nariai priėmė sprendimą neatsižvelgdami į federacijų nuomonę ir neišklausę kito kandidato pozicijos.

„Esu atviras visiems ir su visais kalbuosi, bet nesulaukiau jokio kvietimo“, - sakė V. Alekna.

„Žinių radijo“ laidoje R. Kveselaitis, paklaustas čia federacijų nuomonė ar prezidiumo, atsakė, kad prezidiumas patarė federacijoms palaikyti Dainą. Toks visuomenės klaidinimas nėra geras dalykas. Tai, ką jie pranešė, yra melaginga informacija. Federacijos sąjungoje turėtų pareikšti savo nuomonę“, - sakė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Edis Urbanavičius. Viena pusė pristatė komandą, kita slepia

E. Urbanavičius tikino susitikęs su LSFS generaliniu sekretoriumi Valentinu Paketūru dar prieš pasirodant D. Gudzinevičiūtę palaikančiam pranešimui ir pakvietęs į uždarą V. Aleknos susitikimą su federacijų vadovais.

„Pakviečiau visus prezidiumo narius išklausyti, ką mes čia kalbame, ką Virgis pristatinėja, pažiūrėti kokie neatitikimai yra tarp jų pozicijos ir mūsų. Pasidalinti tuo ir pakritikuoti vieni kitus. Šis pasiūlymas buvo išklausytas, buvo pasakyta „Gerai, aš perduosiu“. Matau, kad neperdavė, nes jų nėra“, - kalbėjo E. Urbanavičius.

Savo komandos narių neslėpusi D.Gudzinevičiūtė vieną iš trijų LTOK viceprezidento postų pažadėjo V. Paketūrui.

„LTOK įstatuose numatyti trys viceprezidentai, tad, jei pelnysiu LTOK narių pasitikėjimą, į šias pareigas siūlysiu aukščiausius sporto etinius standartus ginantį olimpinį medalininką, Sąjūdžio ir LTOK atkūrimo aktyvų dalyvį, intelektualą, filosofą Arvydą Juozaitį, itin prityrusį praktinio sporto darbo organizatorių, sporto federacijų veiklos specialistą Valentiną Paketūrą bei verslo poreikius ir šiuolaikinės vadybos principus puikiai išmanantį Romualdą Bakutį“, - yra sakiusi D. Gudzinevičiūtė.

Uždarame pasitarime susirinkę V. Aleknos šalininkai įsitikinę, kad ne vienas LTOK narys jaučia spaudimą palaikyti D. Gudzinevičiūtę.

„Žmonėms yra įskiepyta, kad Gudzinevičiūtė yra Poviliūno statytinė ir visi bijo kažkokius žingsnius daryti. Kur benueičiau, sako: balsuok už ją. Klausiu, kodėl? Sako, kad Poviliūno statytinė.

Manau, kad tokia nešvari agitacija vyko ir vyks iki pabaigos. Gauname ir elektroninius laiškus, „iš viršaus“ pradeda spausti. Klaida, kad Virgilijaus planų niekas nežino, o jie duoda į žiniasklaidą, siunčia federacijoms.

Reikia pakeisti žmonių nuomonę, nes lietuviai tokie yra: jiems nuleido kažką iš viršaus – jie taip ir daro“, - posėdyje kalbėjo Lietuvos regbio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Irmantas Kukulskis.

D. Gudzinevičiūtė viešojoje erdvėje jau išplatino pranešimą su rinkimų programa. Olimpinė čempionė neslepia ir būsimų komandos narių.

Tuo tarpu V. Alekna laikosi kitokios pozicijos. Parengtą rinkimų programą jis žada pristatyti tik kitą savaitę.

Debatuose aiškės, kas ko vertas

V.Aleknos šalininkai skatina savo favoritą pakviesti oponentę į debatus, tačiau nėra tikri ar ši sutiks veltis į viešą diskusiją. Vis dėlto disko metikas pažadėjo paskambinti varžovei ir pasiūlyti šią idėją

Pati D. Gudzinevičiūtė neabejoja: ji mielai dalyvautų debatuose su konkurentu ir tikrai turėtų daug ką pasakyti.

Nežinia, ar tai ne ikirinkiminis triukas, bet V. Alekna tikino: jei bus išrinktas, jis norėtų šaulę matyti savo komandoje.

Tuo tarpu D. Gudzinevičiūtė savo pergalės atveju V. Aleknos tarp komandos narių nemato.

„Mūsų komanda jau suformuota“, - penktadienį partijos „Taip“ būstinėje surengtame kandidatų ir jų šalininkų susitikime sakė olimpinė čempionė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: rugsėjį startuos dronų valdymo kursai